Türk Birliği

zyrus

Banned
Reaction score
0

Arkadaşlar benim şöyle bir düşüncem var Alıntı değildir hepsini kendim hazırladım..
Avrupa Birliğine almıyıcaklarını bildiğimiz halde (dünyayı AB'ye alırlar Türkiyeyi almazlar) girmeye çalıştığımız bu yıllarda Atatürk'ünde çok istediği Tüm Türk devletlerini Bir çatı altında Türk Birliği adında Bir birlik kurmamız gerektğini düşünüyorum 1990 yılında sovyetler birliğinden dağılan Türk devletleri yeni yeni kendilerini toparlamaya başladılar ve yardıma ihtiyaçları var bu hem Türkiyenin hemde Diğer Türk Cumhuriyetlerinin yararına olucağına inanıyorum.Soydaş Türk kardeşlerimizin bize yaklaşmasını beklememeli Biz onlara yaklaşmalıyız.

''Atatürk'ün bu hususta bir vecizesi ise şöyledir: Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllariçinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı.

1990 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Çeçenistan Cumhuriyetleri ortaya çıkmıştır. Rusya Federasyonu içerisinde ise Tataristan, Başkırdistan, Çuvaşistan, Yakutistan, Tuva, Altay, Hakasya, Dağıstan, Taymur, Karaçay ve Balkar Özerk Cumhuriyetleri tesis edilmiştir. Moldova'da Gagauzya, Ukrayna'da Kırım Özerk Cumhuriyeti kurulmuştur. Çin Halk Cumhuriyeti'nde ise Doğu Türkistan özerk yapıya sahiptir.Türk Dünyası 300 milyonu bulan nüfusuyla Türkiye'nin sorumluluğu altındadır.
b
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in bağımsızlığın ilanından sonra İstanbul'da yaptığı konuşma, Türk Cumhuriyetleri'nin bu beklentisini ve geleceğe yönelik umutlarını yansıtması bakımından son derece önemlidir:

“Ancak bahar sellerini ne kadar engellemeye, önüne bentler çekmeye çalışırsanız çalışın, su yine de kendi yolunu açacaktır. İşte tarih nehri ile de aynısı olmuş ve ‘soğuk savaş' engelini yıkan tarih insanlık kanunlarıyla belirlenen esas yatağına dönmüştür...Halklarımız arasında karşılıklı anlayış ve güven duygusu oluştu. Dostluk etkili bir işbirliğinin en güvenilir garantisidir. Bu durum bizi umutlandırıyor.” Şu Anda düşünülen Türk Birliğinin batı ve doğu Türkiye diye ayrılacağı yönündedir.Yeni kurulan birliğin federasyon yapısında olması istenmektedir.

Bu Birlikde Tabiki sadece Türk devletleri olmuyucak mesala Şu an Türkiyenin ilişkilerinin iyi olduğu devletler Pakistan Gibi devletlerde bu birliğiğe katılma şansları olucak şu an da kayıt dışı yaşıyan Türk Gruplarıda var bunlar

Diğer Türk Halkları: Afganistan Türkleri • Ahıska Türkleri • Arnavutluk Türkleri • Batı Trakya • Bosna Türkleri • Bulgaristan Türkleri • Güney Azerbaycan • Finlandiya Türkleri • İran Türkleri • Karaim Türkleri • Kosova Türkleri • Makedonya Türkleri • Moğolistan Türkleri • Romanya Türkleri • Sancak • Kansu Uygurları • Rusya Türkleri • Suriye Türkleri • Tacikistan Türkleri •Türkmeneli

Özerk Türk Devletleri

Tataristan Rusya Federasyonu dahilinde.
Başkırdistan Rusya Federasyonu dahilinde.
Çuvaşistan Rusya Federasyonu dahilinde.
Tuva Rusya Federasyonu dahilinde.
Hakasya Rusya Federasyonu dahilinde.
Altay Rusya Federasyonu dahilinde.
Yakutistan Rusya Federasyonu'nu dahilinde.
Dağıstan Rusya Federasyonu dahilinde.
Karaçay Rusya Federasyonu dahilinde.
Balkarya Rusya Federasyonu dahilinde.
Gagauz Yeri Özerk Bölgesi Moldova dahilinde.
Kırım Ukrayna dahilinde.
Nahcıvan Azerbaycan dahilinde.
Karakalpakistan Özbekistan dahilinde.
Güney Azerbaycan İran dahilinde.
Doğu Türkistan Çin Halk Cumhuriyeti dahilinde.
Taymir Rusya Federasyonu dahilinde.

Bunları bir araya toplamamız gerektiğini en azından ilk başda Büyük Türk devletlerini Bir çatı altında bi Birlik altında toplamalıyız sonra Diğer küçük Türk Gruplarınında Bu Birliğe katılıcağını Düşünüyorum Yorumlarınızı Bekliyorum arkadaşlar olumlu yada olumsuz
:utan :victory

kesinLikLe katıLıyorum,
biz ne batıyız,ne doğuyuz
biz Türk'üz ve gireceğimiz birLikte sadece diğer TürkLerLe oLmaLıdır..

bbp görüsüne göre öle : ))

işte bosuna KIZILELMA demiyoruz ; )

Vatan ne Türkiyedir Türklere ne Türkistan
Vatan Büyük ve Mukaddes Ülkedir Turan.

baştakıler ab ile ugrastıgı kadar Turanla ugrassaydı Turan gerçek olurdu.Ama nerde Başbuğ Türkeş gibi lider.

Milliyetçiliği yozlaştıran MHP değildir, Milliyetçiliği ağzında sakız edip devletin içine dinsizliği sokup Milliyetçiyim diye geçinen kesimdir...

Türk Birliği değildir TÜRKİYE CUMHURİYETİ' dir..Birlik ile CUMHURİYET' i karıştırma arkadaş.. Birlikten kuvvet doğar derler doğru ama CUMHURİYETİMİZ doğan kuvveti devam ettiriyor..

D yerime M olduktan sonra ben bu partiden koptum kalanlara selamet diyorum

99 seçimlerinde anadolu karış karış gezildi şimdi aynı şekilde gezilemiyor...
Turk birligi kaderine terkedildi maleseff

:(((

Mustafa Kemal ATATÜRK bir sözünde diyorki;

" Bugün Sovyetler Birliği dostumuzdur, komşumuzdur, müttefikimizdir. Bu dostluğa ihtiyacımız vardır. Fakat yarın ne olacağını bugünden kimse kestiremez. Tıpkı Osmanlı gibi, tıpkı Avusturya-Macaristan gibi parçalanabilir, ufalanabilir. Bugün elinde sımsıkı tuttuğu milletler avuçlarından kaçabilirler. Dünya yeni bir dengeye ulaşabilir. İşte o zaman Türkiye ne yapacağını bilmelidir...
Bizim bu dostumuzun idaresinde dili bir, inancı bir , özü bir kardeşlerimiz vardır. Onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız. Hazır olmak o günü susup beklemek değildir. Hazırlanmak lazımdır. Milletler buna nasıl hazırlanır? Manevi köprüleri sağlam tutarak . Dil bir köprüdür. İnanç bir köprüdür. Tarih bir köprüdür. Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimizin içinde bütünleşmeliyiz. Onların (dış Türklerin) bize yakınlaşmasını bekleyemeyiz . Bizim onlara yaklaşmamız gerekli..."

Mustafa Kemal ATATÜRK ( 29 ekim 1933 )

Rahmetli Türkmenbaşı’ndan örnek vermek istiyorum..

Türkmenbaşı Türkiye’nin Rusya ve İran’la yaptığı doğalgaz anlaşmalarını sık sık eleştirmiştir. Türkmenbaşı ” Türkmen doğalgazını ben Türkiye’ye daha ucuza verecektim, ama maalesef şimdi Türkiye diğer ülkelerden daha pahalıya alıyor “ diye tepki göstermişti.Doğalgazı Türkmenistan’dan almak yerine Rusya’dan alan Cumhur Ersümer denen adamdır.. Yine Türkiye’nin Orta Asya’ya ilgi göstermediği yönündeki açıklamalarıyla da dikkat çeken Türkmenbaşı, 22 Ekim 2001’de kendisini ziyaret eden dönemin Dışişleri Bakanı İsmail Cem’e şu sözleri sarfetmişti: ” Türkiye, Orta Asya’yı ihmal etti. Avrupa’da hâlâ Osmanlı korkusu var. Batı sizin yeniden Osmanlıyı canlandıracağınızdan korkuyor. Avrupa’nın kapısını çalacağınıza doğuya yönelin, onlar kapınızı çalsınlar. “ Aynı ziyarette Cem’e Türkmenistanı kaç defa ziyaret ettiğini soran Türkmenbaşı, iki cevabını alması üzerine bu sefer, Cem’e Avrupa’yı kaç defa ziyaret ettiğini sorarak sitemde bulunmuştu.

Diyeceğim o dur ki Türkiye’ye yönetenler kim buna dikkat etmek lazım..Türkiye’yi TÜRK’lerin yönetmesi temennisiyle…

Necip Türk Milletine ve nesl-i atîye tavsiyem şudur ki, sinesinde yetiştirerek başına geçireceği kişilerin kanındaki ve vicdanındaki cevher-i asliyeyi tahlil etmekten bir an feragat etmesin. Kemal ATATÜRK

zyrus ve AntidepresaN ikinizin yazısınada sonuna kadar katılıyoruz biz ne bir batılıyız ne de şeriatcı bir arabız biz Türküz biz buyuz ve kesinlikle TB fikrine katılıyorum bende yıllardır düşünürüm böyle birşey ama bunun olması için İMF ye olan bütün borcumuz bitmesi ve AB,ABD den kurtulmamız gerekir.

Geri