...::: Takım oLmak ! :::...

oLdness_07

The Darkness
Reaction score
0
Bulut Geçti Gözyaşları Kaldı Çimende,Gül Rengi Şar

Fiks­tür avan­ta­jıy­la F.Bah­çe’nin ra­kip­le­riy­le bir haf­ta son­ra oy­na­ya­rak “yor­gun” ra­kip­le­ri di­ze ge­ti­ren An­ka­ras­por, pu­an cet­ve­lin­de­ki ba­şa­rı­sı­nın “giz­li” mi­ma­rı­nın kar­şı­sın­day­dı. Ön­ce­lik­le Ay­kut Ko­ca­man‘ı teb­rik et­mek is­ti­yo­rum. Genç, çok ko­şan ve ag­re­sif bir ta­kım oluş­tur­muş. Bir­lik­te sa­vun­ma ya­pıp, bir­lik­te hü­cu­ma çı­kı­yor­lar. Özel­lik­le Özer Hur­ma­cı müt­hiş bir oyun­cu. Adam ek­sil­ti­yor ve ra­kip sa­vun­ma­yı hiç ra­hat bı­rak­mı­yor. An­cak bi­raz si­nir­li! Za­ten Ay­kut Ho­ca ilk sa­rı kar­tı gör­me­si­nin ar­dın­dan ikin­ci ya­rı onu oyun­dan al­dı. Yok­sa ag­re­sif ta­vır­la­rıy­la kır­mı­zı­yı gör­me­si an me­se­le­siy­di. Dün­ya­nın öbür ucu­na gi­de­rek fut­bol­cu ara­yan F.Bah­çe Yö­ne­ti­mi, bur­nu­nun di­bin­de­ki yıl­dız­la­rı gör­mü­yor. Ga­rip trans­fer­le­re im­za atıp son­ra da, “Ya­ban­cı kon­ten­ja­nı is­te­riz” di­ye ba­ğı­rı­yor­lar. An­ka­ras­por’un kad­ro­sun­da The­o di­ye bir oyun­cu var. Emin olun yı­lan gi­bi! Or­ta sa­ha­da müt­hiş iş­ler ya­pı­yor ve ya­şı he­nüz 17.
Çok ko­şan An­ka­ras­por kar­şı­sın­da çok ko­şan ve mü­ca­de­le eden bir F.Bah­çe bul­du. Sa­rı-la­ci­vert­li­ler gün geç­tik­çe da­ha iyi bir ta­kım olu­yor. Özel­lik­le or­ta sa­ha­sı müt­hiş mü­ca­de­le edi­yor. Ee­e bu se­zon Sü­per Lig’de pa­buç pa­ha­lı! Koş­ma­ya­na kim­se pu­an ver­mi­yor. Se­zon ba­şın­da ta­kı­mın tek koş­ma­yan oyun­cu­su Alex‘le pu­an­lar kay­be­den F.Bah­çe, “Alex’siz kad­ro­suy­la” önü­ne ge­le­ni de­vi­ri­yor. Aca­ba gel­di­ğin­den bu ya­na F.Bah­çe’ye çok şey­ler ka­tan Alex, tri­bün­de otu­rur­ken ne dü­şü­nü­yor­dur? An­ka­ras­por sal­dı­rıp gol at­ma­yı bek­ler­ken, F.Bah­çe’nin en bü­yük si­la­hı du­ran top­lar­dan 2 go­lü ka­le­sin­de gö­rü­ver­di. İki po­zis­yo­nun­da ça­lı­şıl­mış ol­du­ğu bel­liy­di. Sa­rı-la­ci­vert­li­ler­de öne çı­kan isim çok­tu. Ta­kım ola­rak iyi oy­na­dı­lar. Ama Em­re, Jo­si­co, Sel­çuk ve Dei­vid ay­rı bir öv­gü­yü hak edi­yor. Tek sı­rı­tan isim Güi­za‘ydı. İs­pan­yol fut­bol­cu, ge­ce ha­ya­tın­dan kur­tu­lup, sa­ha­la­ra ge­ri dö­ner­se ba­şa­rı­lı olur. Yok­sa İs­tan­bul’un ge­ce ha­ya­tı onu bi­ti­re­cek. Ben­den söy­le­me­si...
Kar­şı­laş­ma­nın ha­ke­mi Yu­nus Yıl­dı­rım’ın is­mi ge­çen haf­ta F.Bah­çe- G.Sa­ray der­bi­si için ge­çi­yor­du. 7. da­ki­ka­da Edu‘nun Mu­rat‘a yap­tı­ğı net pe­nal­tı­yı gö­re­me­yen, “ga­rip” dü­dük­ler­le tan­si­yo­nu yük­sel­ten Yıl­dı­rım, bun­dan son­ra der­bi maç­la­rı bi­raz zor gö­rür!

Yazar:Emre Bol

Kaynak:.

...:::Alex'siz Futbol :::...

F.Bah­çe Alex‘in sa­kat­lı­ğı­na yan­ma­lı mı, yok­sa se­vin­me­li mi yok­la­ma­sın­da, bü­yük ço­ğun­luk yan­ma­lı­dır yan­da­şıy­dı ama, sa­nı­rım Ar­se­nal ma­çıy­la baş­la­yan de­ği­şen F.Bah­çe fut­bo­lun­dan ye­ni ye­ni ders­ler çı­kar­ma­ya baş­la­mış­lar­dır. Alex‘in ol­ma­dı­ğı, ya­ni 1955 mo­de­li­nin oyu­nun en can alı­cı ye­ri olan or­ta sa­ha­da­ki var­lı­ğı, ye­ri­ni top­lu­ca to­pun ar­ka­sı­na geç­mek, her po­zis­yo­na mü­da­ha­le et­mek, ra­kip­le hiç yıl­ma­dan iki­li mü­ca­de­le­ye gir­mek gi­bi ça­ğın ge­rek­li­lik­le­ri, ye­ri­ni bun­la­ra bı­ra­kın­ca F.Bah­çe’ye öz­le­nen fut­bol gö­rün­tü­sü­nü ge­tir­miş­tir.
Dei­vid‘in ye­ri gel­di­ğin­de içe­ri ka­te­di­şi, Sel­çuk‘un her ra­ki­be ayak uza­tı­şı, Se­mih‘in ye­ri­ne gi­ren Em­re‘nin bu, fut­bo­lun ol­maz­sa ol­maz­la­rı­na yük­sek tem­po­da­ki kat­kı­sı çok iyi top do­laş­tı­ran, iyi or­ga­ni­ze bir ta­kım gö­rün­tü­sün­den hiç düş­me­yen An­ka­ras­por’u sa­ha­dan ye­nik gön­de­ren önem­li fak­tör­ler­di. Ger­çi F.Bah­çe’nin gol­le­ri Alex ol­ma­ma­sı­na rağ­men du­ran top­lar­dan gel­di ama, An­ka­ras­por gi­bi iyi or­ga­ni­ze bir ta­kım kar­şı­sın­da to­pa bu ka­dar yük­sek doz­da sa­hip ola­bil­mek, onu blok­lar ara­sın­da do­laş­tı­rır­ken, öne doğ­ru yön­len­dir­me­ye ağır­lık ver­mek, çar­pı­cı F.Bah­çe ar­tı­la­rıy­dı.
Ay­kut‘un ta­kı­mın­da gol­ler ye­ni­lip de mo­ral­ler bo­zu­la­na ka­dar ge­çen sü­reç­te, Lu­ga­no-Edu iki­li­si­ni ra­hat­sız ede­cek bir uç adam ol­ma­yı­şı al­kış­la­na­bi­le­cek An­ka­ra ta­kı­mı­nı gol ata­rak çar­pış­mak­tan alı­ko­yan bir nu­ma­ra­lı fak­tör­dü.
Şu­nun al­tı­nı bir ke­re da­ha çiz­mek is­ti­yo­rum. F.Bah­çe’nin her iki go­lü de du­ran top­tan gel­di. F.Bah­çe’nin son 3 maç­tır fut­bo­lu, özel­lik­le ta­kım oyu­nun­da, top­lu mü­ca­de­le­de cid­di iv­me ka­zan­mış­tır. Aca­ba ne­den? Ce­va­bı­nı 1955 an­ti­ka ara­ba me­rak­lı­la­rı ver­sin.
Yu­nus Yıl­dı­rım‘ın 7. da­ki­ka­da An­ka­ras­por’un yüz­de yüz bir pe­nal­tı­sı­nı ver­me­yi­şi, ben­ce bu ma­çın so­nu­cu­na yu­ka­rı­da­ki F.Bah­çe özel­lik­le­ri se­be­biy­le pek et­ki ede­mez­di.
Ha­a şim­di asıl önem­li nok­ta­ya bir vur­gu ya­pa­rak ya­zı­yı bi­ti­re­yim. Alex ben ha­zı­rım der­se, şu dün ak­şam­ki ta­kım­dan han­gi ya­ban­cı ku­lü­be­ye gi­der­se git­sin, bu fut­bo­lun ya­rı­sı bi­le oy­na­na­maz. Pe­ki Alex‘i oy­nat­ma­mak ko­lay mı? Bu­nu da an­cak Rıd­van, Ser­gen gi­bi Ara­go­nes‘in tez­den git­me­si­ni is­te­yen­ler ce­vap­la­sın­lar. Tam dü­zel­miş­ken, F.Bah­çe’de asıl so­run şim­di baş­lı­yor.

Yazar:Kemal Belgin
Kaynak:.

Edu Drecena (4) denen sığır fenerbahçede olduğu müddetçe her türlü skor ve rezillik olabilir..
Ben adım artık anti-edu..Edu gidene kadar fenerbahçeyi bırakıyorum..Ve onu oynatan yönetimi şiddetle kınıyorum..daha öncede söylediğim gibi..!!!
Ayrıca şu Maldonado'yu beğenmeyenlerede gidin futbol öğrenin derim..!!

Edu Drecena (4) denen sığır fenerbahçede olduğu müddetçe her türlü skor ve rezillik olabilir..
Ben adım artık anti-edu..Edu gidene kadar fenerbahçeyi bırakıyorum..Ve onu oynatan yönetimi şiddetle kınıyorum..daha öncede söylediğim gibi..!!!
Ayrıca şu Maldonado'yu beğenmeyenlerede gidin futbol öğrenin derim..!!

1 FutboLcu Yuzunden Takımını Bırakıyorsan Eger Ben Senın TaraftarLıqından Şüphe Ederım Kardesım...Kusura Bakma :goz:

Alex'siz Fenerbahçe düşünülemez.O olmadığında hücumdaki zaafımız ortaya çıktı.Daha az pozisyona giriyoruz ama değerlendirebiliyoruz.Zaten forvetlerimiz de şu an çok formsuz.Buna Semih'in yanlış yerde oynatılmasına bağlayabiliriz.Ama Güiza'nın da son vuruşlarda daha etkili olması lazım..

Dedim ya Alex'siz Fenerbahçe düşünülemez diye,en uygun taktik yine 4-4-1-1 olacaktır.Avrupa'da ve önemli lig maçlarında bu taktikle oynamalıyız.

Volkan​

Gökhan Gönül - Edu - Lugano - Carlos(Wederson)​

Uğur Boral - Emre(Josico) - Selçuk - Deivid​

Alex​

Güiza​

Geri