Türk Bayrağı efsanesinin gerçek olduğu artık ispatlandı...

flyleon

New member
Reaction score
0
i24762_BAYRAK.jpg

Kosova meydan muharebesinde Murat Hudavendigar'in sehit edilmesinin ardindan gok yuzunde gorulen hilalin karsisina gelen bir yildizin, Turk bayragina ilham verdigi efsanesini cogunuz biliyorsunuzdur.

"Starry night" bilgisayar astronomi programi ile o geceye (28 Temmuz 1389) ve Kosova'ya gidildinde gercekten de ayin hilali karsisinda,bir yildizin degil, Jupiter gezegeninin pirildadigini, ve bayragimiz ile ilgili efsanenin buyuk olasilikla dogru oldugunu goruyoruz.

Yukarıdaki resmin Tarihi 28 Temmuz 1389; yer Kosova, saat gecenin 9:00'u.

Heyecanlanmamak olanaksiz.

güzel bir çalışma teşekkürler

Konu çok ilgimi çekti ben de elimdeki yıldır haritası programından denilen tarihe gittim ama aynı konumda yani kosova da aynı tarihte ve saatteki gökyüzü durumuna baktım farklı birşey çıktı. Ay hilal şeklinde hem de bayrağımızdaki gibi ama o saatte güneş tam batmamış jüpiter var ama ay gökyüzünde görülmüyor. Ay ne zaman gökyüzünde görülüyor diye bakınca gece yarısı 3 civarı bir satte görüldüğünü gördüm bu saatte ise ay var fakat jüpiter görünmüyor. çalışma için teşekkürler ama tarihte bir sorun olabilir veya programlarımızdan birinde...

i24892_adsz.JPG

Hangisi daha sağlıklı bi kaynak peki?

güzel bi çalışma sağol ;)

bana pek inadırıcı gelmedi teknolojiye bak okadar yıl geri gidiyo şaçmalık bence oldu olcak benim rahmetli dedemin 20 yıl önceki halini göstersin ben inanayım ama türk bayrağı olayı gerçek olabilir ama teknoloji olayı şaçma

Konu çok ilginç ve dikkat çekici,umarım birçok kişi bu bilgiye ulaşır.Bence çok inandırıcı,astronomi matematiksel bir devinim.Tebrilkler.

siz Kendinizdemisiniz Yaw ? ;]

Biraz Daha Arastirin Bakalim Ne Cikcak Dogruyu Bulalim Hehe

ilginç..ve gurur verici

mükemmel bir çalışma. ellerine sağlık. bunu düşünüp araştırmak her türlü teşekküre değer. sağol.

mükemmel bir çalışma. ellerine sağlık.

Geri