Türk Hip Hop Şarkıcısına Bakan Vokalist

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Almanya ve Fransa Dışişleri Bakanları, Türk Arabesk Hip Hop Şarkıcısı Muhabbet'in "Almanya" İsimli Şarkısına Vokal Yaptı.

Almanya ve Fransa Dışişleri Bakanları, Türk arabesk hip hop şarkıcısı Muhabbet'in "Almanya" isimli şarkısına vokal yaptı.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Almanya'nın başkenti Berlin'in Kreuzberg ilçesindeki müzik stüdyosunda yeni albümünün kayıt çalışmalarıyla ilgilenen Muhabbet'e Almanya Dışişleri Bakanı Frank- Walter Steinmeier ve Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner vokal yaptı. Çok kültürlülüğün güzelliğine dikkat çekmek için şarkıcı Muhabbet'e eşlik ettiklerini ifade eden bakanlar, kayıt öncesi bir süre prova yaptı. Vokalist bakanlar, Almanya'da göçmenlerin yaşadığı sorunlara gönderme yapılan arabesk hip hop parçanın kaydı esnasında rahat tavırlarıyla dikkat çekti.

Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner, kayıttan sonra yaptığı açıklamada, "Bir bakan olarak hiç de fena söylemedim" derken, Alman bakan Steinmeier, "Önemli olan bizim star olup olmamız değil. Buraya şarkı söylemeyi öğrenmeye de gelmedik. Kültürel zenginliğin altını çizmek istedik. Dikkat edilmesi gereken şey, Fransa ve Almanya'nın uyum konusunda ortak, kalıcı çalışmalar yapması. Bu görüşmenin ana başlığı uyum. Başarılı projelerin altına imza atmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bakanların performansından memnun olduğunu ifade eden şarkıcı Muhabbet ise, "Her iki bakanın sesi de gayet güzel ve iyi söylediler. Steinmeier oldukça karizmatik. Sayın bakanı, çay içmeye çağırdık ve ortak şarkı söylemek isteğimizi ilettik. O da teklifimizi kabul etti. Almanya'ya bu şarkıyla 'bizi sev' çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

Tüm kültürlerin kendine özgü bir derinliği olduğuna işaret eden Almanya isimli parçanın sözleri ise şöyle;

"Almanya Almanya kendine gel. Gözlerini aç. Beni anla. Beni gör. Yargın benim gerçeğim değil. Kara kafamı, saçımı unut geç. Almanya neden arkanı dönüyorsun?"

(SE-CY-CY-ÖK-D) (İhlas Haber Ajansı)

Geri