Türkiye çıkarları Yerine Tarikat çıkarları Diplomasisi!

muammer-oz

New member
HH Üyesi
Reaction score
0

AKP'nin, Fethullah Gülen cemaatiyle bağlantılı olan okulların kapatılmaması için Rusya Federasyonu'ndan yine ricacı olduğu ortaya çıktı. Erdoğan, Putin'le yaptığı bir görüşmede de Fetullah savunuculuğu yapmıştı....

Bahadır Selim DİLEK

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Ankara'ya yaptığı ziyaret sırasında Türk yetkililer konuyu gündeme taşıdı. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Babacan Rusya Federasyonu'ndaki okulların neden kapatıldığını sordu.

AKP'nin, Fethullah Gülen cemaatiyle bağlantılı olan okulların kapatılmaması için Rusya Federasyonu'ndan yine ricacı olduğu ortaya çıktı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un bu ay başında Ankara'ya yaptığı ziyaret sırasında Türk yetkililer konuyu gündeme taşıdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan Rusya Federasyonu'ndaki okulların neden kapatıldığını sordu. Rus bakansa konuya siyasi açıdan bakmadıklarını, bunun Rusya'nın eğitim sistemiyle ilgili olduğunu söyledi.

Gülen cemaatine yakın şirketlerin ya da vakıfların denetiminde olan okullar, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında gündem maddesi olmaya devam ediyor. Edinilen bilgilere göre bu konu son olarak Lavrov'un Ankara ziyaretinde gündeme geldi. Lavrov'un temasları sırasında Türk yetkililer, "Rusya Federasyonu, bir süreden bu yana ülke içinde faaliyet yürüten okulları kapatıyor. Neden böyle bir uygulama var" diye sordular. Bunun üzerine Lavrov da daha önce bu konuda verilen yanıtları yineleyerek "Bu bizim için bir siyasi sorun değil. Bu bir eğitim sorunu. Bu okullar Rusya Federasyonu'nun eğitim sistemine uymadıkları için kapatılıyorlar. Rusya Eğitim Bakanlığı'nın koşullarını yerine getirenler kapatılmıyor" dedi.

Teamüller aşıldı

Öte yandan, geçen yıl yapılan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİ) zirvesi öncesinde dönemin Rusya Federasyonu Devlet Başkanı olan Vladimir Putin'i arayan Erdoğan'ın, Rusya'daki okulların kapatılmaması yönündeki "ricasını" diplomatik teamüller dışında gündeme getirdiği de öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan'ın telefon görüşmesine ilişkin programlamayı yaparken söz konusu okullara ilişkin konu başlığını karşı tarafa bildirmedi. Erdoğan, KEİ zirvesi için aradığı Putin'e süpriz biçimde "okulları kapatmayın" dedi. Putin de konuyla ilgileneceğini söyleyip telefonu kapattı, ama daha sonra yaşanan gelişmeler, Moskova yönetiminin Erdoğan'ın ricasını yok saydığını gösterdi. Erdoğan'ın ricasına konu olan St. Peterburg'daki okulsa bir yıl aradan sonra mahkeme kararıyla yeniden açıldı. Ancak Rusya hemen sonrasında Tataristan'da görev yapan 44 Türk öğretmeni sınır dışı etti.

Moskova yönetimi bir süreden bu yana Gülen cemaatine yakın isimlerin yönetimde olduğu okullarda görev yapan öğretmenlerin, Rusya Federasyonu Eğitim Bakanlığı'na ibraz ettikleri diplomalarla verdikleri dersler arasında farklar olduğunu ortaya çıkardı. Öğretmenlerin bir bölümünün İngilizce diplomalarının olmamasına karşın İngilizce derslerine girdiği ortaya çıktı. Benzer bir durum, tarih, matematik gibi alanlarda da söz konusu oldu.

"Rüşvet verildi" iddiası

Rus yetkililer Türkiye'den gelen öğretmenlerin, ortaya çıkarılmış usulsüzlüklerin örtülmesi için rüşvet verip ülkede kaldığını saptadı. Böylece Rus Milli Eğitim Bakanlığı konuyu Rusya Federasyonu İç Güvenlik Servisi'ne (FSB) havale etti. FSB de gerekli soruşturmaları başlattı, okulların lisansı da iptal edildi.
http://www.turkatak.gen.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=3555&Itemid=1

Bunlar aynı kaba şettirdiklerinden,normaldir.

kardeşim şöyle güzel birhaber kaynağın yok mu(hürriyet milliyet vatan cumhuriyet)
bu kadar düştün mü
kısa sürede kendine kaliteli bir haber kaynağı edinmelisin
böyle sahte isimlerle sadece internette yazanlarla olmuyor bu iş

kardeşim şöyle güzel birhaber kaynağın yok mu(hürriyet milliyet vatan cumhuriyet)
bu kadar düştün mü
kısa sürede kendine kaliteli bir haber kaynağı edinmelisin
böyle sahte isimlerle sadece internette yazanlarla olmuyor bu iş

Sana mı sorucam nerden haber alacağımı? Kendini çok öenmsiyorsun farkındamısın? Sen kim benim keyfime karışıck kim? İstersen knou hakkında FİKRİN VARSA ki burdan pekte öyle gözükmüyor yorum yap Yoksa saldırmakla uğraşma!

Geri