Türkiye islam ülkesi mi?

Türkiye islam ülkesi mi?

• Kullanılan toplam oy
    62
Türkiye'nin %95 kadarı Müslüman..

1sc0rp!tX' Alıntı:
Türkiye'nin %95 kadarı Müslüman..
dostum %95 imiz müslüman ama %60 sımız hırsız dolandırıcı yalancı rusvet alıyo yada rusvet verıyo yada boyle işlerle ugrasıyo....
yuzdelik dilimleri karsılastırınca bı tezatlık cıkıyo gıbı......

bence islam dini sadece nüfüs kağıdında olmaya başladı...toplu halde yok...sadece kişiselleşmeye başladı dinimiz...kıyametin yaklaştığını gösterir buda...islam ülkesi iran-arabistan gibidir bence...

%95 müslüman olan bir ülkede ne hırsızlık ne kapkaç ne gasp ne cinayet olur. Polise filan ihtiyaç bile duyulmaz.

Şimdi bana günümüzdeki utanç verici olayların %5lik kesim tarafından yapıldığını söylemeyin.

türkiye bir müslüman devletidir.

başka bi fikri olan için kapıkuleyi tarif edebilirim

Dİnİn En SaĞlam Ve Sahİh YaŞandiĞi Ülkelerden Bİrİ Dİyor İslam Ülkelerİnİ Gezenler.parantez İÇİ Notu!

Bu ülkenin dini islam değildir. Bu ülkede yaşayanların buyuk bı çoğunluğu islam dinine mensuptur bende dahıl. Laiklik devlet işleriyle din işlerini ayırmak demektir. Ülkenin dini yoktur. Ülkeyi yönetenlerin dini vardır. Ancak ülke bu dini esaslara göre yönetilemez. Bu topraklar altında herkes istediği dine inanabilir yeter ki vatanı hayrına bir şeyler yapsın.

bence azi müslüman .. kuranin müslüman diye tarif ettigine bakilirsa .. artik atalardan gelme bir din oldu .. cogunu tiklamiyor ve tanidiklari gibi yasiyorlar atalarinin yanlis olup olmadigini tartmadan .. tipik bir islam seklini almis yani .. ayni araplarda oldugu gibi ..

jangofet' Alıntı:
Doğru söylüyosun ama devletimiz laik bi devlet yani Türkiye Cumhuriyeti'nin dini yok.Böyle olunca Türkiye müslüman diyemiyoruz...

Laikliğin dinsizlik olduğunu kimden öğrendin kardeşim.Nüfus cüzdanlarında dini islam diye yazar.O zaman neden yazıyorlar diye adama sorarlar.İlk önce laikliğin ne olduğunu öğreneceksin ondan sonra yazacaksın.Kulaktan dolma laflarla yazmayın lütfen.

yazık size ....

''İslam ülkesi'' tanımını ve ne demek olduğunu ortaya koymamız , ondan sonra analiz etmek gerekir,

''İslam ülkesi'' demek anayasası kuran, islam adet ve geleneklerine göre yönetilen ülke demektir ve Türkiye böyle bir ülke değildir..

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının %95 i müslüman demek kulağa çok komik geliyor, ki Türkiye'nin % 100 ü müslüman olsa dahi İslam ülkesi gibi aşağılık bir statüye getirilmesi kabul edilemez.İslam hukuku ile yönetilen ülkeleri görüyoruz İran vs... gerikalmışlık , kadın hakları ihlali vs.. hat safhada...

Türkiye hiçbir zaman İslam ülkesi olmamıştır, olmayacaktırda...

Bir kere &95miz müslüman değil. Müslümanlığın bazı şartları vardır. Bunları taşımayan o kadar çok müslüman görünen kişi varki. Bir de nüfus kağıdında islam yazanların çoğu müslüman değil.
Bu açıdan çoğunluk müslüman denemez.
türkiye islam ülkesi de değil. Olması için şer'i hükümlere aykırı yönetim olmaması gerekir. Hatta İran'ın islam ülkesi olduğu bile tartışılır.
Türkiye laiklik ilkesi anayasasında bulunan bir ülkedir. Ve islam devleti değildir. Olması gerekir mi diye sormak istemiş sanırım başlığı açan.
Ben islam devletinde yaşamak isterdim, gerçek bir islam devletinde. Ama Türkiye müslüman çoğunluğa sahi değil ve benim gibi islam ülkesinde yaşamak isteyen insan çok az.
Bu açıdan laik olarak kalmamızın sakıncası yok çünkü laiklik her dine imkan tanıyor ve ülkemiz bir çok dini kimliği içeriyor. Fakat laikliğin de adam gibi uygulanması ve kişinin dini ibadetlerini gereklerini yerine getirmesini engellememeli ki malesef ülkemizde bu çok zor.
Türban yasağından dolayı islamın bir hükmünün yaşanması zorlaşıyor, hristiyanları dışlayan müslümanlar var, yahudilerin hepsi israil destekçisi gibi görünüldüğünden kınanıyor vs. Bu açıdan laikliğin de sağlıklı uygulanmadığı bir gerçek.
Biz islam ülkesi değiliz, laikliği zedelenmiş bir laik ülkeyiz.

GREAT İDEA' Alıntı:
yazık size ....

''İslam ülkesi'' tanımını ve ne demek olduğunu ortaya koymamız , ondan sonra analiz etmek gerekir,

''İslam ülkesi'' demek anayasası kuran, islam adet ve geleneklerine göre yönetilen ülke demektir ve Türkiye böyle bir ülke değildir..

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının %95 i müslüman demek kulağa çok komik geliyor, ki Türkiye'nin % 100 ü müslüman olsa dahi İslam ülkesi gibi aşağılık bir statüye getirilmesi kabul edilemez.İslam hukuku ile yönetilen ülkeleri görüyoruz İran vs... gerikalmışlık , kadın hakları ihlali vs.. hat safhada...

Türkiye hiçbir zaman İslam ülkesi olmamıştır, olmayacaktırda...

İslam ülkesi olmak aşağılıklık değildir. İran islam debleti sayılmaz. İran islamın bazı hükümlerini tuhaf bir şekilde uygulayan şekil olarak müslüman görünen bir ülkedir o kadar.

crnky' Alıntı:
Bir kere &95miz müslüman değil. Müslümanlığın bazı şartları vardır. Bunları taşımayan o kadar çok müslüman görünen kişi varki. Bir de nüfus kağıdında islam yazanların çoğu müslüman değil.
Bu açıdan çoğunluk müslüman denemez.
türkiye islam ülkesi de değil. Olması için şer'i hükümlere aykırı yönetim olmaması gerekir. Hatta İran'ın islam ülkesi olduğu bile tartışılır.
Türkiye laiklik ilkesi anayasasında bulunan bir ülkedir. Ve islam devleti değildir. Olması gerekir mi diye sormak istemiş sanırım başlığı açan.
Ben islam devletinde yaşamak isterdim, gerçek bir islam devletinde. Ama Türkiye müslüman çoğunluğa sahi değil ve benim gibi islam ülkesinde yaşamak isteyen insan çok az.
Bu açıdan laik olarak kalmamızın sakıncası yok çünkü laiklik her dine imkan tanıyor ve ülkemiz bir çok dini kimliği içeriyor. Fakat laikliğin de adam gibi uygulanması ve kişinin dini ibadetlerini gereklerini yerine getirmesini engellememeli ki malesef ülkemizde bu çok zor.
Türban yasağından dolayı islamın bir hükmünün yaşanması zorlaşıyor, hristiyanları dışlayan müslümanlar var, yahudilerin hepsi israil destekçisi gibi görünüldüğünden kınanıyor vs. Bu açıdan laikliğin de sağlıklı uygulanmadığı bir gerçek.
Biz islam ülkesi değiliz, laikliği zedelenmiş bir laik ülkeyiz.

İslam ülkesi olmak aşağılıklık değildir. İran islam debleti sayılmaz. İran islamın bazı hükümlerini tuhaf bir şekilde uygulayan şekil olarak müslüman görünen bir ülkedir o kadar.

güzel bir aciklama yapmissin ... ben aciklamadan biktim ...

değildir, olamaz, olmamalı... %100 Müslüman bir ülke olsa bile din ile yönetilemez... kaçınıza nüfus cüzdanını alırken dinin ne diye sordular??? adamlar direk islam yazıyolar... şahsen ben müslüman değilim.

Elbette müslümaniz elhamdülillah..
ne kadar aramizda serefsizler varsada müslümaniz. o serefsizler cokluk icin tek tek gösterildigi icin bu tür kisilerin serefsizligiyle koskoca ülke müslüman degil gibimi görülecek. hirsizi arsizi dogudan gelenlerden cikiyor oda cahilliklerine..

.Carnage' Alıntı:
değildir, olamaz, olmamalı... %100 Müslüman bir ülke olsa bile din ile yönetilemez... kaçınıza nüfus cüzdanını alırken dinin ne diye sordular??? adamlar direk islam yazıyolar... şahsen ben müslüman değilim.

Aga bu ülkede yasiyor isen o islam yazisini kimlinde tasiycan. begenmiyorsan gidicn avrupaya. avrupadada bana kimlik verirlerken hic sormadilar müslümanmisin diye ve direk ana adi baba adi yazmiyan kimlik verdiler dinim vs.. belli olmuyan bende bundan sikayetciyim ne olacak simdi...
Ben bu ülkede sende o ülkede yasiyorsan ne halt olursan ol kurallara uyup o islamida kimlinde gururla tasiyacaksin.

.Carnage' Alıntı:
Aslında yazmamalılar... 18 Yaşından sonra değiştirilebilirsin. Bence bu 18 yaş sınır da saçma.

Geri