K
Kutay Alp
Guest
Alparslan Türkeş'in manevi oğlu ve o dönem Türkeş'in danışmanı olan İbrahim Ersöz, başkanlık sistemi tartışmalarıyla gündeme gelen 9 ışık konusunda MHP lideri Bahçeli ve yöneticilerini sert bir dille eleştirdi.
Alparslan Türkeş'in manevi oğlu ve o dönem Türkeş'in danışmanı olan İbrahim Ersöz, başkanlık sistemi tartışmalarıyla gündeme gelen 9 ışık konusunda MHP lideri Bahçeli ve yöneticilerini sert bir dille eleştirdi. Ersöz, Bunlar ülkücü hareketten çekinmeseler Erdoğan referans gösterdi diye Başbuğ'un 9 ıiığını reddederlerdi" dedi.
Rotahaber'e yaptığı açıklamada, Devlet Bahçeli ve MYK üyelerinin sistemli bir şekilde ülkücülere unutturmaya çalıştığını ileri sürdüğü 9 ışığı gündeme getirip referans gösterdiği için Erdoğan'a teşekkür eden Ersöz, şunları söyledi;
"Devlet Bahçeli, eski kasetçi Başkanlık Divanı ve MYK üyesi yol arkadaşlarının sistemli bir şekilde camiamıza unutturmaya çalıştıkları Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in 9 ışık doktirinini, Erdoğan'ın hiç bir kompleks yapmadan gündeme getirip referans göstermesinden memnuniyet duydum. Teşekkürümü bir ülkücü, şuanki mevcutlar tarafından üyeliği silinmiş ama gönlünden MHP ve 3 hilali sökülememiş bir kişi olarak bildirmek istiyorum."
"Doğruları söylediğimiz için ben ve benim gibi düşünen ülkücüler cemaatin adamı, ajan, hain vs.oluruz" diyen Ersöz, "Millete hizmet etmek için nasıl iktidara geliriz diye kafa yoracaklarına işleri güçleri paranoya üretmek. İnanın bunlar ülkücü hareketten çekinmeseler, siz referans gösterdiniz diye Başbuğumuzun 9 ışığını reddelerdi. Maksat size muhalefet olsun." ifadesini kullandı.
Ersöz, AKParti'ye hiç oy vermediğini ancak muhalefet yapmak adınada yapılan bir çok güzel işi de inkar etmediğine dikkat çekerek, "Doğru olan Yiğidi öldürür hakkını verirsin. Rahmetli Başbuğumla hayalini kurduğumuz bir çok şeyi gerçekleştirmeniz beni şahsen çok memnun ediyor. Sizden benim gibi düşünen Türkiye sevdalıları adına ''işine geldiği şeyi okudu 9 Işıak'tan'' diyenlere rağmen lütfen Rahmetli Başbuğumuzun liderlik ve ve öngörülerinden faydalanmanızı rica ediyorum." dedi.
Ersöz açıklamasının devamında şu ifadelerre yer verdi;
"Size Rabbimin lutfu ahde vefanızdan geliyor. Bu ulvi lafları en çok eden camia olup pratiğe dökemediğimiz için sonucu ortada maalesef. Sizin yaptıklarınızın tamamı değil lakin büyük bölümünü bizlerin yapmasını isterdim. Sayın Başbakan, Rabbim yolunuzu açık etsin yüce Türk milletine sonsuz hayırlı hizmetleri nasip etsin."
ROTAHABER