_bozkurt_
New member
Türkiye islam ülkesi mi?
dostum %95 imiz müslüman ama %60 sımız hırsız dolandırıcı yalancı rusvet alıyo yada rusvet verıyo yada boyle işlerle ugrasıyo....1sc0rp!tX' Alıntı:Türkiye'nin %95 kadarı Müslüman..
1sc0rp!tX' Alıntı:Türkiye'nin %95 kadarı Müslüman..
jangofet' Alıntı:Doğru söylüyosun ama devletimiz laik bi devlet yani Türkiye Cumhuriyeti'nin dini yok.Böyle olunca Türkiye müslüman diyemiyoruz...
GREAT İDEA' Alıntı:yazık size ....
''İslam ülkesi'' tanımını ve ne demek olduğunu ortaya koymamız , ondan sonra analiz etmek gerekir,
''İslam ülkesi'' demek anayasası kuran, islam adet ve geleneklerine göre yönetilen ülke demektir ve Türkiye böyle bir ülke değildir..
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının %95 i müslüman demek kulağa çok komik geliyor, ki Türkiye'nin % 100 ü müslüman olsa dahi İslam ülkesi gibi aşağılık bir statüye getirilmesi kabul edilemez.İslam hukuku ile yönetilen ülkeleri görüyoruz İran vs... gerikalmışlık , kadın hakları ihlali vs.. hat safhada...
Türkiye hiçbir zaman İslam ülkesi olmamıştır, olmayacaktırda...
crnky' Alıntı:Bir kere &95miz müslüman değil. Müslümanlığın bazı şartları vardır. Bunları taşımayan o kadar çok müslüman görünen kişi varki. Bir de nüfus kağıdında islam yazanların çoğu müslüman değil.
Bu açıdan çoğunluk müslüman denemez.
türkiye islam ülkesi de değil. Olması için şer'i hükümlere aykırı yönetim olmaması gerekir. Hatta İran'ın islam ülkesi olduğu bile tartışılır.
Türkiye laiklik ilkesi anayasasında bulunan bir ülkedir. Ve islam devleti değildir. Olması gerekir mi diye sormak istemiş sanırım başlığı açan.
Ben islam devletinde yaşamak isterdim, gerçek bir islam devletinde. Ama Türkiye müslüman çoğunluğa sahi değil ve benim gibi islam ülkesinde yaşamak isteyen insan çok az.
Bu açıdan laik olarak kalmamızın sakıncası yok çünkü laiklik her dine imkan tanıyor ve ülkemiz bir çok dini kimliği içeriyor. Fakat laikliğin de adam gibi uygulanması ve kişinin dini ibadetlerini gereklerini yerine getirmesini engellememeli ki malesef ülkemizde bu çok zor.
Türban yasağından dolayı islamın bir hükmünün yaşanması zorlaşıyor, hristiyanları dışlayan müslümanlar var, yahudilerin hepsi israil destekçisi gibi görünüldüğünden kınanıyor vs. Bu açıdan laikliğin de sağlıklı uygulanmadığı bir gerçek.
Biz islam ülkesi değiliz, laikliği zedelenmiş bir laik ülkeyiz.
İslam ülkesi olmak aşağılıklık değildir. İran islam debleti sayılmaz. İran islamın bazı hükümlerini tuhaf bir şekilde uygulayan şekil olarak müslüman görünen bir ülkedir o kadar.
.Carnage' Alıntı:değildir, olamaz, olmamalı... %100 Müslüman bir ülke olsa bile din ile yönetilemez... kaçınıza nüfus cüzdanını alırken dinin ne diye sordular??? adamlar direk islam yazıyolar... şahsen ben müslüman değilim.
Aslında yazmamalılar... 18 Yaşından sonra değiştirilebilirsin. Bence bu 18 yaş sınır da saçma..Carnage' Alıntı:değildir, olamaz, olmamalı... %100 Müslüman bir ülke olsa bile din ile yönetilemez... kaçınıza nüfus cüzdanını alırken dinin ne diye sordular??? adamlar direk islam yazıyolar... şahsen ben müslüman değilim.