Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Türkiyede ilk defa Hachell forumlarında - %100 Vista doğrulama - Bios Mod
KURBAGALARI ÖPMESIN bence !! YASASIN ESKI KRAL !!! BEN kurbagalardan KURTARAYIM bari.
LAKIN konu ÜZERINDE yogunlasmani bekliyor YAPACAGIN YARDIMLARIN hayirli olmasini TEMENNI EDIYORUM !! sonforum kardes:clap
Daha önce bios yükleme deneyiminiz varsa biosa zarar vermeniz %0 . Fakat hiç deneyiminiz yoksa bu konu size öğrenmeniz için fırsat olabilir. Zira gördüğünüz gibi milletimiz hazır lokmaya çok alışmış durumda iki tıklama ile istediği olsun diyor. Fakat bu işler emek ister zaman ister. Bu konuyu hackhell forumlarında açmamın sebebi yeterince büyük bir aile olması bu konuda bunu kullanarak insanlarda bilgisayarın sadece monitor ve klavyesinden ibaret olmadığına bazı şeyleri öğrenmeye teşvik etmek istedim. İstifade eden olduysa ne mutlu bana...
MSI P4M890M Anakart var bende daha önceden paradox grobunun yapığı crack uygulamasını yaptım
everest programı ile baktığımda SLIC: Software Licensing Description Table (Emulated) seçeneğinin altında OEM ID _ASUS_ olarak gözükmekte yukarda bahsettiğin gibi microsoft bu aktivasyon işlemini KB940510 nolu güncellemeyle bloke etmeye çalıştı ve bununda aslında yöntemivar ama crack olayı pek güvenilir gelmediğinden senin bu yöntemi denemek istiyorum. Tabi önceden uyguladığım crack dan kurtulmak için format atmak gerekecek
benim sormak istediğim mesala benim anakartımın biosunu indirdim MSI P4M890M ben hangi değişikliği bios a uygulayacam ben onu pek çözemedim
Senin birşey yapmana gerek yok. Ben gerekli dosyaları düzenledim. MSI sitesine bakarak P4M890M-L/IL modelinin biosunu indirdim. Yukarıda ilk mesaja bios dosyasının linkini ekledim. İçerisinde 2 tane bios var. Sen istediğini kullan. Fakat SLIC bilgilerinde MSI olanı yüklersen OEM Üretici dosyası içerisindeki MSI klasorünü, ASUS olan biosu kullanırsan OEM Üretici dosyası içerisindeki ASUS klasorünü kullanmak gerekecek. Ve dediğin gibi ya kullandığın cracki tamamen kaldırman gerek yada format çekmen gerek. Kısaca yapacakların şunlar:
1- Format
2- Kurulum
3- Bios update
4- Vista UAC devre dışı bırakma ve restart
5- Everest ile SLIC tablosu kontrolü
6- OEM Üretici dosyası içerisindeki biosuna ve vista sürümüne uygun lisansı uygulamak
7- Arkana yaslanıp hayatın tadını cıkarmak
Belki şu an insanlara bu olay zormuş gibi gelebilir fakat en sonunda bu yöntemden başkasının sağlıklı ve kalıcı olmadığını anlayacaklardır. Yazılımsal yapılan crackler yine yazılımsal olarak devredışı bırakılabiliyor fakat bizim burada yaptığımız işlem donanımsal olduğu için Microsoft firmasının yapabileceği hiçbir şey yok. Ve işin sürprizi XP içinde bu yöntem kullanılabileceği gibi sanırım önümüzdeki yıllarda çıkacak windows sürümleri yine bu yöntemle kalıcı olarak aktif edilebilecek. :goz:
Sevgili @sonforum arkadaşım;
Öncelikle yazımda senin önerine karşı bir tavır art niyet v.s bir durum sergilemediğimden emin olmanı ister düşüncelerimi paylaşmak isterim.
Bende bu işlere gönül vermiş biri olarak softmod crackların tam anlamı ile başarılı olmadığını tahmin ediyorum.Tecrübelerime dayanarak son versiyon softmod crack olan "Microsoft_Windows_Vista_Activator_2007_x86_x64_14_June_2007" bunu denemiştim en son aslında oldukça başarılı olan açılışta loader bilgileri felanda göstermeyen bu crack sorunsuz aktive ediyor.Lakin şuna tam emin değlim sistemde xp de kurulu ise bir süre sonra xp de iken vista partitiona
açılışta chkdsk yapmak istiyor,dikkatini çekerim bu crack sebebtir demiyorum ama malumun bu işler öyle basit değil tanıyı koymak ne ben ne başkası için çok ama çok zor çünkü hepimiz farklı konfrigasyonlarda pc kullanıyoruz.
Gelelim senin bahsettiğin hardmod crack a ;
Baştan belirtmiştim bende bu konularda oldukça deneyimli biri olarak elbette bu "biosmod crack" yöntemini biliyorum.Yalnız kafama takılan soru şu ;
Biosu emule eden softmod cracklara tamam güvenmeyelim peki modifiye edilmiş bios dosyalarını nasıl güvenipte sistemimize kuralım?Kim garanti edebilir bu modlu biosun sağlıklı olabileceğini?
Hadi diyelim ben deneyimliyim bios updateyi gözüm kapalı yapabilirim peki yine diyelim bu konuyu okuyan arkadaşlar bu modlu biosu yükledi ve 200$ lık anakart açılmaz oldu olabilecek senaryoyu düşünebiliyormusun?En kötü ihtilmal anakartı servise yollayacak olduya ordaki arkadaş modlu biosu tespit edecek ve o anki ruh hali ile anakart sahibine ne diyecek sende tahmin edersin.Kısaca anakartı çöp olacak ve elinde anakrtı olmayan diğer bileşenlerle öylece kalacak.
Hadi kendi adıma şunu diyeyim modlu biosu yükledim bu modlanmış biosla açılan sisteme ne kadar güvenebilirim bunun garantisini kim verebilir bana?
Paylaşımın için teşekkürler ancak bence iyi düşünmeliyiz bir işletim sistemini yasa dışı kullanmak için o işletim sisteminin belkide 10 katı fiyatı olan donanımımızı tehlikeye atmak sence değermi?
Çok güzel bir noktaya değinmişsin. "Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak" deyimi senin yazdıklarının özeti mahiyetinde. Fakat şu bir gerçek başta Türkiye ve diğer kişi başına düşen gelirin dünya ortalamasının altında olan ülkelerde lisans fiyatları hiçte son kullanıcının altından kalkabileceği seviyede değil. Bu crackler, softmodlar v.s. yöntemler hep bu fiyat politikası yüzünden ortaya çıkmıştır. Zaten bu yöntemlerin çıkış noktasına baktığımızda hep kişi başına düşen gelirin düşük olduğu ülkelerdeki kullanıcılardır. Benim kullanıcılara tavsiyem elbette orjinal ürünler kullanmaları yönündedir. Şahsen sorumlusu olduğum 60 client + 4 serverli ağımda tüm yazılımlarımı orjinal kullanmakta bunu şirket politikası olarak benimseyerek yıllık 40 - 50 bin dolar civarında lisans bedeli ödemekteyiz. Buradaki olay tamamen şahsi merakımdan araştırarak öğrendiğim, güvenilirliğine şahsi olarak tam kanaat getirdiğim bir yöntemin diğer kullanıcılarla paylaşılmasıdır.
Çünkü internet dünyası karşılıklı güven esasına göre işler ve bu tür forumlarda da kullanıcılar bilgilerini, tecrübelerini paylaşarak aynı sıkıntıları yaşayan insanlara yol gösterirler. Artık zamanımızda sağlık, moda, borsa v.s. yaşama ait tüm sorun ve sıkıntılarımızı forumlarda paylaşılıp hem çözüm arama hemde aynı sıkıntıyı yaşayanlara çözüm için tecrübelerle yol gösterilen bir zamandayız.
Türkiye'de bu konu başlıktada belirttiğim gibi ilk olarak burada sunuldu. Peki daha öncesine bakarsak http://www.oemfans.cn adlı bu yöntemi geliştiren çin sitesi ve bu başlığın ingilizce versiyonu diyebileceğimiz bu linkte yer alan "Requests /Discussion on BIOS Transcoding" - "Bios istek ve paylaşım tartışması" başlıklı konunun 1.253.000 #BİR MİLYON İKİYÜZ ELLİ ÜÇ BİN# defa hit alması ve sorun yaşayan insanların azlığı, yaşayanların da bioslarının bu yöntem için uygun olmadığı (son çıkan anakartların hemen hemen hepsi destekliyor) yani eski anakartlar olduğu sanırım sizin söylemiş olduğunuz "Kim garanti edebilir bu modlu biosun sağlıklı olabileceğini?" cümlesinin, ayrıca ilk mesajımda yer alan anakart markalarının modlanmış bios listesinde yaklaşık 1000 #BİN# adet farklı modele ait bios bilgisi bulunması ve kullananların yine bir problemle karşılaşmaması sizin söylediğiniz "bu işler öyle basit değil tanıyı koymak ne ben ne başkası için çok ama çok zor çünkü hepimiz farklı konfrigasyonlarda pc kullanıyoruz" cümlesinin cevabı olacaktır diye düşünüyorum.
Son olarak bunlar sizin yazdıklarınıza karşı bir cevap niteliğinden çok endişelerinizi gidermeye yönelik yazılardır. Bios yüklemek kolay bir işlem olsada bilmeyenler modlanmış biosu değil kendi üreticilerinin güncel biosunu dahi yüklerken anakartlarına zarar verebilir. Son çıkan anakartlarda dual bios koruması, flash yanmasına karşı korumalar arttırıldığı için bu tür riskler en alt seviyededir fakat yinede risk risktir. Diğer yöntemlerde olduğu gibi bu yöntemde de risk tamamen bu işlemi yapmaya çalışan kullanıcıya aittir.
Cevabın için teşekkürler tekrar belirteyim paylaşımına saygı duyuyorum çokta hoşuma gidiyor böyle işlerle uğraşıp yine böyle işlerle uğraşan birilerle tanışmak kadar zevkli bir şey yok.Tamamen fikir alışverişi mahiyetinde şahsım adına sorayım;
Ben şahsen pc konsunda çok titizim diyelim diskimi düzenli hatalara karşı tararım zararlılardan uzak durarım v.s asıl sana sormak istediğim şu anakartım gigabyte veya başkası marka önemli değil gigabyte benim anakartım için en uygun biosu bana sunmuşken acaba modlu bios pc imde nasıl sağlıklı çalışabilir tamam çalıştı hiç sorun yok bu benim içime nasıl siner?
Belki bu sorular sana şahsım adına oluyor bunu şahsım adıma sormaya hakkımda yok belkide fikir için soruyorum dostum sence bu bioslara %de % güvenebilirmiyiz?
Yazdıklarını okuyunca neden bu kadar kafanda soru işareti oluştuğunu anladım. Ayrıca ilk mesajda yer alan softmodların yaptığı iş ve hardmodta yaptığımız işlem kısmını tekrar gözden geçirmeni tavsiye ediyorum. Kısaca anlatmam gerekirse biz Gigabyte firmasının senin anakartın için sunduğu ideal olan biostaki bilgilere müdahale etmiyoruz. Biz oraya gigabyte dahil olmak üzere vista lisans programına dahil diğer oem üreticilerinin kullandıkları ana karttaki SLIC bilgilerini elle giriyoruz. Zaten sorunun cevabı içerisinde. Mod demek bir şeyi düzenlemek, değiştirmek, geliştirmek v.s. anlamlara geliyor softmod yaparak SLIC bilgilerini yazılımsal, hardmod yaparak donanımsal giriyoruz. Eğer siz mod yapmak istemiyorsanız lisanslı yazılım kullanmalısınız. Sonuçta softmodda kullansanız adı üzerinde mod yapmış oluyorsunuz. Ayrıca yukarıda belirttiğiniz xp de yaşadığınız chkdisk problemi kullandığınız soft moddan değil HDD nizden kaynaklanan ve http://www.terabyteunlimited.com/bootit-next-generation.htm bu linkteki program gibi 3. parti yazılımlarla diskinizi chkdisk yaparak giderilebilecek bir sorundur. Sonuç olarak herşeye bu kadar abartılı bakmanız güzel çünkü sorunlar ancak abartılarak çözülür. Fakat eğitimim veya bilgilerimi burada ifşa etmeme lüzum yok sorduğunuz bütün sorulara tatmin edici cevap yazabilirim. Daha başka aklınızda soru varsa çekinmeden yazın hem siz hemde bu konuyu okuyanlar için faydalı olacağı düşüncesindeyim. :goz:
Üstad,yazında SLIC modu yapabilen yazılımı verebileceğini yazmışsın,senden nasıl temin edebilirim.
benim MB Asus P5B Gerçi biosu verdiğin yabancı adresten buldum ama genede elimde bulunsun.Saygılar..