Türkiye Musevileri'nden İsrail'e tepki

• Konbuyu başlatan WoLF
  • Başlangıç tarihi
W

WoLF

Guest
İsrail'in saldırısı Türkiye Musevi Cemaati'nde de yankı buldu. Hahambaşılık, yaptığı açıklamada "Yardım gemilerinin bu şekilde durdurulmasının yarattığı tepkiye katılıyor ve kamuoyuyla üzüntümüzü paylaşıyoruz" dedi.

İSTANBUL - Gazze'ye giden yardım gemilerine İsrail'in gerçekleştirdiği askeri saldırıya tepkiler büyüyor.

Türk Musevi Cemaati Türkiye Hahambaşılığı, yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, ''Gazze'ye doğru hareket halinde olan Mavi Marmara gemisine yapılmış askeri müdahaleyi üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız'' denildi.
Haberin devamı ↓reklam

Saldırıda ölü ve yaralıların olmasının üzüntüyü fazlasıyla artırdığı vurgulanan açıklamada, ''Söz konusu girişimin bu şekilde durdurulmasının ülkemizde yarattığı tepkiye katılıyor ve kamuoyuyla üzüntümüzü paylaşıyoruz'' ifadesi kullanıldı.

KaynaK

Timsah gözyaşları bunlar istedikleri oluyor benim anlamadığım ayrı bir konu var heryerde gazzeye yardım toplanıyor iyi hoş ama kardeşim 30 tane madenci öldü hiç kimse ailelerine yardım toplamıyor bir sürü insan borç batağından kurtulamıyor hatalı yada değil madem böyle yardım seversiniz böyle insanlar için yardım toplayın

Olan aslan gibi delikanlılara oluyor dağda o kadar şehit veriyoruz hiç bir ses yok israil vurdu diye herkez ayaklanıyor allah sonumuzu aydınlık etsin

şehitlerimizede allah rahmet eylesin

Geri