Türk subayı intihar eder mi?

celta

New member
Reaction score
0
Kurtlar Vadisi-Irak’ filmi, 2003’te yaşanan çuval olayını tekrar gündeme getirdi. Ama film, yeni bir tartışma daha başlattı: “Türk subayı intihar eder mi?” Subaylar bu konuda ne diyor?

Özellikle de görevindeki başarısızlık nedeniyle onur meselesi yaparak... Tıpkı filmdeki Üsteğmen Süleyman gibi... Paşalar görüş ihtilafına düştü. Kimisi tarihteki Albay Reşat Bey vakasına benzetti. Kimisi de “Çatışarak ölecekti” dedi. Türkiye, şimdi, bir Türk subayının intihar edip etmeyeceğini tartışıyor.

Haberin devamı ve ayrıntılar için TIKLAYIN

Emekli Orgeneral Necati Özgen

“Çuval olayı intihar nedeni olamaz”

Sadece çuval olayına yönelik olarak, bir üsteğmen intihar etmez. Böyle bir şeyle intihar olayı olmaz. Ancak şu olur: Bir görev verilmiştir, verilen emri yerine getirememiştir, bunu şeref meselesi telakki eder.

İçine sindiremez ve bu vebalin altında kalmak istemez, şeref ve haysiyet meselesi yapar; aynı Reşat Bey’in yaptığı gibi intihar eder. Reşat Bey şunu söylemiş, “Muvaffakiyetsizlik beni canımdan bizar etti.” İşte böyle olunur. “Başkası çuval geçirmiş, ben de intihar edeyim” diye iş olmaz. Hiçbir cezai ehliyeti yoktur intiharın. Askerliğin onur ve şerefine uygun olacak tabii ki. Reşat Bey gibi olursa olur. Edirne’deki Şükrü Paşa. Anıtı vardır Edirne’de. Balkan Harbi sırasında, “Eğer bu Bulgarlar benim bu hattımı geçerlerse, benim etimi kuşlara, yılanlara verin, beni yesinler. Namazım da kılınmasın, yıkanmasın” demiş. Askerlik, komutanlık budur.

arkadaşlar bence bu olay türk subayları ile alakalı değil insanlıkla alakalı bi olay bi düşünün caniler tarafından verilen emirler doğrultusunda insanları öldürüyorsunuz ve bir sürü haksızlıklara maruz kalıyorsunuz siz ne yapardınız ?? emirlere uymaziseniz direkt hapiste soluğu alırdınız veya asılarak öldürürlürdünüz türkiye bu savaşa neden girdi ? ben bu olay ile ilgili tüm yetkilileri şiddetle kınıyorum sonuçta Türkiye'de bi müsliman ülke müslimanlık demek birlik beraberlik demektir sy.başbakan Erdoğan'nın geçmişini bilen varmı ? bu ülkeyi kimlerin yönettiğini bilen varmı ? koskoca T.C. bir gurup çakalları yok etmeye çalışıyor (PKK) dan bahsediyorum bu ne yaw kim lan bu adamlar ülkeyi bölmeye çalışıyorlar ne sanıyorlar kendilerini A.B. meselesi ile insanları uyuşturup her geçen gün herşeye ZAM yapıyorlar
UYUMA TÜRKİYE UYAN ARTIK BAK NELER OLUYOR
neyse fazla konuştum yine sabretmek zorunda kalıcaz keşke daha büyük bi adam olsaydım
şu Türkiye'ye gelen 2 tane lider vardır 1. M.Kemal ATATÜRK 2. Alpaslan TÜRKEŞ başkada kimseyi tanımam. Kusura bakmayın baya dolmuştum konun dışına çıktım

Geri