Türkçemiz

juventa

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Aranızda yeni değilim aslen ama işlerim dolayısıyla artık çok fazla ilgilenemiyorum forumlarla, sizlere bir önerim var ne kadar dinlersiniz ne kadar tartışırsınız ama ben söylemek istedim. Sitemizde çok fazla Türkçe karakter kullanma ma huyu var arkadaşlar yan B yerine Beta işareti kullananlar Ş yerine $ işareti kullananlar biliyorum gençler arasında çok yoğun bir şekilde kullanılıyor bu tarz şeyler ama bence forumda yasaklamak çok güzel olur. Sonuçta kendi dilimizi kullanmazsak birgün Türkiye siz ve Türkçesiz kalacağız site büyükleri olarak gençlere yol göstermemiz gerektiğini düşünüyorum, Saygılarımla;

türkçe adına olan duyarlılığın için teşekkürler.
Forumda bu konuyla ilgili onlarca konu açıldı tartışıldı vs.
ama benim bi gözlemim vardı her ne kadar konuşulsa da
problem devam ediyor

ne diyim türkçe kelime yerine ingilizce kullanıyorlar kızsakda köpürsekde değişen birşey yok
örneğin sarı yerine yellow kullanıyorlar sarı sıradan kelime oluyormuş yellow deyinde hava katıyormuş kelimeye. dolu örnek var bunun gibi yazmakla bitmez yaw banane kim ne yazarsa yazsın herkesin aklı var yabancılaşmayı onları örnek almayı seviyorlar bizi ilgilendirmez

konu baslıkları bıle yarı turkce yarı ıngılızce acıp ah ne kadar akıllıyım dı mı dıyen ınsanlar var hanı yasaklamanın mumkun olduğunu sanmıorum daha faza ozen gosterılmesı ıstenılebılır ama bu kadar fazla kullanıcınız olunca takıp etmesıde ımkansıza yakın oluo

bu arada kullanıcı yazarken aklıma geldı bıde user olayı var kullanıcı uye vs yerıne user ozellıkle - gercı bende baya yenıyım ama benden sonra gelen uyelere gozlemlerımden - dıkkat cekmek ıcın bu tarz usluplar bı haylı fazla

yanı hocam kısaca dunya dopru şeyler ıcın fazlasıyla yanlıs bı yer

ELimizden geLdiğince Türkçe yazmaya çaLışıyoruz işte...Harbiden daha güzeL oLuyo ama , diğer türLü yazınca manasız gibi geLiyo mesajLar ...

Geri