Arkadaşlar benim şöyle bir düşüncem var Alıntı değildir hepsini kendim hazırladım..
Avrupa Birliğine almıyıcaklarını bildiğimiz halde (dünyayı AB'ye alırlar Türkiyeyi almazlar) girmeye çalıştığımız bu yıllarda Atatürk'ünde çok istediği Tüm Türk devletlerini Bir çatı altında Türk Birliği adında Bir birlik kurmamız gerektğini düşünüyorum 1990 yılında sovyetler birliğinden dağılan Türk devletleri yeni yeni kendilerini toparlamaya başladılar ve yardıma ihtiyaçları var bu hem Türkiyenin hemde Diğer Türk Cumhuriyetlerinin yararına olucağına inanıyorum.Soydaş Türk kardeşlerimizin bize yaklaşmasını beklememeli Biz onlara yaklaşmalıyız.
''Atatürk'ün bu hususta bir vecizesi ise şöyledir: Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllariçinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı.
1990 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Çeçenistan Cumhuriyetleri ortaya çıkmıştır. Rusya Federasyonu içerisinde ise Tataristan, Başkırdistan, Çuvaşistan, Yakutistan, Tuva, Altay, Hakasya, Dağıstan, Taymur, Karaçay ve Balkar Özerk Cumhuriyetleri tesis edilmiştir. Moldova'da Gagauzya, Ukrayna'da Kırım Özerk Cumhuriyeti kurulmuştur. Çin Halk Cumhuriyeti'nde ise Doğu Türkistan özerk yapıya sahiptir.Türk Dünyası 300 milyonu bulan nüfusuyla Türkiye'nin sorumluluğu altındadır.
b
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in bağımsızlığın ilanından sonra İstanbul'da yaptığı konuşma, Türk Cumhuriyetleri'nin bu beklentisini ve geleceğe yönelik umutlarını yansıtması bakımından son derece önemlidir:
“Ancak bahar sellerini ne kadar engellemeye, önüne bentler çekmeye çalışırsanız çalışın, su yine de kendi yolunu açacaktır. İşte tarih nehri ile de aynısı olmuş ve ‘soğuk savaş' engelini yıkan tarih insanlık kanunlarıyla belirlenen esas yatağına dönmüştür...Halklarımız arasında karşılıklı anlayış ve güven duygusu oluştu. Dostluk etkili bir işbirliğinin en güvenilir garantisidir. Bu durum bizi umutlandırıyor.” Şu Anda düşünülen Türk Birliğinin batı ve doğu Türkiye diye ayrılacağı yönündedir.Yeni kurulan birliğin federasyon yapısında olması istenmektedir.
Bu Birlikde Tabiki sadece Türk devletleri olmuyucak mesala Şu an Türkiyenin ilişkilerinin iyi olduğu devletler Pakistan Gibi devletlerde bu birliğiğe katılma şansları olucak şu an da kayıt dışı yaşıyan Türk Gruplarıda var bunlar
Diğer Türk Halkları: Afganistan Türkleri • Ahıska Türkleri • Arnavutluk Türkleri • Batı Trakya • Bosna Türkleri • Bulgaristan Türkleri • Güney Azerbaycan • Finlandiya Türkleri • İran Türkleri • Karaim Türkleri • Kosova Türkleri • Makedonya Türkleri • Moğolistan Türkleri • Romanya Türkleri • Sancak • Kansu Uygurları • Rusya Türkleri • Suriye Türkleri • Tacikistan Türkleri •Türkmeneli
Özerk Türk Devletleri
Tataristan Rusya Federasyonu dahilinde.
Başkırdistan Rusya Federasyonu dahilinde.
Çuvaşistan Rusya Federasyonu dahilinde.
Tuva Rusya Federasyonu dahilinde.
Hakasya Rusya Federasyonu dahilinde.
Altay Rusya Federasyonu dahilinde.
Yakutistan Rusya Federasyonu'nu dahilinde.
Dağıstan Rusya Federasyonu dahilinde.
Karaçay Rusya Federasyonu dahilinde.
Balkarya Rusya Federasyonu dahilinde.
Gagauz Yeri Özerk Bölgesi Moldova dahilinde.
Kırım Ukrayna dahilinde.
Nahcıvan Azerbaycan dahilinde.
Karakalpakistan Özbekistan dahilinde.
Güney Azerbaycan İran dahilinde.
Doğu Türkistan Çin Halk Cumhuriyeti dahilinde.
Taymir Rusya Federasyonu dahilinde.
Bunları bir araya toplamamız gerektiğini en azından ilk başda Büyük Türk devletlerini Bir çatı altında bi Birlik altında toplamalıyız sonra Diğer küçük Türk Gruplarınında Bu Birliğe katılıcağını Düşünüyorum Yorumlarınızı Bekliyorum arkadaşlar olumlu yada olumsuz :utan :victory