Türkiye ve İnternet Hakkında

comand

New member
Reaction score
0
Bu Makale Alıntıdır ve bence %100 doğrudur.

96dan beri internete takılırım 98den beride nete tamamen bağlandım. Hem işim gereği hemde bağımlılık yaptığından.
9 senedir Türkiye'de o kadar değişik insan tiplerine rastladım ki...
Benim ülkemde teknoloji denilince akla sadece ve sadece cep telefonu geliyor!
Benim ülkemde eğer cep telefonu modelin 3 aydan eski ise sen teknolojiyi takip etmiyorsun!
Eğer benim ülkemde yaşıyor ve 13 ila 17 yaş arasında olan ve evinde bilgisayar var ise hemen çevresindekilere internetin ücra köşelerinden bulduğun belkide fi tarihinden kalma dökümanlardaki okuyarak ben "heykır"ım diyen insanların çokluğunun farkındasındır.
Hemen hemen bir konuda azda olsa bilgili isen ve o kişi yada kişilere elinden gelen yardımı yaptıkdan sonra onun seninle işin bittiyse direk olarak sana sövdüğü durduk yere hiçbir şey yokken boynuz kulak hesabı sana imalı konuştuğunu ve bilhassa tehdit ettiğinin farkındasındır.
Eğer programcı isen yazdığın program güncelleme gerektiriyor ve sen bununla artık uğraşmıyorsan gene sövülüyorsundur.
Her gün benim ülkemde gittiği internet ortamına (okul dersliğidir,kafedir vs...) keylogger , trojan tarzı programlar yükleyen ve kendisinin dahi yazmadığı artık herkesin ismini ezbere bildiği programlarla bir kaç şifre elde edip ardından girdiğin hesaplarda ilgili insanın bütün akrabalarına söven gençler dolu ve onunla konuştuğunda ne yaptı sana dediğinde ben "heykır"ım bişi yapmasına gerek yok diyen tipleri görüyorsundur..
Benim ülkemde belli başlı teknoloji ve internet insanları mevcut.
1)Interneti sadece başkalarılayla sohbet edilen bir yer olarak gören,
2)Kendisine bir ayarsızın seni "heyklerim"le başlayan sözleri karşısında korkan,
3)Vay be "heykır"a bak dediğinde sana söven,
4)İşi bitince hemen hakkında değişik yorumlar yapan,
5)Gidip bir telefona 2 milyar verebiliyor iken halen evinde 56k bağlantı ile bağlı kalıp bir DSL modem almayı gözünde büyüten ve o modemin 3 tanesine eşit para verebilen... 200 300 milyondan aşağı fatura ödemeyen ve bunun için telekoma söven, (ki bende ne olursa olsun internet fiyatlarını beğenmem ama)
6)Halen p2 333mhz pc ile takılan ve elinde gene son model telefon olan..
7)O telefona verdiği parayı gözünde büyütmez iken aldığı 500$ lık pcyi gözünde büyüten bunada bu para verilirmi diyen.
8)Daha yurtdışında bile olmayan telefon modellerini kullanan..
9)Kıskançlık yüzünden kız arkadaşının mail şifresini bulması için parayla adam tutan..
10)Sadece webcam ile 2 3 kız yüzü görmek için "MSN" denen o zımbırtıyı kullanan
11)Gittiği internet kafedeki bağlantının ağzına etmek için aynı anda 598988977 tane yerden dosya indiren.
12)Gittiği kafedeki makinedeki bütün programları silip üstüne format atıpda hahah nası sistemlerinin içine ettim diyip bunu başarıymış gibi gösteren
13)Nette bulduğu 2 3 döküman ve programla çevresine hava atan...
14)Bir gün önce gittiği lokantada sırf yanındaki hatuna hava olsun diye garson 50m bahşiş verip ertesi gün gelen teknik servis elemanına 25milyon parayı çok gören.
15)Bluetooth denen olay ile mobil telefonundan başkalarıyla tanışıp ardından kavga eden!
16)"MSN"de habire online/offline , titreşim flood gibi gereksiz şeyleri zırt pırt yaparak zevk alan.
17)Sanki kendisi çok anlarmış gibi şurasını şöyle yapsan diyen "C" kodunu verdiğinde "Turbo Pascal" derlemiyo bunu diyen.
18)Aldığı bilgisayar dergisindeki adamları dünyanın en müthiş bilgisayar dehalarından sayan.
19)Cep telefonundaki kamera ile çektiği özel görüntülerini internette yayınlamaktan utanmayan.
20)Ve genede bu yukarıdakilere rağmen seviyesini bozmayan kendi halinde güvenliğini elinde tutan azda olsa bilgili kullanıcıların olduğu.
Bir ülkede yaşıyoruz.....
Forumlarda şu MSN bana küfür etti nası "heyk"lerim diyen elemanların çok olmasından Türkiye'de belli bir bilgi birikimine sahip insanlar forumlardan ve benzeri ortamlardan uzak duruyor.
Halbuki çözümü "heyk"lemekde değilde engellemekde aramıyor.
Artık Türkiye'dede bazı yasalar var bunun farkında değil bunları yazanlar.
Eğer bir şahıs size mail/IM gibi şeyler aracılığıyla küfür / hakaret tarzı bir yaklaşımda bulunduysa direk olarak ilgili kayıtları silmediğiniz sürece o kişiye dava açabilirsiniz..
Daha iyi ve seviyeli bir internet topluluğu olmak için bunları yazdım hiç kimseye özel birşey değildir sadece yılların birikimi diyebiliriz.
Yazma sebeplerimden biriside Türkiye aktif internet kullanıcısı sıralamasında bilgisayar sayısı düşük olmasına rağmen üst sıralarda ve toplumumuz bu konuda bilinçsiz ve Türkiye siber saldırılarda şuanda Brezilya ile birlikte 2. sırada Rusya'nın ardından..
Umarım birşeyler anlatabilmişimdir
.

Çok şey anlatmışsın yaw. Bunu yazan elemanda bayağı bi doluymuş ha. Teşekkürler paylaştığın için..

dogru yazmis ama, ayni sureci bende yasadim we bunlara sahit oldum bir bir

eskiden ne kadar guzeldi mirc denilen ortam, ne guzel arkadasliklar kurmustuk, belli wakitlerde toplanir olmustuk,

sonra gercek yasami cekilmez yapanlar internete de bulastilar,

dun zone`da age of yapiyoruz her zaman ki gibi (eskiden 56 k ile zar zor yapardik, ne gunlerdi ) biri geldi ana awrat duz gitmeye basladi arkadasa sebepsiz yere, bide cep telefonunu weriyor,

gidip kafasini koparsan bi dert koparmasan bi dert, ite bulasmaktansa caliya dolasmak iyidir dedik bizde ne yapalim

hangi birini bulup hesap soracaksin ki zaten, en iisi onlarin ehlilesmesini beklemeden iplemiceksin birak kendi hallerinde takilsinlar sende onlar yokmus gibi dawran, en iyisi :)

Geri