Türkiye'de dinsizler çoğalmalı!

KillaFlex

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
54511.jpg

Sabah ezanını, ses bombasına benzeten yazar, Türkiye'de dinsizlerin de çoğalmasını istedi. İşte Mağden'in teorileri;

Sabah ezanından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Radikal gazetesi yazarı Perihan Mağden bir de ilginç öneri getiriyor.

Ona göre Türkiye'nin bazı sorunlardan kurtulabilmesi için Anadolu topraklarında dinsizlerin çoğalması gerek! İşte Mağden'in tartışma yaratan sözleri;

"Ezan ses bombası gibi..!"
Sabaha karşı’ diyeceğim; zira henüz ‘karşı’ sayılabilecek bir saatte, bu sabah saat dördü on beş-yirmi geçe, evin ortasına ses bombası atılmış kıvamında bir ezan sesiyle mi neyle- uyandım.

Öyle böyle kuvvetli değil: Sokağa, bir arabanın içinden güçlü bir ses sistemiyle yayın yapılıyor gibiydi. Bangır bangır.

Türkiye Cumhuriyeti’nde herrr evin olması gerektiği üzre, bizim evin yakınlarındaki camiden de ezan sesi duyulur. Ama uykunun hangi safhasında olduğunuza bakar; bazen duyarsın, bazen duymazsın.

Bu Arapça’da ne söylediğini anlamadığım (anlamak arzusunda da olmadığım) Herhangi 1 TC İmamı’nın ezan okumasından ziyade, başka bir üsluba/dile özenen iddiacı bir dincinin çok tuhaf bir şekilde okuduğu belki de duanın; beni yalnızca çok çok rahatsız ettiğini, söyleyebilirim.

"Ulan Allahımızı çaldınız!"
(...) Ayrıca Fanatik, sözümona Laikçi Kemalistler feci bir itişmeye giriştiler Müslümanlarla: “Bu din sizin dininiz değil, bizim de dinimiz. Hem orucumuzu tutarız, hem namazımızı kılarız, hem laikçiyiz, hem Atatürkçüyüz, hem de Umre’ye gideriz- tutmayın bizi!” yollu- (‘Ulan, Allahımızı çaldınız!’ diye Atatürkçü Düşünce Derneği mitinglerinde bağıran Tuncay Özkan’ı hatırlayıverin.)

(...)AK Parti’ye ‘el mi yaman/demokrasi mi?’ demenin tammm zamanıydı.
AK Parti’nin takkesi tamamen düşüp de ‘Yeni-kendimden-kapitalistler yaratıcamm asıl!’ keli, hiç bu kadar net görünmemişti.

Hakiki Demokrasi’ye geçebilme imkânlarımızda ısrarcılığın en güzel mevsimiydi.

İşte bütün bu Ergenekon Destanı’ndan önümüze saçılıyor ki, Ecevit Koalisyonu’nun zayıflıklarından faydalanıp yüz verilince astar talep eden Kıvrıkoğlu’nun Tayin Oyunlarından ve de Eruygur, Yalman, Örnek paşaların darbe arzularından hem de ne biçim haberdarken susss pussss oturmuş AK Parti. Gıkını çıkarmamış; bırak hesap sormayı. Ordu’nun tavuğuna ‘kışşşt’ diyememiş. Demokrasi nasıl getirilir bu topraklara bilememiş. Bilmek de istememiş. Yalnızca iktidarla İhalelerin Gücü Adına!

"Dinsizlerin sayısı artmalı çünkü.."
İşte hal böyleyken Kapatma Davası’yla uykularımızı bıçaklayan Kemalistlerin ezanları, duaları, hayırlı olsun.

Ama bu topraklarda artık dinsizler çoğalmalı. Her çeşidinden bağımsız, bağlantısız, sindirilmemiş ruhlar Dinsizlik Hakkı’nı her zamankinden daha ateşli bir güçle savunmalı.

Kapatma Davası, Fanatik Kemalist Dincilerin son numarası. Olsun. Olmalı.​

aslında insanların konuşurken ne hakkında konuştuğunu bilmesi lazım senin için öyle olabilir ama bu ülkedeki milyonlarca insanın dokunulmazıdır.

belki haklıdır ateistlerin sayısı en çok İsveç,Norveç,Danimarka,Japonya,Fransa'dadır.Ve bu ülkelerin gelişmişliklerine ve eğitim düzeyine de bakınca aslında bir nebze haklılık payı da var gibi geliyor .

Ama ateistlerin bir huyunu hiç sevmiyorum.Saygıdan yoksun oluyorlar çoğu. Türkiye'dekiler de sadece müslümanlarla dalga geçip,hristiyanlığı karizmatik din gözüyle bakıyorlar.Böyle ateistlik olmaz bence.Özentiliktir bunun adı. Bu yazar da ezana keza laf atıyor.Ben bile içimdeki dinle ilgili kuşkuları sorgularken içinde büyüdüğüm toplumun İslam kurallarına saygılı davranmayı bilirim, ezan okununca yüksek sesli müzik dinlemem.Bunu yapmamdaki temel neden saygıdır.

Kesinlikle katılıyorum.
Doğru söylemek gerekirse bende sabahın köründe imamın avaz avaz okuduğu ezandan rahatsız oluyorum. İslam dinini benimsediğiniz ve o yönde yaşamayı tercih etmişseniz madem, benim fikirlerim size aykırı gelecektir.
Bu, sabah ezanı duymak istemeyen kesimin hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmasıdır
En azından amplikatör ile değil de çıplak sesiyle okuması çok daha iyi olur.

ne kadar ... insanlar var ya. saygısız. terbiyesiz.
musluman degilsen sana ne baskasının ibadetinden ezanından.
Allah bize bole imansızların arasında yardım etsin.
Allah imanımızı muhafaza etmeyi bize nasip etsin

Kesinlikle katılıyorum.
Doğru söylemek gerekirse bende sabahın köründe imamın avaz avaz okuduğu ezandan rahatsız oluyorum. İslam dinini benimsediğiniz ve o yönde yaşamayı tercih etmişseniz madem, benim fikirlerim size aykırı gelecektir.
En azından amplikatör ile değil de çıplak sesiyle okuması çok daha iyi olur.

Bu ülkeyi beğenmiyosan memnun değilsen kimse seni zorla tutmuyo çok beğendiğin o avrupa ülkelerine gidebilirsin

ne kadar adi insanlar var ya. saygısız. terbiyesiz.
musluman degilsen sana ne baskasının ibadetinden ezanından.
Allah bize bole imansızların arasında yardım etsin.
Allah imanımızı muhafaza etmeyi bize nasip etsin

Eğer ezan okunacaksa her köşe başına asılan hoparlörler vasıtası ile değil, bir önceki iletimde dediğim gibi çıplak sesle okunmalıdır.

''Özgürlük ancak başkasının özgürlüğünü kısıtlamadan yaşanabilir.''

Misal bir satanist ortalık yerde alenen dini ayin! adına kedi keserse, senin mantığına göre sen buna karışmamalısın. Çünkü o satanizmin dini töreni ve karışamassın cevabı verirse nasıl karşılık verirsin.

Adam ol sen ilkönce müslümanlığı aşağılayıcı şekilde konuşma aç bi kur'an oku ilkönce kur'an da şiddet yoktur öyle televizyondan görmeyle olmuyo tv çocuğu araştırma yap bi müslümanlık usame bin ladinlik değildir seviyeni bil sonra yaz buraya...

ђєάVєηśįś;3205789' Alıntı:
Adam ol sen ilkönce müslümanlığı aşağılayıcı şekilde konuşma aç bi kur'an oku ilkönce kur'an da şiddet yoktur öyle televizyondan görmeyle olmuyo tv çocuğu araştırma yap bi müslümanlık usame bin ladinlik değildir seviyeni bil sonra yaz buraya...

Ali burda seviyesiz oLan sensin bence.kimseyi de kur'an okumaya faLan zorLayamazsın.ayrıca arkadaşın yazdıkLarından müsLümanLık üsame bin Ladin'Liktir anLamını nerden çıkardın onu da anLamış değiLim...

suraya bak sabah ezanından rahatsız oluyomus
ülkede dinsizler cogalmalıymıs yazık yazık ne bıcım bı zıhnıyet

İletilerim de asla hakaret içeren kelime ya da cümle bulamazsın.Asıl, en ince dozunda yapılan eleştiriye dahi tahammül edemiyorsun. Ve anti-tez üretmekten yoksunsun.

Kuran'da şiddet yokmuş. Hahah işte buna gülerim
Haddini bil klavye delikanlısı.

Ali burda seviyesiz oLan sensin bence.kimseyi de kur'an okumaya faLan zorLayamazsın.ayrıca arkadaşın yazdıkLarından müsLümanLık üsame bin Ladin'Liktir anLamını nerden çıkardın onu da anLamış değiLim...

Ben kimseyi kur'an okumaya zorlamıyorum bişey hakkında yorum yaparken ilkönce araştırma yapması lazım şiddet le bağdaştırıyo müslümanlığı sende konuşma üslubuna dikkat edersen iyi olur bukonuda hassasım çok kötü kalbini kırarım oké...

Üslubundaki seviyesizlikten müslüman olduğunu kabak gibi belli ediyorsun.
Mantıklı düşünce karşısında şiddet meyili müslüman alemi içinde bulaşıcı kronik bir hastalık olsa gerek.

Eğer ezan okunacaksa her köşe başına asılan hoparlörler vasıtası ile değil, bir önceki iletimde dediğim gibi çıplak sesle okunmalıdır.

''Özgürlük ancak başkasının özgürlüğünü kısıtlamadan yaşanabilir.''

Misal bir satanist ortalık yerde alenen dini ayin! adına kedi keserse, senin mantığına göre sen buna karışmamalısın. Çünkü o satanizmin dini töreni ve karışamassın cevabı verirse nasıl karşılık verirsin.

siddet senin gibilerde olur asıl su yazdıgıma ne kadar katlanamadıgın belli.
kusura bakma ama kalabalık toplumlarda kısısel ozgurlugun uygulanamayacagını ve cogunlugun istediginin olması gerektigini cok iyi bilmelisin. her isteyene gore ozgurluk olsa su gun ıtıbarı ıle 7milyar cesit ozgurluk tanımı olmalıydı. bu ulkenınde buyuk cogunlugu musluman olduguna gore ya onların ınanclarına saygı duyacaksın ve karısmayacaksın yada basıp ezan okunmayan yerlere gıdeceksın.

ђєάVєηśįś;3205826' Alıntı:
Ben kimseyi kur'an okumaya zorlamıyorum bişey hakkında yorum yaparken ilkönce araştırma yapması lazım şiddet le bağdaştırıyo müslümanlığı sende konuşma üslubuna dikkat edersen iyi olur bukonuda hassasım çok kötü kalbini kırarım oké...

konuşma üsLubum gayet düzgün ama sen anLatıLanı değiL anLamak istediğini anLıyorsun...

zetta Sana Tek Bır Sey Soracagım Senın Gıbıler Neden Gercek Dusuncelerını Sadece Bilgisayar Karsısında Soylerlerde Erkek Gıbı Ortaya Cıkıp "Satanistim" Veya "Ateistim" Diyemezler ??

Senın Gıbı Saygısızlar Toplum Icınde Musluman Gozukurler Internet Basında Dın Karsıtı Olurlar Birden ?

Burası TURKIYE Kabul Etsende Etmesende (Kı Bu Hıc Farketmez) Burası MUSLUMAN bır Ulke.

Senın Gıbı Soysuzlar Bu Ulke Topraklarında Hep Olmustur Ama Cezalarını Bulmuslardır.

Benım Derdım Senın Musluman Olman Veya Olmaman Degıl . Muslumanlıga Hakarette Bulunman.

Tmm arkadaşlar kusura bakmayın müslümanlığı savunduğum için suçluyum Hz. İsa'yı ALLAH ıN Oğlu olarak gören kendine göre düzenledikleri saçma bi dine inanmamımı bekliyodunuz yoksa müslümanlıkta şiddet yoktur o teröristlerin hepsi amerika tarafından müslümanlığı yoketmeleri için yetiştirilmiş adamlar bırakın bu işleri...

Her neyse. Son bir ileti yazıp tartışmayı bırakalım, kimsenin kalbi kırılmasın.
Bundan birkaç sene öncesine kadar koyu müslümandım. Kuran'ı okumadığı, araştırmadığını zannediyorsan yanılıyorsun. Eminim ki sen Kuran'ı okumadın. Tahmin edemeyeceğim kadar İslami bilgiye sahibim. İslam'dan soğuyuşumun altında yatan sebep budur. Zihninin özgürleşip kanatlanması..

Velhasıl-ı kelam herkesin saati var. Dileyen alarmını kurup namaz vakti camide olabilir. Amplikatörle okumak sizin düşüncelerini paylaşmayan kesime yapılan saygısızlıktır.....nokta.................

.

işinize gelince hak ve özgürlük peki türbanı neden taktırmıyorsunuz yada taktırmak istemiyorsunuz nerde senin şimdi savunmaya çalıştığın hak ve özgürlük

hak ve özgürlükse herkes için hak ve özgürlük iste o zaman işinize geldiği gibi kıvırma

zetta Sana Tek Bır Sey Soracagım Senın Gıbıler Neden Gercek Dusuncelerını Sadece Bilgisayar Karsısında Soylerlerde Erkek Gıbı Ortaya Cıkıp "Satanistim" Veya "Ateistim" Diyemezler ??

Senın Gıbı Saygısızlar Toplum Icınde Musluman Gozukurler Internet Basında Dın Karsıtı Olurlar Birden ?

Burası TURKIYE Kabul Etsende Etmesende (Kı Bu Hıc Farketmez) Burası MUSLUMAN bır Ulke.

Senın Gıbı Soysuzlar Bu Ulke Topraklarında Hep Olmustur Ama Cezalarını Bulmuslardır.

Benım Derdım Senın Musluman Olman Veya Olmaman Degıl . Muslumanlıga Hakarette Bulunman.

Sanal alemde dahi daha ilk iletinde söven küfürbaz gibi 10 tanesi dışarıda bunu açıklasam tepkileri ne olurdu tahmin edebiliyorsun herhalde.

İslam dinine mensup olmayan, kafir diye tabir edilen kesime Kuran'da açıkça ''öldür'' emri verilmiştir. Tabi ramazan, şaban, recep çıktından sonra.

Geri