- Reaction score
- 0
Mensubu olmaktan her zaman onur duyduğumuz Yüce TÜRK MİLLETİ' nin bir ferdi olarak, bizler ırkımızla her zaman övünürüz, övünülecek o kadar çok özelliğe sahip tek milletiz. Tüm arkadaşlarımız bu özellikleri kendilerinde zaten görmektedirler ancak bir de tüm ziyaretçilerimizle ve de sitemize ya da forumumuza yeni katılmış arkadaşlarımızla bunu paylaşalım istedim.
Hepimiz aklımıza gelen bir güzel özelliğimizi burada paylaşalım derim, bu özelliğimizi paylaşırken bugün bu özelliğimizi öncelikle kendimiz ne kadar taşıyoruz ve yaşıyoruz bunu da belirtirsek, hem özeleştiri yöntemiyle kendimizi görmüş hem de bu yazıları okuyanlara örnek olmuş oluruz.
Kore savaşlarının yıldönmüydü...
Tv. de o zanalar Kore ordusunda bulunan bir emekli subay Türkleri analatıyordu...
Türkler çok disiplinli, cesaretli ve kahramaca savaşıyorlardı diye uzun uzun askeri yönden anlattı Türk ordusunu ve MEhmetcigi..
Sonra biraz duraksadı ve dediki...
- Türkler birde bir şey daha yaptı.. Gördülerki savaş esnasında girdikleri köylerde kasabalarda şehiirlerde Çocuklar, kadınlar hasta insanlar kalıyor. Onlar sefil oluyorlar. Türkler hemen Türkiyeden Saglık ekibi, çadır, ilaç, gıda getirdiler. Ve o kaçamayan savunmasız çocuklara kadınlara yaşlılara sahip çıktılar, onları tedavi ettiler doyurdular, çadırlara yerleştirdiler...
- Dünyadaki bir başka orduda Türk ordusunun egitimine disiplinine, savaş tekniklerine çalışarak sahip olabilirler. Fakat dünyadaki başka hiç bir ordu savaştıgı insanların çocuklarına, kadınlarına ve yaşlılarına Türklerin yaptıgını yapmaz...
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
Bundan kısa bir süre önce bir arkadaşıla ailece bir yolculuk yapıyorduk..
Sabah 9/10 saatlrinde bir köye girmek üzereydikki köyün girişinde bir çeşme oldugunu gördük ve durduk...
Biz birer sıgara içiyoduk, çocuklarda elini yüzünü yıkarken çeşmeye biraz uzakta bir evden bir amcanın bize baktıgını gördük..
Bize el sallayarak "Evlat buyurun gelin dinlenin biraz" dedi..
Amcayı kırmamak istegiyle birlikte yük olma endişesi arasında karasız kalmışken bir an "hadi gelin birer bardak çay içelim" davetine kayıtsız kalamadık..
O mütavazi köy evinin bahçesindeki tahta masaya konan her yiyecek içeçekle beraber.. Bir sevgi samimiyet konukseverlik sarıp sarmalıyordu bizi..
Çaylarımızı yudumlaıp hemhal olurken..
Amca arkadaşımın küçük oglunu işaret ederek ogulna dediki "şu koyunlardan bir süt alda bebe agız tadıyla bir süt içsin, bunlar alışmışlardır karton kutulardaki süte, bir taze süt neymiş görsünler"
Genc delikanlı kalkıp koyunların yanına gitti bir koyunu tuttu sagmak için hazırlanıyorduki...
Amca yine seslendi ogluna " Evladım o koyundan alma süt bebe içecek, şu boyunzlu koyundan al."
Bize dönerek meragımızı gidermek için dediki " O koyunu yeni kattım sürüye, zararda ziyanda otlamayı seviyor, başkasının tarlasına saldırıyor durmadan, daha alıştıramadık. Yazık bebe içeçecek zararda ziyanda gözü olan, gıdalanan koyunun sütünü vermeyelim bebeye..."
O an tüylerin diken diken oldu..
Oan kalbimin bir başka çarptıgını hissettim yerinden fırlayacaktı..
Ve içimden avazım çıktıgı kadar "İyiki bu milletin bir mensubuyum, iyiki Türküm" diye bagırmak geldi içimden... Allahıma hamd olsunki böyle bir milletin mensubuyum..
Dünyadaki milyonlarca insan mensup oldukları milletle onurlanırlar gururlanırlar sanırım..
Bende gurur ve onur duyuyorum Türk milletinin bir mensubu olmakla..
Nedir bu gururn, onurun sebebi diye soranlara ve kendi kendime sordugumda..
Canını seve seve verebilecegi annesi için bile ADALET ten ayrılmayan...
Kahramanca, yigitce kelle koltukta bir savaşın içindeyken bile savaştıgı insanların çocuklarına, kadınlarına ve hastalarına gösterebildigi MERHAMET ayrılmayan..
Yoldan geçen, bir daha hiç görmeyecegi birisine göstedigi misafirperverlik, cömertlik, helalligi hakkaniyette aramayı millettinin en ücra köşesinde hakim kılan bir ASALETTEN ayrılmayan
Bir milletin mensubu olmaktır benim onur ve gurur kaynagım...
Dedekorkut
Her zaman ve her şart altında vatanımıza bağlı kalacağımıza, ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını sonuna kadar savunacağımıza ve bize emanet edilen şanlı bayrağımızı kanımızın son damlasına kadar koruyacağımıza namusumuz ve şerefimiz üzerine and içeriz.
Türküm, Türkçüyüm diyen herkesin herşeyden önce Türkü Türk yapan özellikleri, değerleri bilmesi ve bunları uygulaması gerekir.
Ben kendi adıma Türkü Türk yapan özellikler ile ilgili ilk önce bilinmesi gereken özelliğin MERTLİK olduğunu düşünüyorum. Bugün modern harp hukuku, üç temel kuralından biri olan mertliği Türk Askerine borçludur. Türk mert insandır. Ne pahasına olursa olsun mertlikten asla ve asla vazgeçilemez.
Türk erkeğiyle ve kadınıyla vakar ve ciddiyet sahibidir. Vara yoğa gülen Türk düşünülemez.
Türk özü ve sözü bir insandır.
Türk arı, duru bir görüşe sahip, zihnen ve bedenen sağlıklı, kasvetten, karamsarlıktan, evhamdan uzak bir ruh yüceliğine sahiptir.
Türk asla çaresiz ve aciz değildir. Türk herşeyi yapmaya, her sorunu çözmeye azimli ve muktedirdir. Gerekirse bu uğurda ölmeyi de fütursuzca göze alır.
Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez. Türk küfür etmez.
Türk boş konuşmaz.
Türk ailesine, atasına, vatanına, değerlerine ölümüne bağlıdır.
Türk arkadaşına yoldaşına sadık ve yardımcıdır.
Türk düşmanına karşı azametli ve kahredici; düşüküne, hastaya, yaşlıya, yoksula, aman dileyene karşı mermametli, dostuna karşı vefalıdır.
Türk için savaşta ölmek bir şeref, kocayıp eceliyle ölmek utanç vesilesidir.
Türk kahramanlar, şehitler ırkıdır.
Türk asillerin asilidir.
Türk yapmacıklıktan ve gösterişten hoşlanmaz.
Türk sadelik içinde emsalsiz bir ihtişamın sahibidir. Bu ona Alllah vergisidir.
Tanrı Türkü Korusun. Tanrı Türkü Hakim Kılsın.
Saygılarımla...
TAMAMEN ALINTIDIR::::