'Türkiye'de darbe olması demek, ülkenin bölünmesi demektir'

VolkaN

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Gönlüm uçmak dilerken semavi ülkelere;ayağım takıl
AK Parti'ye açılan kapatma davasını değerlendiren eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Türkiye'nin gündeminde çok ciddi bir şekilde darbe tehlikesi olduğunu söyledi.
TSK içindeki darbeci unsurların faaliyetlerinin devam ettiğinin Ergenekon soruşturmasında ortaya çıktığını belirten Güzel, "Şu an cumhuriyetçi geçinenler kullanılıyor. Çünkü Türkiye'de bir darbe olması demek, bu saatten sonra ülkenin bölünmesi demektir." dedi. Darbe girişimine Türk halkının eskisi gibi teslim olmayacağına değinen eski bakan, 28 Şubat öncesi Sincan'da tankların yürütülmesini hatırlatarak "Önümüzdeki dönemde darbe ihtimali vardır. Sessiz kalmamak için de tankın üzerine çıkarak durdurmak gerekiyor. Ben tankın üzerine çıkacağım." ifadesini kullandı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen 'Parti Kapatmanın Maliyeti' isimli toplantıya eski bakanlardan Hasan Celal Güzel konuşmacı olarak katıldı. Türkiye'nin buhranlı günler geçirdiğini dile getiren Güzel, bir asrı aşkın süredir millete yapılan dayatma ve zorlamanın üstesinden gelinemediğini belirtti. AK Parti'ye açılan kapatma davasının 'halkı kapatmak' olarak okunması gerektiğine değinen Güzel, "Siyasallaştırılmış yargı üzerinden açılmış bu dava ile halka 'haddini bildirmek' istenmiştir. 7 ay evvel yapılan seçimde oyların yarısını alan bir parti kapatılmak isteniyor. Biz de bunu hiç ses çıkartmadan izliyorsak aslında bu bizim kapatılmamız demektir." diye konuştu. AK Parti'nin yüzde 100 kapatılacağını öne süren Güzel, "Bir defa şunu bilin ki AK Parti yüzde 100 kapatılır; yüzde 99 değil. Bunlar enayi mi? Kapatır gibi yapacak kapatmayacak. Sonra AK Parti oyunun üzerine yüzde 20 koyup gelecek." dedi.

Konuşmasında Türkiye'de yapılan darbeleri değerlendiren Hasan Celal Güzel, "Hepsinde öncelikle irtica ithamı vardır. Bu bir hayal olarak gelmiştir. İkincisi Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin bozulacağı şeklinde bir paranoya görülür. Üçüncüsü de darbeciler tarafından suni olarak gündeme getirilen terör ve anarşi vardır." değerlendirmesini yaptı. CHP'nin halka karşı tutumunu da eleştiren eski bakan, "CHP despotizmi 'Milli Şef' İsmet İnönü'den 'Ulusalcı Şef' Deniz Baykal'a kadar değişmemiştir. CHP, sandıktan çıkamayan, sandığı ve demokrasiyi küçümseyen, halktan şuur altından nefret eden bir tutum takınmaktadır." iddiasında bulundu.

Türkiye'nin artık parti kapatılmayan, tam kurallarıyla demokrasinin işlediği bir ülke haline gelmesi için en önemli unsurun 'zihin değişimi' olduğunu vurgulayan Güzel, "Eğer 1960'dan sonra gelen iktidarlar 60'ın hesabını sorabilseydi, her darbe yapanın yanına kar kalmasaydı, bu netice ortaya çıkmazdı. Sadece insanları seçmek meseleyi çözmez. Seçilenleri denetlemek lazım." açıklamasını yaptı. Recep Tayyip Erdoğan'ın kapatılma ile ilgili olarak Eski Başbakan Necmettin Erbakan gibi teslim olmayacağını da sözlerine ekleyen Güzel, "Ben Erdoğan'ı tanıma fırsatı buldum. Erdoğan'ın Erbakan gibi yapacağını zannetmiyorum. Yapacaksa yuh olsun. Hiç zannetmiyorum teslim olacağını." şeklinde konuştu. Güzel, demokrasiden yana olan insanların AK Parti yanında mücadele etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

kaynak

Fethullah yemlemeleri,Fethullah gazetesinde diyet ödüyorlar.Ülke bölünürmüş,ülke bölündüde haberin yok senin.daha ne bölünmesinden bahsediyorsun?Ülke görünürde laik-anti laik,gerçekte Emperyalist işbirlikçileri-Anti emperyalist olarak bölündü.

Bu darbe söylemleri dünyada bi afrika ülkelerinde Hindistan da fiji de bi de bizim ülkemizde yuh artık diyorum darbelerden medet umanlara.

ülkeyi 20 sene daha geriye itmek çok mu hoş

ülkeyi 20 sene daha geriye itmek çok mu hoş

Ülkenin halk yapısı olarak denklerinden asırlarca ileri götüren ve götürecek lideri Atatürk'ün eserlerine düşman iktidarın,Atatürk'ün eserlerini baltalayıp,emperyalistlerle işbirliği yapıp ülkeyi peşkeş çekmeleri çok mu hoş sizce?

Ülkenin halk yapısı olarak denklerinden asırlarca ileri götüren ve götürecek lideri Atatürk'ün eserlerine düşman iktidarın,Atatürk'ün eserlerini baltalayıp,emperyalistlerle işbirliği yapıp ülkeyi peşkeş çekmeleri çok mu hoş sizce?

Zamanında Ecevite yapılan darbeler vardı. O zaman neden seçim yapılıyor oy kullanılıyor. Demokrasi ile yönetilmesin militarizm gelsin ya da monarşi..

Geri