Türkiye'de kitap okunuyor mu?

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Türkiye'de kitap okunmadığı eleştirileri için ''Ben o konuda yazar mızmızcılığı diyorum ona. Kitap okunuyor. Kitaba ilgi, kitabevi sayısı, yazar sayısı artıyor. Ama eğer 'okunmuyor' diyen arkadaşlarımızın şikayetleri varsa, yazdıkları kitapları gözden geçirsinler'' dedi.

Kocatepe Kitap Fuarı'ndaki imza gününde, okuyucularıyla bir araya gelen Vakkasoğlu, AA Muhabirine 45 yılda 45 kitap yazdığını ve satış rakamlarının milyonları aştığını belirterek, Türkiye'de kitap okunmadığı iddialarını eleştirdi.

Vakkasoğlu, bunun tek taraflı bir düşünce olduğunu kaydederek, ''Ben o konuda yazar mızmızcılığı diyorum ona. Kitap okunmuyor, Türkiye'de böyle Japonya'da şöyle. Hiç katılmam. Ekonomik şartlar, ortamlar dikkate alındığında, Türkiye dünya ortalamasının üstlerinde dereceye giremese de ortalarındadır'' diye konuştu.

Türkiye'de kitabın okunduğunu, kitaba ilginin, kitabevi ve yazar sayısının arttığını belirten Vakkasoğlu, ''Ama eğer 'okunmuyor' diyen arkadaşlarımızın şikayetleri varsa, yazdıkları kitapları gözden geçirsinler. Sadece okumayanlar mı suçlu, yoksa yazamayanlarda da bir hata var mı? Ben çok iyi yazdığımı iddia edemem, ama kitaplarımın basım adedi beni utandıracak kadardır'' görüşünde bulundu.

Vakkasoğlu, kitap okunması konusunda suçlamalarla bir yere varılamayacağını anlatarak, ''Mızmızcılık yapmak aydın adamlara yakışmaz. Bizim şikayetleri gündeme getirmek yerine, çözüm üretmemiz lazım. En çok yakınan arkadaşların kitapları en az okunuyor. Demek ki yakınmaktan bir çözüm çıkmıyor'' ifadelerini kullandı.

AA

Geri