T
Banned
- Reaction score
- 0
Sevgili kardeşim
Şia ve Şiilikle ilgili bu forumda çok yazı yazdık.Ben üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum.Fakat insanların öğrenmek adına nasipleri yoksa,kalb gözlerinin açılması anlamında nasipleri yoksa zalike takdirül azizül alim demekten başka çare gelmiyor elden.Lakin bir kısmı sırf fitne çıkarmak için kasden şii İran la Türkiyeyi kıyaslıyorlar.Aman İran oluyoruz diye böğürüyorlar.Çünkü onların amacı İslam a nerden olursa olsun vurmak.Altında İbni Sebe yahudisinin parmağı olan Şia üzerinden gene yahudi usülü kullanarak İslama saldırmak.
Bazısı ise sırf cehlinden dolayı bunu yapıyorlar.Biz gene bu arkadaşlara şu uyarıda bulunduk:Söylediğiniz her sözde vebal var.Ödeyemeyeceğiniz hesapların altına girmeyin aksi halde ahirette rezil olursunuz.Mateessüf onlar da hala yersiz inatları olan İran-Türkiye-Suud kıyasından vazgeçmediler ve çok biliyorlarmış gibi bu ülkerde uygulanan sapık rejimlerin şeriat olduğunu iddia ettiler ve şeriat istemezük deyip nasıl bir herze yediklerinin farkına varmadılar.Varacaklarını da zannetmem çünkü:Onların kalpleri vardır, onunla gerçeği anlamazlar, gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır ama onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvan gibidirler, hatta daha şaşkındırlar. İşte o gafiller ancak bunlardır.
Şiilik in genel fıkhı şudur:Ehli Sünnetin gölgesine bas hiçbirşey yapamazsan
Bana laik,ilerici kesim bir savaş söylesin ki Şiiler ehli küfre karşı cihad etmiş olsun.Tarih boyunca hep devleti ali Osmaniyeyi sırtından bıçaklamışlar mıdır bıçaklamamışlar mıdır?Şii İran ın hangi savaşı ehli küfre karşıdır tarih boyunca?
Acaba sahabe-i kiramı özellikle Hz.Ebubekr(r.a) Hz.Ömer(r.a) Hz.Osman(r.a) tekfir edenlerle,ayet Hz.Aişe yi tevriye ederken haşa ona fahişe diye saldıranlara biz ehli sünnet Osmanlının ahvadı olarak benzermiyiz?
Dünyanın hangi ehli sünnet müslümanları ölülerine Kuran ayetleri yerine şiirler tekerlemeler okumuştur?
Hangi ehli sünnet çocuğu Kuran ın sıhhati üzerinde-haşa- eksiklik isnad etti?
Şimdi vicdanı olanlar söylesin:Bizim şii İran a benzeme durumumuz var mı?
Eyw. Kardeşim
Çok güzel açıklama olmuş anlayan anlar anlamayanda kendi cahilliğine dert yansın ne diyelim yüreğine sağlık..