Türkiye'ye övgü:" Türkiye ABD’ye mali denetim dersi vermeli"

TuğяuL

Banned
Reaction score
0
Ne gülüyorsun bu anlattığım senin hikayen!
Türkiye'ye övgü

uswf8.jpg

Türkiye ABD’ye mali denetim dersi vermeli

Nobel ödüllü ünlü muhalif ekonomist Joseph Stiglitz, Türkiye’nin uyguladığı mali ve düzenleyici politikalar hakkında ABD’ye ders verebilecek ülkelerden birisi olduğunu söyledi

İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Para Fonu (IMF) - Dünya Bankası toplantıları öncesinde yerli ve yabancı gazetecilerle bir sohbet toplantısı yapan Joseph Stiglitz, Türkiye’nin IMF ile olası bir anlaşmanın ne getireceğini, ne götüreceğini iyi hesaplaması gerektiğini vurguladı.

Stiglitz, “Gelişmekte olan birçok ülkenin bankacılık sistemi krizin vurduğu gelişmiş ülkelere göre daha iyi düzenlenmiş durumda. Hindistan, Brezilya ve Türkiye gibi ülkeler mali ve düzenleyici politikalar konusunda ABD’ye ders vermeli” dedi.

ABD’nin ünlü Columbia Üniversitesi’nde ekonomi dersi veren Prof. Stiglitz, 2001 yılında Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazandı. Stiglitz, küreselleşmenin idaresi, serbest piyasa ekonomistleri ve IMF ile Dünya Bankası gibi bazı uluslararası kuruluşları gibi konulara muhalif yaklaşımıyla tanınıyor.

Çevrecilik bizi kurtarır

Dolara dayanan küresel rezerv sisteminin baştan aşağı değiştirilmesi gerektiğini anlatan Stiglitz, küresel ekonominin krizden “iklim değişikliğiyle ilgili yatırımlarla” çıkabileceği öngörüsünde bulundu.

Stiglitz, Türkiye’nin IMF ile anlaşma yapmasına gerek olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine, bu tarz anlaşmaların ekonomi aktörlerinin güvenini sağlamakla ilgili olduğunu belirterek, IMF politikalarının tartışmalı olduğunu vurguladı.

Kaynak:Türkiye'ye övgü

Daha önceki krizde IMF destekli ekonomimiz çok ağır yara almıştı , Ama bu son krizde gördük ki kendi milli destek projelerimiz daha faydalı... Hükümetin Ekonomi kurmayları bu işi biliyor..

erbakanın kurduğu refahyol hükümetide imf ile anlaşmayarak kendi milli ekonomiyi oluşturmaya başladığında ülke nefes almaya başlamıştı.seçim arefesinde sayın numan kurtulmuşta bu konuya eğilerek imf ile anlaşmayın arkanızdanız diyerek hükümete destek olmuştu.ben bir milli görüşçü olarak bu ülke için yapılan her iyi iş için hükümete teşekkür ediyorum.

Geri