Türkiye fırsatı kaçırdı

icemen

New member
Reaction score
0
baykal-turkiye-forsati-kacirdi.jpg

CHP lideri Baykal grup toplantısında konuştu.

Deniz Baykal sözlerine Muammer Aksoy ve Abdi İpekçi'yi anarak başladı şunları söyledi: "Türkiye'nin bu günlere getiren çok acı süreçte, Türkiye'yi ayakta tutmaki lakliğe ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkıp bayraktartlığını yaptıkları için şehit edilmişlerdir."

Deniz Baykal'ın sözleri şöyle:

Ekonominin içinde bulunduğu durum bugünkü sıkıntılarımızın başı olarak duruyor

AKP'li 8 yıllık dönemde Türkiye'nin iyi yönetilemediğini, tarihi şansı yeterince kullanamadığımızı rakamlarıyla belgeleriyle ortaya koyduk...

Dünyada birçok ülkede ekonomik anlamda sınıf değiştirdi ama biz ne yazık ki ilerleme kaydedemedik. Dünyada paranın bol olduğu dönemde fırsatı kullanamadık ve o ülkelerin gerisinde kaldık.

Türkiye diğer ülkelerin gerisinde kalan, sorunlarını çözemeyen, sorunları giderek artan hale geldi. Borçları katlandı. Bunu 8-9 yıllık dönemde bu iktidar gerçekleştirdi.

Büyük tesisleri sattılar, savdılar... Onunla da yine dünyada hak ettiği yere gelemedi Türkiye...

Sayın Başbakan çıkıp diyor ki, "Zarar eden işletmeleri özelleştirdik..." Yok yok Sayın Başbakan... Tekel zarar mı ediyordu? Telekom zarar mı ediyordu? Kar eden işletmelerdi bunlar...

Telekom satıldıktan kısa bir süre sonra Türkiye Kurumlar Vergisini yüzde 30'dan yüzde 20'ye indirdi. Telekom Türkiye'nin en büyük kurumlarından birisi. Satıştan hemen sonra 3'de 1 azaltıldı. Telekom Türkiye'nin elindeyken devlete yüzde 30 ödedi. Ama Hariri'ye satıldıktan sonra yüzde 20 ödedi...

Deniz Feneri davası... Ortada iddianame yok. Savcı daha konuyu inceliyor. PKK davası, Öcalan davası bu kadar sürmedi arkadaşlar. Ne yatıyor bunun altında? Adalet mi yatıyor...

Benim işim söylemek. Ben sizin aklınızdan geçen söylenmesi gereken şeyleri söylüyorum...

Türkiye'de karanlık bir dönem yaşandı Türkiye'de. Ekonomi özel kuralları bir kenara itildi. Bazı özel şirketler devlet şirketi muamelesi görmekte. Kredi onlara göre verilmekte. Ona göre medya kuruluşları satın alındı. Bunların altında Başbakan'ın anlayışı yatmıyor diyebilir miyiz? Habe

"EMEKLİLER ÖZEL TERCİHİMİZ OLACAK"

Başbakan, önümüzdeki seçimlerden bir CHP iktidarında yapacaklarımızı diline doladı... Evet CHP iktidarın emekliliern konumu kölü bir şekilde değişecek...

Emeklilere verilecek destek sadece emklilerin kendisine değil o toplumda sıkıntıda olan herkese verilmiş olacaktır... Bugün emeklilerin etrafında, işini kaybetmiş, oğullar, damatlar gelinler, kızlar yer almaktadır. Analarının babalarının ellerine bakmaktadırlar. Bu bizim temel tercihimizdir. Bu anlayışı iktidara getirmek lazım... Emekliye sahip çıkmak lazım... Bunu yapacak bir iktidar ortaya çıkacaktır ve CHP buna taliptir...

"ÖĞRETMENLİK KARİYER OLACAK"

Başbakanı rahatsız eden bir başka konuda öğretmenlik.. Öğretmenlik artık kariyer olacak dedik.. Öğretmenliği fason iş yapan halden çıkaracağız. Öğretmenliği bu hale sen getirdin... Bugün 300 bin insan tayin olmayı bekliyor, 200 bin öğretmen açığı var. Niye yapmıyorsun. Meslekler için çok şey söylenebilir ama öğretmenliğin kariyer olarak ele alınması her türlü tartışmanın öncesinde bir ihtiyaçtır. CHP iktidarında bu olacaktır...

SENİ BAKKALLAR DA GÖTÜRÜR

Başbakan yine çok sinirlenmiş. "4-C kalkacak" diyormuşuz. Evet kalkacak. Yıllarca çalışanın 4-C'li olduğu nerde görülmüş. İnsanların elinden kazanılmış hakları almaya ne hakkın var? Senin hakkın varsa, tekel işçilerinin de hakkı var.

TEKEL’i perişan etmişsin. Kâr eden bir kuruluşu satmışsın, tütün yetiştiren üretici perişan olmuş, çalışan perişan olmuş. Türkiye sigara ithal eder hale gelmiş sayende. Orada 20 yıl çalışmış insanlara diyorsun ki "kapattık, hadi bakalım 4-C'ye" geçmişte SEKA'yı kapattın ne oldu? Her birini başka bir yere tayin ettin. Başbakanın dilinin altında garip şeyler var. Valiye talimat verdirdi; "Burayı dağıtın" diye.

Bunları hazmedeceksin Başbakan. Başbakan sana daha önce de söyledim; "Seni asker değil ama TEKEL işçisi götürür."Beni TEKEL işçisi mi iktidara getirdi, milletim getirdi" diyorsan. Şimdi bakkallara kafayı taktın. TEKEL işçisinin yanında seni bakkallar da götürür.

"ÇOK PASLAŞMAYIN"

Geçen haftanın konusu darbe iddiasıydı. Artık günümüzdeki sorunlar bitti, geçmişten sorun aramaya başladılar. 7-8 yıl öncesinde yaşananlardan medet umar hale geldiler. Ne oldu? "Bakıyoruz, inceliyoruz." Bakıp inceleyecek bir şey yok ki ortada... En son gele gele nereye geldiler. "Biz paslaşıyoruz kendi aramızda" dediler. Çok paslasmayın kendi kalenizde gol olur. Öyle kale önünde, dar alanda paslaşmak çok tehlikelidir.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• baykal-turkiye-forsati-kacirdi.jpg
    baykal-turkiye-forsati-kacirdi.jpg
    18.1 KB · Görüntüleme: 2,312
Bu adama oy vermiyorum ama, bu söylediklerine katılıyorum.

bu adam hep baskaları üzerinden mi prim saglayacak?

siyasetcıler.komık adamlar.al bırını vur ötekıne

bekar'a karı boşaması kolaydır derler.eskiler :utan

"lakliğe ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkıp bayraktartlığını yaptıkları için şehit edilmişlerdir." aksoy ve ipekci için söylemiş.bu söylediklerine kendi inannıyormu acaba.hatta daha da ileri giderek mumcu ve diğer suikastlar için de aynı şeyi söyler bu.

yabancı örgütlerin işi olduğunu kendide biliyor bunların.ama taraftarlara oynaması lazım.:hadiordan

kendine ve örgütüne sorması lazım biz neden türk halkından kabul görmüyoruz diye :p

yarım asırdır iktidar olmaya hasret bir parti ve son yıllarda koltuğa yapışmış baykal ve sazz arkadaşları :p

chp ve baykal hakkında çok şeyler yazılar ama gerek yok.:sigara:

Geri