Tanıdınız mı?

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
1 Mayıs kutlamalarını Taksim Meydanı'nda kutlamak isteyen işçiler için geçen haftaki grup toplantısında 'ayak takımı' ifadesini kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1988 yılında grevdeki işçilere destek verdiği ortaya çıktı.

Dönemin Refah Partisi İl Başkanı olan Başbakan Erdoğan, Basın-iş'e bağlı Darphane ve Damga Matbaası'nda yaşanan greve destek verip, grev önlüğü giydi.

Haber, Kent Yaşam gazetesinde yer aldı. Haberde ayrıca Başbakan Erdoğan'ın o dönemki grev sırasında işçilerler birlikte 'grev sözcüsü' önlüğü giymiş bir fotoğrafı da yayımlandı.

20 yıl önce Refah Partisi İstanbul İl Başkanı görevindeyken; Darphane ve Damga Matbaası işyerinde grev yapan işçileri ziyaret eden Erdoğan, o zamanki konuşmasında "Ülkemizde işçiler, kira bile ödeyemeyecek zorluklar içinde. Böylesine haklı mücadelenin yanında olmak inancımız gereğidir" demişti.

Grevin 28'inci gününde işçileri ziyaret eden Erdoğan işçilerin anı defterini de imzalayarak, "Ülkemizde özellikle 1980 sonrası hükümetler işçi haklarına, insan onuruna yakışmayacak şekilde ilgisiz kalmaktadır. Alın teri kutsallığını yitirmiştir. Ülkemizde işçiler kira ücretlerini dahi ödeyemeyecek zorluklar içerisinde kıvranmaktadır. Bu zulme son verene kadar haklı ve kararlı mücadelelerin yanında olmayı inancımızın bir gereği olarak bir görev telakki ederiz" açıklamasını yapmıştı.

010520090932105778093_3.jpg

010520090923296631733_3.jpg

..::TIKLAYIN::..

öncelikle hepimizin işçi bayramı kutlu olsun.
ben de bir işçiyim.ama her bayramda özellikle taksimin istenmesini yanlış buluyorum.yani neden valiliğin daha güvenli ve geniş alanları önermesine rağmen israr ediliyor.illa herşeye ters düşmekmi gerek? üstelik taksimi isteyen sendikalr bile ortama katılan marjinal grupları kontrol edemiyor.yani bir bayramı adam gibi kutlamak varken neden ortalık savaş alanına çevriliyor.ayrıca orada ortalığı karıştıran gençlerin çoğu işçi de değil.çevredeki esnafa ve sakinlere birçok zararları dokunuyor.bunlar işçi haklarını savunuyorsa esnafın ve sakinlerin hakkı ner olacak.her bir mayısı yas günümü ilan edecekler.inanıyorum ki o eylemleri yapanlar ın kendileri işçi olsaydı (çünkü bu zamanda işçi parayı nasıl kazandığını çok iyi bilir.artislik yapma lüksü yoktur.) bu tür çevreye zarar verme girişiminde bulunamazlardı.yazık işiçinin adı da zarar görüyor.
ayrıca grev ayrı taksimi istemek apayrı.ben niye taksimi istemiyorum.

eğer bunlar bayram kutlayıp benim hakkımı savunuyorsa kimse benim hakkımı böyle aramasın

nh083n.jpg

11v5kes.jpg

28wi3hx.jpg

Sanırım, ''ayak takımı'' ifadesinde amaçlanan şahıslar bugün gaz maskesiyle emekçilerin arasına karışıp olay çıkarmak isteyen çıkaarcılar kastedilmiştir.1 mayıs tatil edilmiş, fotoğraftaki duruşun hala devam ettiği konusunda açıklık getirilmiştir.

nus ile uslanmayanın hakkı tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötekdir:D
güzel bir sözdür:D:D:D

yahu ne var bu taksimde anlamış değilim adam gibi kutlamak isteyen istediği yerde kutlar belliki niyet başka asıl yılanın başı sendikalar bence hükümetin yapacağı en büyük icraatlardan biri sendika işini kökten halletmek

Sol tarafındaki bıyıklıda Mehmet Ali Şahin o..Ne çabuk unutmuşlar geçmişlerini.

söylediklerini birgün sonra inkar edenlerden,unutanlardan yirmi yıl öncesini hatırlamalarını istemek biraz abes kaçmış dogrusu.

yahu ne var bu taksimde anlamış değilim adam gibi kutlamak isteyen istediği yerde kutlar belliki niyet başka asıl yılanın başı sendikalar bence hükümetin yapacağı en büyük icraatlardan biri sendika işini kökten halletmek

Sevgili dostum sendika işini yok etmek ne demek..yazdığını bir oku...1 MAYISI Kutlama nasıl olur neresi olur..tartışılır.her fikre saygım var..ama sendikaları yok etmek demek ;benim gibi bir işçinin demokratik haklarını elinden almak demektir...Sendikalrın gerçek sendilkacılık yapmadığını bende biliyorum...Ama demokratik toplumda olmazsa olmazdır..Ama burası muz cumhuriyeti ise o zaman lafım yok tabii...sen bgenede bir kez daha düşün yazdığını...saygılar...

söze gerek yok resim anlatmış her şeyi doğruya doğru..

Geri