'Türkiye Osmanlı'nın İzinde'

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

157f907.jpg

'Türkiye Osmanlı'nın izinde'

İngiliz The Economist dergisi, Türkiye'nin 'yükselen yeni küresel güç' olduğunu yazdı
İngiliz haftalık The Economist dergisinde, "Atalarının Rüyaları" başlığıyla kaleme alınan yazıda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun politikalarını yorumladı. Dergi, "zeki ve kurnaz dışişleri bakanı" olarak tanımladığı Davutoğlu'yla birlikte, Türkiye'nin eski Osmanlı İmparatorluğu'nun topraklarında nüfuzunu artıracak politikalar izlediği belirtiliyor.

İngiliz The Economist dergisi, bu haftaki sayısında Türkiye'nin dış politikasına geniş yer ayırdı. Türkiye'nin dışarıdaki gücü için "Atalarının rüyaları" tabirini kullanan dergi, Ankara'nın Arap dünyası, İsrail, İran, Amerika ve Avrupa ülkeleriyle iyi ilişkiler içinde olduğunun altını çizdi.

The Economist, Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Türkiye için kullandığı "dünyanın yükselen yeni küresel gücü" tabirine dikkat çekti.

İran'daki seçimlerin hemen ardından Türkiye'nin Mahmud Ahmedinejad'ı kutlayan ilk ülkelerden biri olduğunu vurgulayan derginin haberinde, bunun, Türkiye'nin bazı kesimlerce batı dünyasına sırtını döndüğüne yönelik bir işaret olarak algılandığını yazdı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, "İnsanlar sadece olayların bir yanını görüyor" sözlerine dikkat çeken The Economist, şu yorumu kullandı:

"Türkiye'nin İran ile olan iyi ilişkileri, Batı dünyasının da işine yarıyor. Örneğin İngiltere'nin Tahran Büyükelçiliği'nde göz altına alınan İngiliz diplomatların serbest bırakılmasındaa Türkiye'nin payı büyüktü. Bunun yanı sıra Amerikalı askerler tarafından 2007 yılında Irak'ta yakalanan 5 İranlı diplomatın da serbest bırakılmasında da Türkiye'nin payı yine büyük"

The Economist, Türkiye'nin İsrail ile de ilişkileri iyi olan nadir Müslüman ülkelerden biri olduğunu, Uygur Türkleri konusunda Çin'e kafa tuttuğunu, ve bölgesinde ağırlığı olan bir ülke olması hasebiyle Amerikan Başkanı Obama'nın ziyaret ettiği ilk Müslüman ülke olduğunu yazdı.

"DAVUTOĞLU, EN ETKİLİ DIŞİŞLERİ BAKANLARINDAN BİRİ"

Haberinde sık sık Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu metheden The Economist, Davutoğlu'nun Türk Dış Politikası'nın mimarlarından biri olduğunu yazdı.

Davuoğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en etkili dışişleri bakanlarından biri olduğuna dikkat çeken The Economist, "Davuoğlu'nun stratejisi iki temel üzerine kurulu. Bunlardan biri 'komşu ülkelerle sıfır problem', diğeri ise 'stratejik derinlik" ifadelerine yer verdi.

Haberde, "Türkiye, her ne kadar Osmanlı İmparatorluğu'ndan ayrılan ülkelerle sıkı işbirliği içine girmiş olsa da, bunlardan hiç biri ülkeyi Avrupa Birliği'nden uzaklaştırmadı" denildi. Davutoğlu'nun, Fransa ve Almanya'nın Türkiye'ye karşı takındığı tavırlardan etkilenmediğini yazan The Economist, Davutoğlu'nun, "Bunlara kızmak, şikayet etmek yerine bu ülkelerle iş birliğine gitmeliyiz" sözlerine yer verdi.

"Fransa ve Almanya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne limanlarını açmayan Türkiye'yle Avrupa Birliği üyelik görüşmelerini dondurur mu?" sorusunu soran The Economist, "Türk siyasiler, Türkiye'den çok Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı olduğu görüşündeler. En son Türkiye'den geçecek olan Nabucco projesinin imzalanması bu inancı daha da pekiştirdi" yorumunu yaptı.

"TÜRKİYE'NİN STRATEJİK KONUMU, BİR KEZ DAHA GÜCÜNÜ KANITLADI"

Türkiye'nin stratejik konumunun, bölgesinde istikrar için bir güvence olduğuna işaret eden The Economist, Amerikan askerlerinin Irak'tan çekilmesi için geri sayım başlarken, Türkiye'nin Arap ve Kürt kökenli topluluklar arasında çıkması muhtemel bir çatışmayı önlemeye çalıştığını yazdı.

Son olarak Davutoğlu'nun ABD ile son derece iyi ilişkilere sahip oldukları yönündeki açıklamalarını haberine taşıyan The Economist, batılı bir diplomatın, "Ne zaman olay Türkiye-Ermenistan ilişkilerine gelse, her zaman kazanan taraf Türkiye oluyor" sözlerini aktardı.

(CİHAN)

Kaynak

osmanlı değil mi derginin çıkartıldığı ingiltere'den borç alıp o parayla saray yaptıran.bunun izinde olsan ne olacak olmasan ne olacak.

Bizim İnsanımız Birşeye HayranLık,Minnet,Sevgi Duyacaksa Bunu EvLiLik Gibi Görüyor.
Kimi Seçmişse Ona KitLeniyor.
Ben Atatürk'ü de Severim Fatih SuLtan Mehmet'i de Kanuni'yi de Hepsi Bizden DeğiL mi Yahu?
Türkiye Cumhuriyeti'ni Övmek İçin Kendi Ecdadına SövenLer Bir Avuç Nankör Köpekten İbarettir.

Geçmişini inkar edenin geleceği yoktur!
Geçmişteki hatalarımızdan ders,
ecdadımızın önderliğini örnek alarak
bir yerlere gelmemiz mümkündür. Ama
bunu sürekli başka yerlere çekmeye çalışan
olacaktır, Osmanlı kelimesini bile hazmedemeyen.
Sadece başlığı okuyup da yorum yapanlar
nasıl da belli ediyor kendini. Bende sadece başlığı
okuyarak "hmm Osmanlı'ya döneceksek o zaman yine
3 kıtada at koşturacağız" yorumunu yapsam ne
kadar mantıklı olur. Biraz okuyun da öğrenin, adam
olun. Ne kastedilmeye çalışılmış Osmanlı'nın
izinde diye..

80 yıla aşkın tecrübesi olan bir ülkeyiz kötüsüyle iyisiyle

Ve bu ülkeyi kuran Ölümsüz ilke ve inklaplarıyla bizi aydınlatan bir onderimiz var

osmanlıya ne hacet

Tamam osmanlıyı unutalım demiyorum bizim şanlı tarihimiz ve ahmaklığımızda orda bitti gitti

Anladığım Gençliğimizdeki bu osmanlı özlemi ÜLKE GENÇLİĞİNİN BAŞARISIZ BİR GRAFİK ÇİZDİĞİ VE GEÇMİŞTEKİ OSMANLI EFSANELERİYLE AVUNMAK İSTEDİĞİ

Yada ATATÜRK İLKE VE İNKLAPLARI KARŞITI YENİ BİR NESİLLE KARŞILAŞIYORUZ

Ne Osmanlı'sı ya bırakın Osmanlı'yı Türkiye Cumhuriyeti olmaya bakın !

~SiLenT ScЯeaM~;4494121' Alıntı:
Bizim İnsanımız Birşeye HayranLık,Minnet,Sevgi Duyacaksa Bunu EvLiLik Gibi Görüyor.
Kimi Seçmişse Ona KitLeniyor.
Ben Atatürk'ü de Severim Fatih SuLtan Mehmet'i de Kanuni'yi de Hepsi Bizden DeğiL mi Yahu?
Türkiye Cumhuriyeti'ni Övmek İçin Kendi Ecdadına SövenLer Bir Avuç Nankör Köpekten İbarettir.

Nankör köpek haaaa buyur efendi nankörlük nasıl oluyor şu sözleri araştır "Ben arabım, fakat arab benden değildir."

Nankör köpek haaaa buyur efendi nankörlük nasıl oluyor şu sözleri araştır "Ben arabım, fakat arab benden değildir."

yine senin ilk mesajın;

osmanlının izindeysek anayurdumuz gene işgal edilecek demektir,bayrağımız gene çiğnenecek araplar askerlerimizi arkadan vuracak ,rumlar ermenler gene anamızın bacımızın ..............

forumun serbest kürsünün tahrikçisi provakasyoncusu olarak hiç bir konuya tam anlamıyla bahsedilen yönüyle değindiğini görmedim.. çok şükürki seni kaale alanda yok ama her defa yaptığın gibi işi ele alış tarzın yine içind ebeslediğin islam düşmanlığınla şu konuda anlatılanı bile gelip ALLAH RASÜLÜne bağladınya; güyapeygamberimiz; kendi soyunu inkar ediyor veya kendi soyundan gelenler gibi kendi milletine soysuzluk isnad ediyormuş kurnazlığıyla edeb tanımaz terbiye bilmez islam ve peygamber düşmanlığını her konuda gizlemek ve belaltı satşmalar yol açmak istidadındasın yine..

bahsini geçirdiğin;''Ben arabım, fakat arab benden değildir.'' hadis-i şerifinde anlatılmak istenen senin sandığın ya da kafanın bastığı gibi etnik soy sop meslesi değil bilakis ümmet gözüyle kişinin soyunun sopunun ahiret aleminde imanı yoksa kendisine faydasının olmayacağı ikazı içindir.. şöylede açıklanabilir;

Arab, lügatte güzel demektir. Fahr-i kâinat "sallallahü aleyhi ve sellem" Efendimiz, arab idi, arab kavminden idi. Fakat yalnız arab kavmine değil, bütün âlemlere peygamber olarak gönderildi. İslâmiyyet, yalnız arablara mahsus değil, müslüman olan her kavmin dinidir.

Birçok hadis-i şeriflerde (Şunları yapanlar, şu günahları işleyenler benden değildir) diye buyurulmuştur. Arab kavminden olduğu halde, müslüman olmayan kimse, (Ben arabım, peygamberdenim, onun ümmetindenim) diye bir iddiada bulunamaz. Aksine Türk, Arab, Fransız, Alman v.s. olup da müslümanlığı kabul eden herkes Resûlullahın ümmetindendir.

Ya'nî hadis-i şerifin ma'nâsı şöyle olmaktadır:

(Ey arablar, ben arabım, fakat sizler iman etmedikçe benden olamazsınız, fakat arab olmasa da iman eden her kavim, bendendir.)

Zaten, İslâmiyette üstünlüğün ölçüsü, kavim, kabile veya makam, mevki değil, takvadır. Ya'nî ilim ve ihlâsla dine sarıl­maktır. Herkes dine hizmeti nisbetinde üstünlük kazanır.

o RASÜLE bile iftira atmak için gizlediğin peçeli yüzünden fışkıran riya ve sataşma kültüründen vazgeçki yorumlarını kaale alıp saygı uyandırırsın , yoksa hangi meşrebin adamıysan o meşrebinle birlikte 2 satırlık yazına teşekkür edecek enva-i çeşit clon teşkilatına da sanada bundan sonra daha ağır lafları etmekten çekinmem. bunuda böyle bilesin. kaale alışım senin ufuksuz bilgisiz çilesiz kelamını göğe çıkartmak değil ,hadis i şerif leri buraya alıp İSLAMA sürmeye çalıştığın karayı senin gibi düşünenlerin suratında göstermek içindir..

yazdıklarımı ağır bulurda seviyeni bozarsan sana seviyenin mahalle kızı olmadığını gösteririm. adam gibi yazacaksan yaz. konuyla alakası olmadığı halde kutsallarıma laf edecek kadar cılkı çıkmadı bu ülkenin.

yine senin ilk mesajın;

osmanlının izindeysek anayurdumuz gene işgal edilecek demektir,bayrağımız gene çiğnenecek araplar askerlerimizi arkadan vuracak ,rumlar ermenler gene anamızın bacımızın ..............

forumun serbest kürsünün tahrikçisi provakasyoncusu olarak hiç bir konuya tam anlamıyla bahsedilen yönüyle değindiğini görmedim.. çok şükürki seni kaale alanda yok ama her defa yaptığın gibi işi ele alış tarzın yine içind ebeslediğin islam düşmanlığınla şu konuda anlatılanı bile gelip ALLAH RASÜLÜne bağladınya; güyapeygamberimiz; kendi soyunu inkar ediyor veya kendi soyundan gelenler gibi kendi milletine soysuzluk isnad ediyormuş kurnazlığıyla edeb tanımaz terbiye bilmez islam ve peygamber düşmanlığını her konuda gizlemek ve belaltı satşmalar yol açmak istidadındasın yine..

bahsini geçirdiğin;''Ben arabım, fakat arab benden değildir.'' hadis-i şerifinde anlatılmak istenen senin sandığın ya da kafanın bastığı gibi etnik soy sop meslesi değil bilakis ümmet gözüyle kişinin soyunun sopunun ahiret aleminde imanı yoksa kendisine faydasının olmayacağı ikazı içindir.. şöylede açıklanabilir;

Arab, lügatte güzel demektir. Fahr-i kâinat "sallallahü aleyhi ve sellem" Efendimiz, arab idi, arab kavminden idi. Fakat yalnız arab kavmine değil, bütün âlemlere peygamber olarak gönderildi. İslâmiyyet, yalnız arablara mahsus değil, müslüman olan her kavmin dinidir.

Birçok hadis-i şeriflerde (Şunları yapanlar, şu günahları işleyenler benden değildir) diye buyurulmuştur. Arab kavminden olduğu halde, müslüman olmayan kimse, (Ben arabım, peygamberdenim, onun ümmetindenim) diye bir iddiada bulunamaz. Aksine Türk, Arab, Fransız, Alman v.s. olup da müslümanlığı kabul eden herkes Resûlullahın ümmetindendir.

Ya'nî hadis-i şerifin ma'nâsı şöyle olmaktadır:

(Ey arablar, ben arabım, fakat sizler iman etmedikçe benden olamazsınız, fakat arab olmasa da iman eden her kavim, bendendir.)

Zaten, İslâmiyette üstünlüğün ölçüsü, kavim, kabile veya makam, mevki değil, takvadır. Ya'nî ilim ve ihlâsla dine sarıl­maktır. Herkes dine hizmeti nisbetinde üstünlük kazanır.

o RASÜLE bile iftira atmak için gizlediğin peçeli yüzünden fışkıran riya ve sataşma kültüründen vazgeçki yorumlarını kaale alıp saygı uyandırırsın , yoksa hangi meşrebin adamıysan o meşrebinle birlikte 2 satırlık yazına teşekkür edecek enva-i çeşit clon teşkilatına da sanada bundan sonra daha ağır lafları etmekten çekinmem. bunuda böyle bilesin. kaale alışım senin ufuksuz bilgisiz çilesiz kelamını göğe çıkartmak değil ,hadis i şerif leri buraya alıp İSLAMA sürmeye çalıştığın karayı senin gibi düşünenlerin suratında göstermek içindir..

yazdıklarımı ağır bulurda seviyeni bozarsan sana seviyenin mahalle kızı olmadığını gösteririm. adam gibi yazacaksan yaz. konuyla alakası olmadığı halde kutsallarıma laf edecek kadar cılkı çıkmadı bu ülkenin.

Kafein gibi adamsın ya, bağımlılık yapıyorsun... Seviyorum seni...:aşk

Dediklerimin yalan olduğunu kanıtlayabilirmisinki tahrikçi provakasyoncu yaftasını attın hemen.

Yurdumuz işgal edilmedimi? Rumlar ermeniler araplar ne yaptı?

Gerçekleri söylemek provakasyonmu oluyormuş, ne yapalım gerçeklerden kaçalımda başımızı kumamı gömelim?

diğer sözlerine gelince ,sadece hezeyan içerisindesin kendi kendine gelin güvey olmuşsun peygamberse benimde peygamberim ,islamada düşman değilim iftira atma...

Efendim öncelikle yeni Hariciye Bakanı Ahmet DAVUTOĞLU'nun bir önceki bakanlara oranla daha kaliteli ve daha uzman bir isim olduğunu kabul ediyorum. Gerçekten becerikli bir isim. Hangi düşünceyi savunduğu beni ilgilendirmez fakat bir öncekilere nispeten gerçekten iyi olduğunu savunabilirim.

Gel gelelim meselenin bir başka yüzüne. Bunu yazanlar kim? İngilizler... Pardon ama Osmanlı gibi altı buçuk asırlık dev çınarı çöküşe sürükleyen devletlerden biri kimin devletiydi? İngilizlerin... Bize gelip Osmanlı edebiyatı yapan bu derginin yazısını afedersiniz ama ben müsait olmayan bir tarafıma bile sürmem. Hatırlatırım bir zamanlar Osmanlı avrupa meclisine kabul edilmiş ve hatta avrupalı büyük devletler arasında sayılmıştı. Paris konferansı diye geçer hatta araştırınız. Fransa'nın geçmişte Osmanlı'ya uyguladığı iki yüzlü politika bütün tarih kitaplarında yazar.

Avrupalının lafına ancak avrupalılar inanır arkadaşlar.

Dünyanın yükselen küresel gücü de bir safsata olduğunu iddia ediyorum arkadaşlar. Aksimi düşünenler olabilir saygı duyuyorum. Fikrimce dünyanın küresel gücü olabilmek için dünyada önce Türk isimi taşıyan bir arabanın gezmesi lazım, sonra kendi uçaklarını kendisi yapması gerekir, kendi silahlı kuvvetlerini milli fabrikalarda üretmesi gerekir. Türkiye'nin küresel güç olabilmesi için dış ticaret fazlası olması gerekir. Görünen o ki daha uzun yıllar güçlü bir devlet olmaktan uzağız.

TARİHTEN YOKSUN İNSAN... OSMANLININ SADECE SON DÖNEMİNİ KULAKTAN DOLMA SEYLERLE BİLİYORSUN.OSMANLI 600 YILLIK 1 İMPARATORLUK BEN SANA ANLATMIYIM GİT BİRAZ KİTAP OKU..SANKİ İSTANBULU BABASI ALDI :Q

osmanlı değil mi derginin çıkartıldığı ingiltere'den borç alıp o parayla saray yaptıran.bunun izinde olsan ne olacak olmasan ne olacak.

ATASINI BİLMEYEN İT PEŞİNDE KOŞAR

Geri