Türkiye şeriat ülkesi Değildir!

bunlar kanııt değil bunu bil bunların kaynaklarını ver bileyim bakayım öylemi

bizde güzel bir laf var her gördüğün sakallıyı dede sanma

sende her gördüğün resmi böyle ceza veriyorlar deme

su çocuğun suçu neymiş peki

ne yapmış hiç uyarılmışmı bir arştır he araştramıyorsan bu resimleri nerden aldıysan bana da söyle ben bakayım ben araştırayım

http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=281936

Bakalım daha ne isteyeceksin.

Birileri İslam adına karar veriyor. Diğerleri de uyguluyor.

dostum eğer sen burdaki kişilere müslüman diyorsan gerçkte müslümanlık vede gerçkten islam nedir bilmiyosundur....araştır öğren..bilmedin bir din hakkında yorum yapma....

Uygulama bu arkadaşım. İşte molla sistemi. Şeriat malesef bu şekilde uygulanıyor.

Bilmediğime sen mi karar veriyorsun. Bu sonuca nasıl vardın?

çocuğu korkutmak istemişler kolunu kırdıklarını göstersinler bakalım, safi yaygara ve beyin yıkama, artık bunlardan tokuz, her yerde hırsız gezmesi daha mı iyi olurdu,

peki üstünden geçirdiklerini nerden biliyon varmı bir ispatın varsa ispat et bakalım

İrandaki İslam anlayışını bizim İSLAM anlayışımızdan ayırt edemeyen şahsiyetlerin Şeriat şudur şeriat budur diye fetva vermeleri
Çok trajik olmuş üzülüyorum bu muhalefete yakında muhalefet olma sevdasına okudukları Kuran sureleriyle Hatim edecekler hafız olacaklarda Allah'tan dinimizde ameller niyetlere göre muamele görüyor ..:D

Kim model size onu söyle.

Ne demek lafa bak.

Küçücük çocuktan anons yapıp ne bekliyor bu insanlar. Kime neyi kanıtlıyorlar.

Kur-an dan ve Hz. Peygameberden.

Haberin kaynağı resminköşesinde belli. Orda ki insanlarda din görevlisi İslamiyeti ve müslümanları temsil ediyolar belli. Bunu müslüman olan biri bilir aklını tamalamamış ve reşit olmayan bir çocuğa islamiyette yaptırım olmaz. Peygamber efendimiz zamanını da böyle bir örnek gösteremessin tekelleyin altına koyulmuş bir çocuk. Cahilliği şeriat olarak anlatmk cia mossat ajanlarını işidir

mossat35 fikirlerine saygım sonsuzdur ama bu yapılanlar la islamiyeti bir tuttuğun an karşında beni bulursun....once araştır bak bu din ndiyor ondan sonra yorum yap...

Kur-an dan ve Hz. Peygameberden.

Haberin kaynağı resminköşesinde belli. Orda ki insanlarda din görevlisi İslamiyeti ve müslümanları temsil ediyolar belli. Bunu müslüman olan biri bilir aklını tamalamamış ve reşit olmayan bir çocuğa islamiyette yaptırım olmaz. Peygamber efendimiz zamanını da böyle bir örnek gösteremessin tekelleyin altına koyulmuş bir çocuk. Cahilliği şeriat olarak anlatmk cia mossat ajanlarını işidir

Elais işte dünya da bilinen Şeriat bu, bunun gibi bir çok akıl almaz mollaların koyduğu cezalar var biliyorsun.

Heh en sonunda çocuk olduğunu anladınız.

Onlar kendilerine Şeriatçı diyorlar. Benim yakıştırmam değil. Bu yüzden onlar hakkındaki endişelerimi dile getirdim.

Hakllsın mossatlar bunlar ile yakından ilgili.

mossat35 fikirlerine saygım sonsuzdur ama bu yapılanlar la islamiyeti bir tuttuğun an karşında beni bulursun....once araştır bak bu din ndiyor ondan sonra yorum yap...

Bunların İslamiyet ile nasıl bir alakası olabilir. Ben bunu anlatmaya çalışırken sen nasıl benden bunu beklersin.

Hatta bunu yapanların Müslüman olduklarından şüphe ettiğimde Elais ten tepki bile aldım.

Türkiye şeriat ülkesi değildir ama Türkiye müslüman bir ülkedir.Keşke insanlar biraz cesaretli olsalarda başka şeylerin altına saklanıp Türkiye nin müslüman olmasından nefret ettiklerini belirten başlıklar açabilseler...

forumdaşım söylediğin çok iyi oldu zaten bizde bilmiyorduk Müslüman bir ülke olduğumuzu, ben Türkiye'nin yarısını ateist kalanları da satansit falan zannediyordum :eek:ha

Ancak bu durum afların meclis tarafından çıkarıldığı gerçeğini değiştirmiyor
Şeriat isteriz diye sokağa dökülün bakalım sonuç değişecek mi?

Konuyu açan insanları itham ettiğinin ne olduğunun farkında değilsin sanırım?
İnsanları İslamiyete dine karşı olmaları ki bunu neye dayanarak söylediğini bile bilmiyorsun
Ancak şu konuda şüphe yok ki,bu ithamlarının doğruluğu veya yanlışlığı hususunda verecek olan bir tek yüce Allah vardır ve eğer kul hakkı yiyorsan bunun hesabını yüce Allah'a vereceksin!
Soruyorum: Böyle bir hususta bu kadar emin konuşman doğru mu?

Türkiye şeriat ülkesi değildir...

Bunu 7'den yetmişe herkes biliyor...Bu habermi şimdi..

kimlere sorulmuş...
Vural Savaş (Yargıtay Onursal Başsavcısı)
Naci Ünver (Yargıtay 8. Ceza Dairesi Onursal Başkanı
Ali Suat Ertosun (Yargıtay 6. Ceza Dairesi üyesi)
Mehmet Şandır (MHP Grup Başkanvekili)
Mustafa Özyürek (CHP Genel Başkan Yardımcısı)

SORULAN BÜTÜN İSİMLER MUHALEFETİN İSİMLERİ..YARGITAYDA BULUNANAN KİŞİLEREDE SORMUŞLAR ONLAR DOĞUŞTAN MUHALİF ZATEN...

HANİ OBJEKTİF HABERCİLİK...

NEDEN KARŞI TARAFIN GÖRÜŞÜ ALINMIYOR...SATILMIŞ MEDYA OLDUĞU İÇİN SORAMIYOR TABİ...

Şurda sayılan isimlerin ortak özellikleri diye bir küme tanımlamaya çalışsak insan olmalarından başka bir ortak nokta bulamayız.Yargıda bulunan kişiler yaptıkları tespitlere hukuk çerçevesinden bakarlar.Ne dediklerini bile yorumlamamışsın ezber cümlelerini okuyorsun(bak bende geçenlerde aşk şiiri ezberledim onu okurum bir ara forumda)

örneğin:
Ali Suat Ertosun (Yargıtay 6. Ceza Dairesi üyesi)

Bunun adı kısasa kısastır ve şeriat düzeninde olur. Çağdaş hukuk sisteminde mutlak surette bu yetki Meclis’e aittir.

Bu söylenenlerin muhalefet yandaşlığı ile bağıntısı nedir?
Şeriat düzeninde böyle olmuyor mu?
Ülkemizdeki mevcut hukuk sisteminde "katili, maktülün aileleri affetsin" tarzında düzenleme mi var? Eğer var diyorsan kanundaki yeri nedir? Açıkça gösterebilir misin?
Bir de bu adam nasıl muhalif olmuş onu düzgünce ezbere girmeden bir açıklar mısın???

ya da şu sözlere geçelim:

Naci Ünver (Yargıtay 8. Ceza Dairesi Onursal Başkanı) Bu sistem aşiret ve kabile düzeninde olabilir. Bugün şeriat hukukunun geçerli olduğu Suudi Arabistan’da var. Sayın Başbakan’ın düşüncesi, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne uymaz.

Söylenilen şu: 70 milyonluk bir ülkede katili maktuluün ailesinin affetmesi gibi bir saçmalık olabilir mi? Laiklik din işlerinin ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması manasına gelmez mi?
Yani laik bir devlette din kuralları hukuk kuralları yerine konamaz değil mi?
Şimdi bu adamlar senin istediğini söylemediği için mi onlara muhalefet destekçisi diyorsun?Yani olaya subjektif yaklaşıyorsun.Sonra da medyadan objektif olmasını bekliyorsun?Farz-ı misal,kasttiğin bu medya da senin gibi subjektif olsa ya da senin deyiminle satılmış medya bile olsa bu senin subjektif olmanı haklı çıkarmaz.O yüzden söylediklerinde bir tutarlılık göremiyorum.
(Kaldı ki objektif olarakta ideolojiler,fikirler savunulabilir ve hatta sadece objektif olarak savunulmalıdır ki siyasetin bir amacı olsun!!)

Şimdi bu iki verdiğim örnekten yola çıkarak muhalif Yargıtay ezberini bozmanı temenni ederim.Olaylara subjektif yaklaşıpta, işinize gelince verilen kararları alkışlayıp, işinize gelmeyince devlet kurumlarına çamur atmaktan vazgeçmelisiniz.

türkiye şeriat ülkesi tabiki değil ama türkiye chpninde ülkesi değil herkesin ülkesi muhalefetin seyini cıkardınız yani

uçan kuşa yağmur damlası değdi sorumlusu akp neden yağmur duasına cıkmıslar

Türkiye hiçbir partinin ve zümrenin ülkesi değil bizzat Türk milletinin yani T.C. vatandaşlarının ülkesidir.
Türkiye şeriat ülkesi olmadığına göre;
1-Yürütmede en üst düzeyde bulunan kişinin yani Başbakanın şeriat ilkelerini savunması ne derece doğrudur?
"Katili affetme yetkisi maktulün várislerine aittir"
Bu sözlerin sahibi Başbakan Erdoğan olduğuna göre bunun olayın sorumlusu nasıl oluyorda CHP oluyor?Bunu nasıl açıklıyorsun?

E tabiki şeriat üLkesi değiLiz
öyLe oLsa
HırsızLık yapan eLini keser
kapkaç yapan koLunu koparır
tecavüzcünün zaten cezasını söyLemeye gerek yok
fuhuş yapanın taşLanacağı

e bunLar zaten üLkemizde yok
bunLar oLsa kim hangi g.tLe yabıcak bu adiLikLeri?

-Şeriat yönetimini beğenmeyenlerin sürgün veya idam dileceği,
-Şeriat yönetimiyle ortaya çıkacak dini bir oligarşik yapılanma olacağını,
-Şeriatın son derece totaliter bir şekilde ve sadece bir grubun dediklerinden ibaret olacağını,
-Şeriat yönetiminin bugün atılan demokrasi nutuklarıyla hiçbir şekilde bağdaşmayacağını

da eklemek gerekir.Tabi bunları sadece genel kültür açısından bilmekte var çünkü Türkiye'ye şeriat gelmeyecek.

sen vermessen ne olacak ki izin veren zamanı geldiğinde yeteri kadar olacak merak etme o zaman senden izin alacak değiller

Açık konuşmak ve 3438476234856 kez tekrar etmek gerekirse Türkiye'ye şeriat gelmeyecek(eğer başına böyle bir rejimin gelmesini istiyorsan senin ve senin düşünenlerin kalkıp şeriata gitmesi gerekir :goz:)

ana dilinde dilekçe yazdı diye 6 ay hapis yatan bir vatandaş!!

Devlet ile birey ve bireyler arasındaki tüm resmi işlemlerin resmi dilde yapılması gerekmektedir. Bir ülke sınırları dahilinde yaşayan kişiler ya da topluluklar farklı bir dil konuşsalar dahi resmi işlemlerini gerçekleştirirken resmi dil kullanmak durumundadırlar.
Anayasa kitapçığını alıp okumanı tavsiye ederim özellikle ordaki ilk üç maddeyi
Bu konuda T.C. Devleti Anayasası şöyle der:

BİRİNCİ KISIM

Genel Esaslar

I. Devletin şekli

MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Haliyle
eğer Anayasa da böyle diyorsa aksi takdirde yapılanlar yani Türkçe dışında bir dille resmi makamlara yazı yazmak suç teşkil eder.
Bu da Türk Ceza Kanunun (TCK)da şu şekilde belirtilmiştir.

Şapka ve Türk harfleri

MADDE 222. - (1) 25.11.1925 tarihli ve 671 sayılı Şapka İktisası Hakkında Kanunla, 1.11.1928 tarihli ve 1353 sayılı Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanunun koyduğu yasaklara veya yükümlülüklere aykırı hareket edenlere iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir.

Zinayı suç olmaktan çıkaran kim ?

Bir başkasının "cinsel özgürlüğü" seni ve başkalarını neden bu kadar alakadar etmekte?
Ayrıca zinanın suç sayıldığı durumlarda aynı çatı altında bulunan kadın ve erkeklerin zina yapıp yapmadığını neye dayanarak tespit edeceksin?Kamudaki kurumlara ve özel sektördeki her kuruluşa, bütün evlere apartmanlara kısacası tüm yaşam alanlarına birer "ahlak zabıtası" koymak gerekir ki; bu imkansızdır ve de insanların özgürlüklerini kısıtlar niteliktedir.Kaldı ki eğer mümkün bile olsa bu durumda söz konusu denetleyen kişilerin zina yapıp yapmadığını bilemezsin.Onun için bu tip ütopik fikirleri çöpe atmak gereklidir.Kimsenin uçkuru kendisinden başkasını ilgilendirmez, ilgilendirmemelidir.
Şayet insanlar kendi dini tercihlerini yapabilecek kadar akıllı varlıklarsa, dinin emir ve yasaklarına uyup/uymamakta kendi bilecekleri bir iştir ve dolayısıyla zinayı suç saymak totaliter bir yaklaşımın eseridir.

Kanunların devletiyiz ama herkesin kanunu aynı olmak kaydıyla,hukukun herkese eşit işlediği
kayırma ve torpilin olmadığı bir ülke istiyoruz.
Devlete karşı işlenen suçların cezasını devlet verir veya affedebilir,ama bana yani bireye karşı işlenen suçların cezasını devlet versin fakat affetme hakkını kendinde görmesin.
Adam senin evladını, babanı,eşini katledecek devlet baba onu affedecek bu nasıl adalet.
Suç işleyen cezasını sonuna kadar çekmelidir,af maf yok.
Tabi siz başbakanın bu sözlerinden çıkarılacak en son anlamı en başta çıkarmışsınız helal olsun.
İşiniz muhalefetya bir yara bulsakda onu nasıl kaşıyıp habis bir ura çevirebiliriz derdindesiniz.

Her söylenene muhalefet ediyorsun işin gücün muhalefet yahu :D
gerçekten süpersin
kendi söylediklerinle bile bu şekilde çelişiyorsun
neyse söylediklerine gelelim.
Devlette adam kayırma ve torpil var mıdır diyorsan, evet bir miktar vardır
Yolsuzluklarda vardır.Başka hiçbir ülkede bir Başbakan bir anda servetidefalarca kez katlamamış ya da oğlu gemi işlerine girmemiştir mesela! :goz:
neyse bu kısmına takılmayalım
olaya yüzeysel bakıyorsun
bu yüzden sana iki sorum var?
1-)Bireye karşı işlenen suçları affetme yetkisini bireye veriyorsak mahkemeler neden var?

2-)Bu sorum bir örnekle olacak: Ben gidip can sıkıntısından komşumu pompalı tüfekle vuruyorum ve sonrasında vuduğum ölen komşumun ailesi beni affediyor oh ne güzel diyorum diğer komşumu farklılık olsun diye bıçaklayarak öldürüyorum çünkü biliyorum onun da ailesi beni affedecek ve olaylar sonunda hiçbir ceza almaksınız iki insanın canını ellerinden alıyorum?çok merak ediyorum acaba hangi mantıkla bunu açıklayabilirsin?Eğer başka birini öldürmeyi bir hak oalrak görüyorsan durum farklı olur onu hiç tartışmayalım :goz:

yarın vaktim olursa konuya tekrar cevap yazabilirm :)
ama bana cevap yazıcaksanız söylediklerimle alakalı cevaplar yazın lütfen​

Türkiye'nin şeriat ülkesi olmadığını bilmeyen mi var...

Geri