türk kahvesi yapmayı bilen var mı?

sirine

New member
Katılım
8 Nis 2006
Mesajlar
5,196
Reaction score
0
Puanları
0

arkadaşlar ben türk kahvesi yapmayı bilmiyorum
köpüklü olması için ne yapmak gerekiyo bide
biri çok şekerli biri az şekerli biri orta isteyince hepsini ayrı ayrı mı yapıyoz
çok zor iş ya daha kolay bi yöntemi var mı?
:ter:
 
noldu kız hazırlıkmı yapıyon :D:D muncuk senı cok sevıyorum askım . ustume dokmezsın demı kahveyı :D:D
 
eee öğrenmem lazım gerçi istemeye gelen de yok ama belki işte kısmetim felan açılır diye
 
Bak şimdi;

Önce cezve'ye suyu kouosn.. Sonra kahweyi kouosun.
Ama kahveyi ne zaman koucaını ii bilmen lasım.. YAni cezve'yi ocağa koymadan yani su soğukken koyucan kahveyi. Sonra istediin miktarda şeker ekle ve biras karıştır.
Sonra ocaa koy ve azar azar karıştır. Fazla karıştırma sonra köpüksüz olur ewde kalırsın..
Sonra PeNTaGRaM ben senin .......! die küfür etme bana.. :)
Wee kahwe kaynadıkta sonra köpürmeye başlar tam taştı taşıcak gibi olunca hemen cezweyi ocaktan al..
Daa sonra kahveyi fincanlara taksim et..
Burdaki önemli nokta; bir kaşık yardımıyla köpükleri her fincana eşit olarak paylaştırmak.
Daa sonra fincanlardan birine bilimum yabancı maddeler koyabilirsin.(Acı biber, karabiber, tuz vs..) :D Ama dikkat et kurban'a wericein kahweyi kaynana'ya wea kayınpeder'e fln werme.. :)

HAdi başarılar, görim seni.. :D
 
hiç sevmem turk kahvesini o yuzden merak duymadım nasıl yapılır diye : )
ama bi arkadas yapmıştı köpüklü olabilmesi için içine küçük bir parça çikolata atmıştı hem tadı guzel olmuştu(ilk kez sevmiştim) hem de bol köpüklü olmuştu ;)
 
ha aklında bulunsun şirine , eğer köpüklü olmazsa kayfeye tükürebilirsin :p:p:p:p çok mu kötü oldu ne :D
 
Uzunefe' Alıntı:
ha aklında bulunsun şirine , eğer köpüklü olmazsa kayfeye tükürebilirsin :p:p:p:p çok mu kötü oldu ne :D


ıııı iğrenç

deneyelim nasıl olur acaba :p :D
 
Uzunefe' Alıntı:
ha aklında bulunsun şirine , eğer köpüklü olmazsa kayfeye tükürebilirsin :p:p:p:p çok mu kötü oldu ne :D

fena fikir değil hani neden olmasın
(maximus sizinkiler duymasın valla vazgeçecekler yoksa) :):)
 
köpüğün karıştırmayla da ilgisi var diye duymuştum

köpürmüyosa takma kafana biraz bulaşık deterjanı koy mutlaka köpürür :D
 
ahaha:D iyi bu sayede bende öğrenmiş oldum kahve yapılışını :)
 
Arkadaşlar dün dedikodu bölümünde yazmıştım angel_ina birine aşık diye bak şimdi de türk kahvesi denilince hemen atlamış bence kız isteme olayları var gibi...
 
anlatıım...önce kaç bardak yapcaksan okdr kaşık kahve atcaksın kaşık orta boy olcak..sora kaç fincanlık yapıosan okdr fincan su koycaksın ..şeker atmaya gelince 3 orta kaşık şeker yeter ...sonrada ocağa koyuyosun kısık ateşte pişiriosun ama fazla karıştırmicaksın sonra ısınınca az bişe fincanlara koy sora birasdaha ısıt we üstlerine doldur emin ol en köpüklüsünden güsel kahveler yaparsın...
 
cezveye bir parça çikolata atmak değişik bir fikir. Hoş olabilir. sabah ilk iş bunu deneyeceğim:)
 
Bundan güzel tarif olmaz bunu not et kardeşim

I_PeNTaGRaM_I' Alıntı:
Bak şimdi;

Önce cezve'ye suyu kouosn.. Sonra kahweyi kouosun.
Ama kahveyi ne zaman koucaını ii bilmen lasım.. YAni cezve'yi ocağa koymadan yani su soğukken koyucan kahveyi. Sonra istediin miktarda şeker ekle ve biras karıştır.
Sonra ocaa koy ve azar azar karıştır. Fazla karıştırma sonra köpüksüz olur ewde kalırsın..
Sonra PeNTaGRaM ben senin .......! die küfür etme bana.. :)
Wee kahwe kaynadıkta sonra köpürmeye başlar tam taştı taşıcak gibi olunca hemen cezweyi ocaktan al..
Daa sonra kahveyi fincanlara taksim et..
Burdaki önemli nokta; bir kaşık yardımıyla köpükleri her fincana eşit olarak paylaştırmak.
Daa sonra fincanlardan birine bilimum yabancı maddeler koyabilirsin.(Acı biber, karabiber, tuz vs..) :D Ama dikkat et kurban'a wericein kahweyi kaynana'ya wea kayınpeder'e fln werme.. :)

HAdi başarılar, görim seni.. :D
Arkadaşım tarifini çok güzel vermiş aynen katılıyorum
 
evet fikirler süper :)
ama hepsi yanlış
ben anlatıyorum bi kenara kaydedin bi daha sölemem:
4 kişilik
2si orta,biri sade ,biri şekerli
cezveye 4 fincan soğuk su .4 tatlı kaşığı kahve ,acağa koy orta ateşte yavaş yavaş karıştır köpük çıkmaya başlayacak çıkan köpükleri 4 fincana paylaştır kaynamaya yakın çok az (tadı gelmeyecek kadar tarçın daha fazla köpürmesi için) önce sade olanı fincana dök,sonra 3 şeker kaşığı şeker 2fincan orta kahvede hazır onlarıda dök,şimdi şekerli bir kaşık şeker daha at
kahveler hazır afiyet olsun
böyle güzel ve pratik kahve yapan kızı almayacak adamın elini köpekler yesin
:)
afiyet olsun
 
Geri
Üst