Türk Olmak Ayıbı?..

64general1

New member
Reaction score
0
Türk Olmak Ayıbı?..

Türk olmak artık ayıp oldu...

Ne diyelim?..

Zaten biz de bir kuşak önce Türk olmuştuk...

**

Daha önce bu köşede yazmıştım, Türkler Yüzbaşı Selahattin 'in kuşağında Türk olmuşlardı...

Bir gün Harbiye öğrencisi Selahattin'e sınıf arkadaşı Rahmi , Selanik kahvesinde sormuştu:

- Sen nesin?..

- Harbiye talebesiyim..

- Başka?..

- Bilmem...

- Düşün bakalım!..

- Osmanlıyım..

- Başka?..

- Müslümanım..

- Hayır, sen her şeyden önce Türk'sün...

Yıl kaç?..

1910'lar...

**

1910'larda Ermenilerde, Rumlarda millet bilinci çoktan başlamıştı; Osmanlı'da kıyamet bu yüzden koptu...

Suç kimdeydi?..

Tarih Baba'da!..

Çünkü ümmet bilincinden sonra millet bilincini 1789 Devrimi'yle toplumlara aşılayan ak sakallının adı Tarih Baba'dır..

**

Ne var ki şu günlerde Türkiye yine ümmet bilincine dönmenin sancılarını yaşıyor...

İslamcıya göre Türk olmaya gerek yok...

Her şeyden önce Müslüman olmak gerekir, gerisi fasa fiso...

Entele göre milli bilinç tu kaka!.. Milliyetçilik gericilik...

İlerici yorum ne:

- Anadolu'ya Türkiye adını vermek Mustafa Kemal 'in kusuru ve yanılgısıdır; Cumhuriyet Devleti'nin yurttaşına Türk değil, Türkiyeli demek gerekir..

'Türkiyeli' yi bile kusurlu bir deyiş bulan pek çok entelimiz var...

Peki, 'Türk'üm' diyen nasıl aşağılanıyor:

- Ya, demek ki milliyetçisin!..

**

Öyle ya Türkler Anadolu'da 'Tehcir' ile Ermenileri, 'Mübadele' ile Rumları bitirmişler; şimdi de terörist diye Kürtlerin icabına bakıyorlar...

Türkler insanlığın başına bela...

Türk dediğinin defteri dürülmeli...

**

Yakında, bu gidişle, kimse "Ben Türk'üm" diyemeyecek...

Teröristin kurbanı Hrant Dink 'in cenazesine katılanlar ne yapmışlardı?..

Ellerine "Hepimiz Ermeniyiz" diye levhalar almışlardı...

İyi de yapmışlardı..

Peki şimdi sıra neye geldi?..

**

Türkler ellerine "Hepimiz Türk'üz" diye yazılı pankartlar alıp meydanlara çıkmalı...

Yoksa Türk olmak ayıbının kompleksinden kurtulmak olanağımız yok...

İyi bilelim ki İslamcılık bizi bu ayıptan kurtaramaz...

Müslümanlık ile Türklük ayrı şeylerdir...

Bu yazıyı bir öneri ile bitirmek gerekiyor:

- Türk olmaya var mısınız?..

Çünkü ancak Türkler Anadolu'yu emperyalizmin elinden ve tuzağından kurtarabilirler...

İlhan Selçuk

mesele türk-kürt olmak değildir. mesele insanımız için vatana hizmet etmek olmalıdır. ilhan selçuk gibileri bizleri kutuplara bölemez.

çok güzel yazılmış bence bununla ilgili zaten Türklüğü İslamiyetten soyutlamak isteyenler kime hizmet ediyor? konusunda tartışılıyordu aynı şeyleri buraya da yazmayacam işte okuyan biliyor

mesele türk-kürt olmak değildir. mesele insanımız için vatana hizmet etmek olmalıdır. ilhan selçuk gibileri bizleri kutuplara bölemez.

ilhan selçuğun demek istediği bence senin anladığın değil Türk olmak diyor Türk'üm diyen herkes Türktür etnik kökene göre milliyetçilik olmaz Atatürk milliyetçiliğini bilmemiz gerekir yoksa hitler vb gibi kafatası milliyetçiliğinde takılır kalırız

en iyi milliyetçilik dine vatana ve insana hizmettir......

Teröristin kurbanı Hrant Dink 'in cenazesine katılanlar ne yapmışlardı?..

Ellerine "Hepimiz Ermeniyiz" diye levhalar almışlardı...

İyi de yapmışlardı..

Peki şimdi sıra neye geldi?..

Şu satırların haricinde tamamen katılıyorum.Türk olmak algılama meselesidir.Etnik kökene bölmek değil.Doğru söyleneni alkışlarız.Yanlışı eleştiririz.Ama eleştirene o taraf,alkışlayana bu taraf yaftası takmak doğru değil.

1910'larda Ermenilerde, Rumlarda millet bilinci çoktan başlamıştı; Osmanlı'da kıyamet bu yüzden koptu.

Bizi küçük göstermeye çalışan satırlar.Ermenilerin veya Rumların Milleti yanında Türk kelimesini aynı kelimede kullanmak bile yanlıştır.Milliyetçiliğin çıkış noktası bazı dengesizlerin veya kitaplarda yazdığı gibi fransız ihtilali değil;Metehan'dır,Kürşad'dır.

Türk olmaktan utananlar defolup gitsin Atamızın dediği gibi Türkiye Türklerindir Ve Ne Mutlu Türküm Diyene!

1910'larda Ermenilerde, Rumlarda millet bilinci çoktan başlamıştı; Osmanlı'da kıyamet bu yüzden koptu.

Bizi küçük göstermeye çalışan satırlar.Ermenilerin veya Rumların Milleti yanında Türk kelimesini aynı kelimede kullanmak bile yanlıştır.Milliyetçiliğin çıkış noktası bazı dengesizlerin veya kitaplarda yazdığı gibi fransız ihtilali değil;Metehan'dır,Kürşad'dır.

Türk olmaktan utananlar defolup gitsin Atamızın dediği gibi Türkiye Türklerindir Ve Ne Mutlu Türküm Diyene!

Ne alaka birader konuyla yorumunun?Giriş cümlesinde ne hata var?Her zaman söylerim keskin sirke küpüne zarardır diye bu ülkede hala her türden vatandaşımız varken Türkle azınlıklar aynı cümle içinde geçemez demek;bağnazlığın dik alalıgıdır.Birde olayı karşı yönden düşünürsen sana faydası olabilir.Herhangi bir azınlık üyesi benim ırkımla Türk kelimesi aynı kelimede kullanılamaz dese bu ülkede birileri çıkar o adamı öldürür ki bunların bir çok örneği yakın tarihimizde var öyleyse senin bu cümlen nedeniyle diger bagnazlardan ne farkın var?Yada başka bir şekilde düşün;İnsan dünyaya gelmeden önce ırk ve din gibi bir seçme hakkına sahipmi?Değil öyleyse?Onlarında Allahın birer kulu olduğuna inanmıyormusun yoksa?İnanmıyorsan tüm insanlıgın Ademden ürediğinede inanmıyorsun demektir ama sorsam Müslümanın dersin.Kendi ırkından olmayan insanlara bu düşmanlık niye?
Milliyetçiliğin çıkış noktasının fransız ihtilali oldugunu kabul etmemekle sadece Milliyetçiliği dar anlamıyla,kendi ırkın açısından anladıgın belli oluyor.Orada anlatılmak istenen geniş anlamıyla Milliyetçilik,Türk milliyetçiliği degil.Şimdi bunu diyenlere dengesizde diyorsun,şimdi kimin dengesiz olduguna karar veriver...
Ne Mutlu Türk'üm diyene(Maalesef benim başbakanım diyemiyor.)

(bozkurt28' den alıntı=Türk olmaktan utananlar defolup gitsin Türkiye Türklerindir )

bu ülke kimsenin babasının malı değil bu topraklar çanakkalede çarpışan ve şimdi hizmet edenlerindir, hepimizindir. . bu tür açıklamalar talihsizdir.

Türk Türk'tür, Rum Rum'dur,Kürt Kürt'tür vs vs.Kim hangi ırka mensubsa bunu söylemesinden çekinmemelidir.Sonuçta herkes insan ve kimse daha önceden hangi ırka mensub olacağını seçmemiştir.Allah'a şükür bugün Türk kanına sahibim.Bir Kürt de, bir Ermeni'de bunu bu rahatlıkda söylemelidir.Fakat iş ayrımcılığa, bölünmeye gitmemelidir.Sonuçta bu ülke hepimizin...

Dünya üzerinde ki ülkelerin isimlerine bakalım.
Kaç tanesinde tek ırk yaşar.
Tek bir ırktan meydana gelen ülke yoktur.
Her ülke yuttaşlarının çoğunluk durumuna göre isim alır.

Her ülkenin içinde pek çok azınlık denilen vatandaşlar vardır.
İngiltere, Fransa, Almanya, ABD, İtalya'da hiç azınlık yok mu?
Niye kendi içlerindeki azınlıkların devlet kurmalarına izin verilmiyor?

Bu gün dünyada ırkçılığın, milliyetçiliğin körüklenmesi
desteklenmesi ve ülkelerin parçalanmasını desteklemek
EMPERYALİST ÜLKELERİN çok aşamalı projelerinin
ilk parçasıdır. Sonraki aşamalar ise parçalanmış,
bir lokmalık ülkecikleri kolaylıkla sömürmektir.
Emperyalistlerin (gerçekten) istediği budur.
Yakında Kosova gibi yerleri de parçalayacaklar.
Eğer her topluluk kendi geleceğini tayin etme
hakkına sahipse KUZEY KIBRIS kaç yıl önce bağımsızlığını
ilan etti, niye bu ülkeler tarafından hala tanınmıyor?
Bağımsız bir Kuzey Kıbrısla Türkiye daha da güçlenir.

Esas Milliyetçilik üzerinde yaşadığın topraklara sahip çıkmaktır.
Asıl Milliyetçilik GÜÇLÜ BİR ÜLKE olmaktır.
ATATÜRK milliyetçiliği bu topraklar üzerinde
yaşayan her ferdin bu ülke vatandaşı olduğunun bilinciyle
bölünmeden parçalanmadan birlik ve beraberlik
içinde bu toprakların tamamına sahip çıkmaktır.
Yüzyıllardır bu topraklarda yaşamış, acıda kederde, sevinçte
bir bütün olmuş, Milli Mücadele de birlikte emperyalizmin
kafasına bir balyoz gibi inmiş, omuz omuza verdikleri
savaşta şehitleri koyun koyuna, yanyana yatan bir milletiz biz.

BU TOPRAKLARIN ASIL SAHİPLERİ;
BU TOPRAKLAR İÇİN SAVAŞIP, ÇANAKKALE DE;
SAKARYA DA; DUMLUPINAR DA BU TOPRAKLARA
DÜŞEN ŞEHİTLERİN TORUNLARI OLARAK BİZLERİZ.

Gün her zamankinden daha fazla birbirimize sarılma,
birlik beraberlik içinde olma, bu topraklara göz dikenlerin
oyunlarını boşa çıkarıp gözlerini oymak için uyanık olma günüdür.

Ayrıca seviyeli bir fikirleri paylaşma ve tartışma ortamı
yarattıkları için tüm katılımcı arkadaşlara teşekkür ederim.

(bozkurt28' den alıntı=Türk olmaktan utananlar defolup gitsin Türkiye Türklerindir )

bu ülke kimsenin babasının malı değil bu topraklar çanakkalede çarpışan ve şimdi hizmet edenlerindir, hepimizindir. . bu tür açıklamalar talihsizdir.

Orda çarpışanlar torunları ayrı bir Devlet kursun diye veya kimlikleri tanınsın diye savaşmadı.

''Bu memleket tarihte Türktü,bugünde Türktür ve ebediyen Türk olarak kalacaktır.Türkiye Türklerindir''

bunu diyen ben değil aziz Mustafa Kemal Atatürk!!!

Ne alaka birader konuyla yorumunun?Giriş cümlesinde ne hata var?Her zaman söylerim keskin sirke küpüne zarardır diye bu ülkede hala her türden vatandaşımız varken Türkle azınlıklar aynı cümle içinde geçemez demek;bağnazlığın dik alalıgıdır.Vatandaş olanları değil ben diğer devletteki ermeni veya rumları kastettim.Cümlemin sebebi de bir kendi tarihine bak birde onların tarihine.Vatandaş olarak her birey benim gözümde eşittir çünkü 66.maddede Türkiyeye vatandaşlık yoluyla bağlı olan herkes Türktür yazar.Akside bölücülüktür zatenBirde olayı karşı yönden düşünürsen sana faydası olabilir.Herhangi bir azınlık üyesi benim ırkımla Türk kelimesi aynı kelimede kullanılamaz dese bu ülkede birileri çıkar o adamı öldürür ki bunların bir çok örneği yakın tarihimizde var öyleyse senin bu cümlen nedeniyle diger bagnazlardan ne farkın var?Yada başka bir şekilde düşün;İnsan dünyaya gelmeden önce ırk ve din gibi bir seçme hakkına sahipmi?Değil öyleyse?Onlarında Allahın birer kulu olduğuna inanmıyormusun yoksa?İnanmıyorsan tüm insanlıgın Ademden ürediğinede inanmıyorsun demektir ama sorsam Müslümanın dersin.Kendi ırkından olmayan insanlara bu düşmanlık niye?Ben kendi ırkımdan olmayanlara düşman falan değilim ermenileri ve rumları hiç sevmiyorum sebebi de bellidir.Bana din dersi verceğine aç da biraz Kuran-ı Kerim oku hristiyanları ve yahudileri dost edinmeyin zira onlar kendilerinin dostlarıdır der.Doğu Türkistanda çin itleri tarafından işkence gören soydaşlarımla veya israil tarafından yapılanları hepinizin gördüğü Filistinlilerle veya Çeçenlerle aynı Vatanı paylaşmayı tercih ederim.
Milliyetçiliğin çıkış noktasının fransız ihtilali oldugunu kabul etmemekle sadece Milliyetçiliği dar anlamıyla,kendi ırkın açısından anladıgın belli oluyor.Orada anlatılmak istenen geniş anlamıyla Milliyetçilik,Türk milliyetçiliği degil.Şimdi bunu diyenlere dengesizde diyorsun,şimdi kimin dengesiz olduguna karar veriver...
Ne Mutlu Türk'üm diyene(Maalesef benim başbakanım diyemiyor.)Elbetteki kendi ırkım açısından bakarım diğer hangi ırka ait 12000 senelik eserler bulunuyor ki?

Başbakan konusunda hem fikiriz.Yalnız böyle yazılar yazarak değil bence İnadına Türküm diyerek daha etkili olunur
Milliyetçilik konusuna gelince kendi kendinizi alçaltıyorsunuz farkında değilsiniz.
Öyle resime Atamızın resmini koymakla olmuyor bu işler sözlerimi Atamızın bir sözüyle bitireceğim;
BENİM YARATILIŞIMDA FEVKALADE OLAN BİRŞEY VARSA O DA TÜRK OLARAK
DÜNYAYA GELMEMDİR

Sağlıcakla Kal!

bozkurt28 kardeşim lütfen olaya türkçülük veya başka bir ırkın milliyetçiliği gözüyle bakmayalım.nihayetinde bu topraklarda yalnız bir ırka ait insanlar bulunmuyor.önce kendi yurttaşlarımız ile barışık olalım.peygamberimiz "ırkın ırka üstünlüğü yoktur.takvalının takvasıza üstünlüğü vardır." hadisini bildirmiştir. buna göre davranalım.

Allah'a,Kuran'a Bayrağa ve Silaha Yemin Olsun!
Şehitlerim,Gazilerim ve Başbuğum Emin Olsun,
Türk Gençliği Olarak,
Siyonizme,Kominizme,Faşizme,Kapitalizme
Ve Her Türlü Emperyalizme,Karşı Mücadelemiz Sürecektir
Mücadelemiz,Son Nefer Son Nefes! Son Damla Kana Kadardır
Mücadelemiz TÜRKİYE'YE,TURAN'A Kadardır.
Mücadelemizde Hiçbir Engel Tanımayacağız!
Yılmayacağız,Yıkılmayacağız!
Başaracağız,Başaracağız,Başaracığız
ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN!!
Amin.

lan tarih dersleri boyunca türk milletinin , devletlerinin , beyliklerinin başarılarını gurur ve en açık şuurla dinledim. İslam olmasaydı türklük yaşamayan bir ırk bile olurdu dedim sonunda ben !
Osmanlı duraklayıp mı yıkıldı sanılır. Yükselirken sarıldığı dini 2. plana itti. Din zorlaştırma , müjdele ,öğren , öğret , sev dedikçe duymadı. Yükselme sonrası oluşan refah Osmanlı sarayının gözünü boyadı. Sonra halk ayırdı. Zümre ayırdı. Dünya bilimle uğraşırken yat kalk üç kıta bizim denildi.
Sonra yüzyıllar sonra biri çıkıp her şeyden önce türksün diyosa ben buna katılmam arkadaş !
Kurtuluş savaşına "türk , türk , türk" diye cepheye koşmadılar. Türklük sağolsun diye koşmadılar.
Dinlerinin emri için koştular. İslamı yaşamayan , yarım yaşayan halkları örnek gösterip islamı özü gösteren bir zihniyet yıllardır dolaşıyo etrafta. Ben askere gitmedim gidecem ve gidersemde Toprağımdaki müslümanların varlığı için ölecem. Türklük benim için ikinci şereftir. İlk şerefim müslüman olmak (mevlam eksiği ile kabül etsin).

bozkurt28 kardeşim lütfen olaya türkçülük veya başka bir ırkın milliyetçiliği gözüyle bakmayalım.nihayetinde bu topraklarda yalnız bir ırka ait insanlar bulunmuyor.önce kendi yurttaşlarımız ile barışık olalım.peygamberimiz "ırkın ırka üstünlüğü yoktur.takvalının takvasıza üstünlüğü vardır." hadisini bildirmiştir. buna göre davranalım.

Ya elbetteki öyle kardeşim Hadis-i şerifler karşısında boynumuz kıldan incedir ama ermeniye ruma laf söylettirmeyenler başka konularda Müslüman olan Araplara veya Kürtlere neredeyse ana avrat düz gidiyorlar.İnsanın hoşuna gitmeyecek davranışları yapıyorlar.:vur

Kainatın efendisi Peygamber Efendimiz kavmiyetçiliği yasaklamıştır zaten bizim davamızda Türkçülük değil Türk-İslamdır :goz:

ne mutlu türküm diyene................

lan tarih dersleri boyunca türk milletinin , devletlerinin , beyliklerinin başarılarını gurur ve en açık şuurla dinledim. İslam olmasaydı türklük yaşamayan bir ırk bile olurdu dedim sonunda ben !
Osmanlı duraklayıp mı yıkıldı sanılır. Yükselirken sarıldığı dini 2. plana itti. Din zorlaştırma , müjdele ,öğren , öğret , sev dedikçe duymadı. Yükselme sonrası oluşan refah Osmanlı sarayının gözünü boyadı. Sonra halk ayırdı. Zümre ayırdı. Dünya bilimle uğraşırken yat kalk üç kıta bizim denildi.
Sonra yüzyıllar sonra biri çıkıp her şeyden önce türksün diyosa ben buna katılmam arkadaş !
Kurtuluş savaşına "türk , türk , türk" diye cepheye koşmadılar. Türklük sağolsun diye koşmadılar.
Dinlerinin emri için koştular. İslamı yaşamayan , yarım yaşayan halkları örnek gösterip islamı özü gösteren bir zihniyet yıllardır dolaşıyo etrafta. Ben askere gitmedim gidecem ve gidersemde Toprağımdaki müslümanların varlığı için ölecem. Türklük benim için ikinci şereftir. İlk şerefim müslüman olmak (mevlam eksiği ile kabül etsin).

İslâmiyeti ele alıp Türklüğü inkâr etmek ihanettir. Bunun tersi de aynı derecede gaflet ve ihanettir.

ırkımızda dimizde bizim mayamız hamurumuzdur. türk olsun,kürt olsun aslını inkar eden asılsızdır.

Geri