Türkiye-Yunanistan-AB

hannibalgs

New member
Reaction score
0
Türkiye - Yunanistan –çekişmesinin Perde Arkası

Tarihi iyi incelersek isimler değişse bile olanlar üç aşağı beş yukarı aynıdır. Düşmanlıklar ise hiçbir

zaman değişmez , değiştiğini zanneden saflarda herzaman hayalkırıklığına uğrar.

Aşağıdaki üç karikatür yüzaltı yıl önce 1897 yılında bir Ingiliz dergisinde çıktı. Bugün olanlara bakarsak

değişen hiçbir şey yok. Yunanistan yine paravan olarak öne sürülüyor , arka planda başkaları var.

Amaçları ise hezaman olduğu gibi aynı.

1.Karikatürde, Bayan Avrupa’nın, bir köpek olarak sembolize edilen Yunanistan’ın önüne bir kemik

attığı görülüyor. Kemiğin üzerinde Girit yazısı var.

Bir asır önce bir köpek olarak kabul ettiği Yunanistan’ın önüne Türk sınırları içinde bulunan Girit Adasını

bir kemik olarak atan Avrupa, şimdi Kıbrıs adasını Yunanlar’a peşkeş çekmek için her çareye baş vuruyor.

avrupa111mr.gif

Bu da yüz yıl önce çizilmiş günümüze uyumlu İngiliz basınında yer almış diğer bir karikatür.

Karikatürde dadı olarak gösterilen Avrupa’nın, Yunanistan’ın kulağını çekmesinin nedeni, Paris protokolü

ile Türk topraklarının büyük bölümünü verdiği Yunanistan’ın doyumsuzluğunu ve şımarıklığını cezalandırmaktır.

Dadının önlüğündeki kâğıdın üzerindeki yazıda Paris protokolü yazısı yer alıyor.

avrupa214nn.gif

3.Karikatürde ise Osmanlı İmparatorluğu’nun bir parçası olan Girit adasını sınırlarına katmak için,

Imparatorluğu parçalamak isteyen Avrupalı güçlerle ittifak kuran Yunanistan bu karikatürde Avrupa

Ana’nın koruması altında cüce bir kabadayı olarak çizilmiş

avrupa329lk.gif

Ne dersiniz bugüne %100 uyuyor değilmi ?

ALINTIDIR..!​

Türkiye-Yunanistan-AB Asla bir araya gelmiyecek bu topluluklar....
aksini iddaa eden yoktur sanırım ...

Biz Türklerde bunlarla dost olmaya çalışıyoruz. Adamlar karambolde Kıbrısı alıcaklar. Ayrıca bu Yunanlıların PKK örgütünede yardım ettiğinide unutmayın; bakmayın şimdi şirin gözüktüklerine yakında çıkarırlar gerçek yüzlerini ortaya.

kolombir' Alıntı:
Biz Türklerde bunlarla dost olmaya çalışıyoruz. Adamlar karambolde Kıbrısı alıcaklar. Ayrıca bu Yunanlıların PKK örgütünede yardım ettiğinide unutmayın; bakmayın şimdi şirin gözüktüklerine yakında çıkarırlar gerçek yüzlerini ortaya.
+10....000 üzüle üzüle sana kaılıyorum ama biyerde eksiğin war pkk ya sadece yunanlılar değiil çoğu avrupa ülkesi ve ABD de destek veriyo
hatta geçen gün bi pkk lı belçikada basın açıklaması yapıyo kimse elini kıpırdatmıyo, bide sözde pkk terrör örgütü listesindeymiş pehhhhhh..! :mad:

Geri