Türkiye'nin değil, AKP'nin Cumhurbaşkanı

Madness

Banned
Reaction score
0
Askerlere sivil mahkemelerin yolunu açan düzenlemenin Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanmasını, CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek NTV'ye değerlendirdi.

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, "Sayın Cumhurbaşkanının taleplerinin bir değeri yok" dedi.

Askerlere sivil mahkemelerin yolunu açan düzenlemenin Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanmasını NTV'ye değerlendiren Özyürek, "Cumhurbaşkanının iki yetkisi var. Ya onaylayacak ki onaylamıştır veya veto edecektir. Veto ederken bir gerekçe gösterilir. Onaylayınca genellikle gerekçe gösterilmez ama cumhurbaşkanı kamuyounu tatmin edeceği düşüncesiyle eksiklere işaret eden bir açıklamayla onaylamıştır.

Sayın Cumhurbaşkanının önüne büyük bir fırsat çıkmıştı. Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye’nin Cumhurbaşkanı mıdır, yoksa AKP’nin Cumhurbaşkanı mıdır ikileminde Türkiyenin Cumhurbaşkanı olduğunu gösterme fırsatını kullanamamıştır. Bu açıdan çok önemli bir olaydır" dedi.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRECEĞİZ"
Özyürek, Bütün saygın hukukçular ve bizim görüşümüz, bu düzenlemenin 145’inci maddeye aykırı olduğu yönündedir. O nedenle biz bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz. Tabii takdir, karar yüce mahkemenindir. Onun aldığı karar hep beraber saygı duyacağız. Ama bu hukuki olmaktan ziyade siyasi bir karardır. AKP çoğunluğun, TSK’nın etkisini azaltma yönünde bir adım atmıştır ve Cumhurbaşkanı da ne yazık ki bu düzenlemeyi onaylamıştır" ifadelerini kullandı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/24982198/

çokta takıyoduk chp yi istediği gibi yorumlasın ne değişcek

azalacak tabi geçmişte darbeler neden oldu askeriyenin canı sıkılda yada bazı şeyleri bahane ederek

Katılıyorum Abi Ayrıca Cumhurbaşkanını Takan Kim :goz:

""Askerlere sivil mahkemelerin yolunu açan düzenlemenin Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanması""
gayet yerinde bir karar
yasayı çıkaranların hepsini tebrik ediyorum
son zamanlarda askeriyiedeki bazı komutanlar tam zıvanadan çıktı
bu şekilde önüne geçilebilir

ülkenin tek değişmezi ordu bence düşündürücü bi karar

Konu siyaset politika serbest kürsü bölümüne kaydırılmıştır iyi forumlar.

Her Partinin Bir Cumhurbaşkanı OLuyo Demekki. Bu BağLamda Yazarın GörüşLerine Kısmen KatıLamkla Beraber, CHP'nin Bundan Önceki CumhurbaşkanıyLa Hiç Ters Düşmediğini ve Bende Sayın Ahmet Necdet Sezer'in Türkiyenin Değil, CHP'nin Cumhurbaşkanı OLduğunu Düşünüyorum.

Bu CHP li uyurgezerlerin utansalar çıkıpta konuşmaya yüzleri olmaz

Yasayla ilgili alehte söz alıp konuşdular mı hayır.Bu yasaya kendileri oy vermediler mi verdiler .

Yasa mecliste oya sunulmadan önce üç defa okunmadı mı

bir örneği çoğlatılıp grup başkan vekillerine gönderilmedi mi

dahası

Bu yasa perşembe gecesi kabul edildi .Kos koca cuma günü hiç sesleri çıkmadı Ama CHP iler

Cumartesi günü bir yerlerden azar mı işittler

bilinmez birden kandırıldık diye ağlamaya başladılar.

Kendi oy verdiği yasayı anayasa mahkemesine götürebilecek dünyada kaç tane parti vardır.

Peki ne diyecekler mahkemede

gece biz uyurken ellerimiz kendiliğinden oy verdi mi diyeceler

yav bunların neden iktidar olamadığı daha iyi anlaşılıyor

Ahmet Necdet Sezer olsaydı kesin veto ederdi

Gerekceside gayet basit olurdu

"Bizim CHP li arkdaşların kafaları gece çalışmaya müsait müsait olmadığından okuduklarını ve

duydukalrını anlayamamışar bu yüzden yasaya oanay vermişler

bundan sonra CHP li arkadaşların daha iyi anlaması için gece 12 den sonra meclis çalışmayacak şayet çalışırsada çıkan bütün yasalr veto edilecektir"

derdi A.N.Sezer

Ahmet Necdet Sezer olsaydı kesin veto ederdi

Gerekceside gayet basit olurdu

"Bizim CHP li arkdaşların kafaları gece çalışmaya müsait müsait olmadığından okuduklarını ve

duydukalrını anlayamamışar bu yüzden yasaya oanay vermişler

bundan sonra CHP li arkadaşların daha iyi anlaması için gece 12 den sonra meclis çalışmayacak şayet çalışırsada çıkan bütün yasalr veto edilecektir"

derdi A.N.Sezer

:durdurun:durdurun:durdurun

Lazlar için öğlen 12 den sonra "kafaları çalışmaz" diye bir espiri vardır halk dilinde

Dememkki lazlar bu konuda yalnız değil kendilerine birde gece 12 den sonra kafası çalışmayanlar gurubu geldi :)

Bu adamlar durdurulmazsa, bu ülke elden gidecek arkadaşlar görmüyor musunuz bunu...
Yapmayın allah aşkına...
Benim inancıma göre, bu adamlar en geç 3 seneye gidecekler, hepinzi göreceksiniz nasıl dolandırıldığınızı...

:D :D :D
Kendisine yakışacak bir yorum yapmış :)
Malum Çankayanın Cumhurbaşkanını çok severlerdi kendileri.
Ama ülkenin yarısının desteklediği bir Cumhurbaşkanı
koydukları tüm engellere rağmen en sağlam
ve en kanuni şekilde gelmesini bile yediremeyip
böyle yakışıksız ileri geri edepten uzak açıklamalarla
ancak kendilerini tarihe kara bir leke olarak
kazırlar. bkz. Ezik insan profili.

Ayrıca haberin gerçek başlığı "CHP: Cumhurbaşkanı fırsat kaçırdı"dır..

Savundukları insanlar gibi amaçları kışkırtmaktan başka birşey değil!

Doğru söze ne denir..

Türkiyenin Tarafsız Bölgesine De El ettınız bravo.

""Askerlere sivil mahkemelerin yolunu açan düzenlemenin Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanması""
gayet yerinde bir karar
yasayı çıkaranların hepsini tebrik ediyorum
son zamanlarda askeriyiedeki bazı komutanlar tam zıvanadan çıktı
bu şekilde önüne geçilebilir

katılıyorum.yerinde tespit.

Vayy be ne günLere kaLdık..
İnandıkLarından değiL ama tek çıkardıLar diye savunma gereğinde buLunan insanLardan tiskiniyorum artık ?
Bende bunu şöyLe yorumLarım ;
-Asker üLkenin güvenLiği iLe uğraşır(dı).
-Hayır efendim bundan sonra herkesin kafasına göre açtığı davaLarıyLa da uğraşır.

en çok dtp şerefsizLerine yarayacağı kesin ;)

Geri