Türkiye BUNLARA HAZIRLIKLI OL

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

50qeyr.jpg

Türkiye BUNLARA HAZIRLIKLI OL

Obama'nın başkanlığı, Türkiye'ye SIKINTI verecek.

ABD'deki başkanlık seçimlerinde ezici üstünlükle galip çıkan Barack Obama için Türkiye medyasının tanınmış basın yayın organlarına konuşan bir çok siyaset ve ekonomi uzmanı ile stratejistler, ABD'de ABD'nin dünya bir çok şeyin iyi yönde değişebileceğini öne sürdü.

Akşam Gazetesi yazarı Oray Eğin, Türkiye'de medyanın seçim yayınlarını 'bilgisizce ve analizden uzak' yaptıklarını yazarak, Obama'nın kazanmasıyla Türkiye'nin gelecekte özellikle dış politikada büyük sıkıntılar yaşayabileceğini savundu.

296c8sl.jpg

TÜRKİYE BUNLARA HAZIRLIKLI OL!..
Türk televizyonlarının Obama hakkındaki yayınlarını şaşkınlıkla izliyorum. Bu kadar mı bilgisiz ve analizden uzak habercilik yapılır. Okumadan, araştırmadan, işin aslını öğrenmeden sadece işkembe-i kübradan atarak seçim yayını yapıyorlar. Amerika’nın dinamiklerini, sınıf farklılıklarını bilmeden sadece duygusal olarak Obama’yı destekliyorlar. Tabii Demokrat Parti’nin Türkiye üzerindeki hesaplarını, taşeron Sivil Toplum Kuruluşları’nı ayrıca söylemeye gerek yok.

Benim kastım merkez medyadaki Amerikan seçimi yorumcuları. Hiç mi bir şey bilmezler! İnsan soramadan ediyor, bu kadar da cahil olunur mu? Sanki kahvede iki kişi oturmuşlar Obama’nın sadece renginden dolayı seçildiğini düşünüyorlar.

BU İŞLER TEN RENGİYLE OLMUYOR
Koskoca Amerikan seçimi sadece bir liderin ten rengiyle değerlendirebilir mi? Gelin de şu Obama’yı bir anlayalım. Barack Obama’nın Başkanlığı Türkiye’ye sıkıntı verecek.

Çünkü:

1- Ermeni Soykırımı’nı kabul edecek. Başkan Yardımcısı Joe Biden yıllardır Ermeni lobisiyle işbirliği içinde. Diaspora’ya verdiği sözler var, Türk düşmanlığını gizlemiyor bile.

2- Pek çokları Ermeni Soykırımı tasarısı için “Ne olacak kabul edelim” rahatlığı içinde. Halbuki bu tasarının geçmesi, Amerika’nın kabullenmesi bizzat Türkiye sokaklarındaki adamı etkileyecek. Belki evinizden olacaksınız, olmasanız bile cebinizden para çıkacağı kesin. Diaspora, Türkiye’den tazminat talep edecek ve Türkiye Cumhuriyeti de bu tazminatı ödemek zorunda kalacak

3- Obama’nın yardımcısı Joe Biden, kendisi Hıristiyan olsa da Siyonizm’i de destekleyen bir siyasetçi. 20 yıldır Yahudi lobisiyle iç içe. Bu yakınlığın Ortadoğu’da nelere yol açacağını tahmin etmek zor değil. Kafalarındaki plan Türkiye’nin yeni dönemde Amerika-İsrail çıkarlarını bölgede uygulayacak taşeron devlet olması.

4- Türk aydını Obama Irak’tan çekilecek diye alkış tutuyor. Ne kadar saf ve bilgisizce konuşuyorlar. Dün, Irak’a girmesini alkışlıyordu, bugün de çıkmasını. Halbuki Obama, Irak’ın üçe bölünmesi gerektiğini seçim kampanyasında açıkladı: Sünni, Şii ve Kürt olarak. Bu Bağımsız Kürdistan’a yeşil ışık yakılmasıdır.

5- Yine Türk aydının bilmediği bir gerçek var: Demokratların Ordu’yu az kullandıkları bir mit’tir. Onlar sadece Ordu’ya az para verirler, ama çok kullanırlar. Ordu’nun Obama döneminde kışlasına çekileceğini söylemek çocukluktur.

TÜRKİYE'Yİ BUNLARA HAZIRLIYORLAR
Kaba hatlarıyla yazdığım bu olguları toparlarsak: Ermeni meselesinde taviz, Kürdistan’a evet, İsrail’in İran’a saldırmasına yardım etmek gerekiyor. Önümüzdeki dört yılda Türkiye’nin köşeye sıkıştırılacağı konular bunlar. Demokrat Parti, sözde Türk demokratları ve İkinci Cumuriyetçiler’den de kamuoyunun bunlara hazırlanmasını sağlamalarını istiyor. Yandaş Basın’da çıkan haber ve yorumlar da bu yönde değil mi?

Kaynak

Ermeni lobisine yakınlığı zaten biliniyor..soykırım yalanı tekrar türkiye nin önüne koyulacaktır.Fakat abd iran a saldırıyorum seninle ve ya sensiz gibi bir sözü tekrar dan söylemeye ne kadar cesaret edebilecektir? bu da tasarıyı tekrar önümüze koymalarını geciktirici bir etken olabilir..

Bir şey olmaaazz korkmayın başkanın değişmesi gidişatin değişmesi demek değil

Obama'nın babasının müslüman olduğunu biliyor musunuz?

Pek sanmıorum bunların olacağını Bence aksine abd ile çok iyi anlaşacağız..

OBAMA KONYALI MI ?

Amerika’da Obama seçildi, Türkiye’de bir sevinç.
Zannedersin ki, adamın babası Kenyalı değil Konyalı.
Obama isimli yeni Bakan, seçim kampanyası boyunca Türkiye’nin sevmediği duymak istemediği ne varsa söylemiş.
“ABD askerlerini Irak’tan hemen çekeceğiz” demiş.
Bu Türkiye’nin kabuslarından. Dert başımıza kalacak dibimizde bir barut fıçısı olacak.
“Irak üç parça olmalı” demiş.
Bu bizim en önemli kırmızı çizgimiz. Üçe bölünmek demek, bağımsız Kürt Devleti demek. Siyonist projenin son hamlesi.
Ermeni lobisi ile ne denli içli dışlı olduğunu zaten bilmeyen yok. Başkan yardımıcısı Biden, Ermeni tezlerini en yüksek tonda seslendiren politikacılardan.
Anlayacağınız Türkiye açısından bilinmezlerle dolu yeni bir Beyaz Saray.
Ama Türk medyasında bir sevinç, bir sevinç.
Amerika değişime evet demiş, Amerikan iç savaşı şimdi bitmiş, Amerikan ihtilaliymiş.
Atmadıkları tek bir başlık kalmış, “Hepimiz zenciyiz”
Yahu kör müsünüz de görmüyorsunuz.
Obama denilen adam Amerikan derin devletinin yeni bir projesi.
1,5 yıl önce kimsenin tanımadığı, kendi partisinin kongresine bile alınmayan bir adamken, Hillary Clinton’ı ezip Demokratların adayı oldu, McCain silip Başkan oldu.
Bu Amerika’da olacak iş mi!
Türkiye’de olur böyle şeyler, sonra pişman oluruz genelde, ama Amerika’da olmaz.
Olursa altında bir iş, bir mesaj var demektir.
Bana sorarsanız Obama, Amerikan sisteminin dünyaya yeni mesajının vücut bulmuş hali.
“Bize Müslüman karşıtı diyordunuz. Alın size Müslüman olduğu söylenen, babası, üvey babası Müslaman, anası Müslümansever bir Başkan. Üstelik evanjelik değil. Biz etnik kökene bile bakmayız. Hala Afrika kokan bir Afrika-Amerikalıyı Başkan yaparız” diyor Amerika.
Ne demek bu.
Çok şey demek.
Yarın öbürgün kokusu çıkınca görürsünüz ne demek olduğunu.
Ama bizim basın çok mutlu.
“Amerikan ihtilali” demişler.
Hiç unutmam, AKP 2002 seçimlerini kazanınca Sabah Gazetesi “Anadolu ihtilali” diye başlık atmıştı.
Gördük ihtilalin ne olduğunu.
Zaten “Amerikan ihtilaninin” ne olduğunun bir tek “Anadolu ihtilalcisi” AKP’liler farkında.
Yüzlerinden düşen bin parça.
Rivayete göre Başbakan Erdoğan, pek yakında Obama ile görüşmeye gidecekmiş.
Hem de Berlusconi ile birlikte.
Bakalım ihtilalcilerin kimyası tutacak mı!

Fatih Altaylı

Yani Türkler neden seviniyor anlayan beri gelsin .
Sizene Obama yada MC Cain ne fark eder ?
ABD Politikaları öyle günü birlik değişmez .
Adam Kürdistan'ı kurdurucam diyor Türkler Alkışlıyor .
Vah ki ne Vah .

Şu an için konuşmak biraz erken ama Türkiye de bazı çevrelerin Obama'nın Abd nin yeni başkanı
olmasından dolayı büyük bir memnuniyet içerisinde oldukları gözlerden kaçmıyor yeni icraatları ,
politikaları , büyük ortadoğu projesi kapsamında bölgeye bakış açısı falan yani dış politikada atacağı
adımlar ne yönde olcak şu an için netlik kazanmadı gelecekte yaşanan süreci hep birlikte izleyip değerlendireceğiz.

Newwave
Kaba hatlarıyla yazdığım bu olguları toparlarsak: Ermeni meselesinde taviz, Kürdistan’a evet, İsrail’in İran’a saldırmasına yardım etmek gerekiyor. Önümüzdeki dört yılda Türkiye’nin köşeye sıkıştırılacağı konular bunlar. Demokrat Parti, sözde Türk demokratları ve İkinci Cumuriyetçiler’den de kamuoyunun bunlara hazırlanmasını sağlamalarını istiyor. Yandaş Basın’da çıkan haber ve yorumlar da bu yönde değil mi?

şunu çok merak ediyorum
daha vana hakkariye çevik kuvvet ve polis koruması olmadan gidemeyen bir boşbakanla
bu sorunların üstesinden Türkiye Cumhuriyeti nasıl gelecek
fikri olan varmı
yada şöyle sorayım hala ümidi olan varmı

Saygılarımla...

kim seçilirse seçilsin adamların planı yapılmış durumda her gelen başkanda aynen uyguluyor, kenediyi uymadı diye öldürdler. o yüzden he söylesek boş arkadaşlar. abd orta doğuda istikrar olamısını istemiyo zaten, nezaman istikrar olsa oradan büyük bir devlet çıkmış ve dünyaya hakim olmuş.

Newwave

şunu çok merak ediyorum
daha vana hakkariye çevik kuvvet ve polis koruması olmadan gidemeyen bir boşbakanla
bu sorunların üstesinden Türkiye Cumhuriyeti nasıl gelecek
fikri olan varmı
yada şöyle sorayım hala ümidi olan varmı

Saygılarımla...

Van ve Hakkari illlerimize yanımda özel korumalar olmadan bölgenin stratejik konumu ve bölücü örgüt sempatizanlarının yoğun olarak bölgedeki hareketlerinden dolayı açıkcası başbakan olsam ben de gitmezdim kaldıkı Tbmm'nin 1 km ötesine bile başbakan yanında özel korumaları olmadan adım atmıyor , atmaması da gerekmekte : )

İlk önce Obamanın dış politika daki izlemeyi düşündüğü çizgiyi iyi analiz etmemiz gerekir

Başkan olabilmek için mi bu tarz söylemlerde bulundu yoksa gerçekten ciddi mi ?

Abd nin ortadoğuda izleyeceği politikalara göre elbette hükümetimizde ülkemiz adına gerekli önlemleri alacaktır alması gerekmektedir ama şu an için daha her şey çok belirsiz önce gelecek , yaşanacak süreci , gündemi bir görelim ondan sonra elbette gerekli adımları biz de atarız bundan kimsenin şüphesi olmasın.

tayyip dedi ya onlar seçim tezi olarak kalcak dedi.....
İçten içe BENİM YAPTIĞIM GİBİ DEMEK İSTEDİ HERALDE.......

Van ve Hakkari illlerimize yanımda özel korumalar olmadan bölgenin stratejik konumu ve bölücü örgüt sempatizanlarının yoğun olarak bölgedeki hareketlerinden dolayı açıkcası başbakan olsam ben de gitmezdim kaldıkı Tbmm'nin 1 km ötesine bile başbakan yanında özel korumaları olmadan adım atmıyor , atmaması da gerekmekte : )

İlk önce Obamanın dış politika daki izlemeyi düşündüğü çizgiyi iyi analiz etmemiz gerekir

Başkan olabilmek için mi bu tarz söylemlerde bulundu yoksa gerçekten ciddi mi ?

Abd nin ortadoğuda izleyeceği politikalara göre elbette hükümetimizde ülkemiz adına gerekli önlemleri alacaktır alması gerekmektedir ama şu an için daha her şey çok belirsiz önce gelecek , yaşanacak süreci , gündemi bir görelim ondan sonra elbette gerekli adımları biz de atarız bundan kimsenin şüphesi olmasın.

van hakkari diyarbakır
bu ortamı kim hazırladı
terörle mücadele politikaları iflas etti
tıpkı ekonomi politikaları gibi

abd
başkanı kim olursa olsun
çıkarları hiç bir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile paralel olmadı olmayacaktır
pkk yı bugün kullanan kim ona iyi bakmak lazım

Saygılarımla...

Obama eğer gerçekten iddaa edildiği üzre Müslümansa, çoktan benliğini kaybetmiş. Yok kaybetmediyse abd ye büyük oyun oynayacak. Bana birinci seçenek daha yakın ve doğru geliyor. Biraz süre herşeyi gösterecek..

Geri