Türkçe

Grave_Worm

Banned
Reaction score
0
Türkçe’ye Saygı, İngilizce

“Özentiliğine” HAYIR!

bye bye

DEME !

Geleceğine ve

Ata’nın mirasına

sahip çık,

Türkçe Konuş!!!

“Türk demek Türkçe demektir,

Ne mutlu Türküm diyene!”

“Ülkesini, yüksek bağımsızlığını
korumasını bilen Türk milleti,

dilini de yabancı diller

boyunduruğundan kurtarmalıdır.”

M. K. ATATÜRK

KENDİN İÇİN TÜRKÇE KONUŞ
Türkçe senin ana dilin!

İlk öğrendiğin dil!

Daha iyi ifade edemezsin kendini yabancı

sözcüklerle!

Boşuna inkar etme, en iyi Türkçe’yi

Biliyorsun!

Başka bir dile özenmek yerine; sahip çık kendi diline!

Yerini tutar mı okuduğun güzel

şiirlerin, annenin sana söylediği ninnilerin,

ilk aşkından duyduğu “seni seviyorum”un?

“Enternasyonal” demeyiver bu seferlik,

“uluslararası”nı dene! Kendin için dene!

Faydası olacak sana ve senden sonrakilere.

İnan buna! Kalpten inan!

Yüzyıllar boyunca konuşagelmiş, çok

ayrıntılı ve kusursuz bir dilbilgisine sahip olan

bu dile saygı duy!

Yabancılaşma kendine, kendi insanlarına...

Konuşamadığında kendi halkınla,

fark edeceksin içler acısı durumunu!

Öyle bir dil yaratmışsın ki kendine İngilizce-

Fransızca-Arapça... Ne sen anlarsın kendi

insanını, ne o anlar seni...

Ve kimse kimseyi anlamadığında, millet

de kalmaz ortada, vatan da...

Bu hayatının sonudur, kabul etmek

istemesen de...

Son bir şansımız daha var Türkçemiz için,

insanlarımız için, Türkiye için...

Baştan “hoşçakal” diyerek başlayalım

“bye bye” yerine...

Not : ( Arkadaşlar bazıları benim kullanıcı adıma takacaklar. Ben şimdiden cevap vereyim. Grave_Worm Etnik(folklorik) müzik yapan bir rock grubu. Ben de bir müzisyen olarak sürekli müzikleriyle Türk tarihini anlatan bir grup kurmak istemiştim. Bir nokta dada başarılı olmuştum ancak uzun süreli bir beraberliğimiz olamadı (sağlık problemleri yüzünden) Hala o isteğimi gerçekleştirmek istiyorum Onun için de bu ismi bu forumlara kayıt olurken ilk aklıma geldiği için kullanmıştım. Eğer Webmaster'imiz Dark Angel değiştirebilirse kendi kullanıcı adımı şu anda Sagu olarak değiştirmek istiyorum)

Zaten bu gidişle 15 sene sonra türkçe diye dil kalmıcak...

Ewet melwish gibhi yasmasssaq yeter diyimi melwishim baq ne qadar sachma oluyor böyleee :D

Anti dünyanın en güzel dillerinden birisinin kaybolması demek başkaları için bir anlam ifade etmese bile bizim için Türklüğün sonu demek onun için Kendimize , Dilimize saygı diyorum

vallla haklısın ama alıştık bi kere ana iinş Bir Gün Herkes Türkçe bilecek...

yazdıkların çok saçma bence neden diyceksin.çünkü:
"türkçe" kelimesi bile türkçe bi kelime değil.orda türklükten bahsetmişsin ama "türk" kelimesi bile türkçe bi kelime değil."türkiye cumhuriyeti" türkçe kelimelerden oluşmuyo.türkçe dilinde iki sessiz harf yanyana gelmez dolayısıyla "türk,türkçe,türkiye cumhuriyeti" gibi kelimeler türkçe değildir.orda "Mustafa Kemal Atatürk"den bahsetmişsin.bu insanın adı bile türkçe değil sen bunu nasıl savunuyorsun,dilimiz çok eksik arkadaşlar,kullandığımız kelimelerin %80'i türkçe değil.ya dilimizin abı bile dilimizde değilken biz bu dili nası savunuruz ki.Mustafa kelimesinde -s ve -t sessiz harfleri yanyana olduğu için bu türkçe bir kelime değildir.Atatürk kelimesinde de aynı şekilde -r ve -k sessiz harfleri yanyana atamızın ismi bile türkçe değil,yaşadığımız toprağın bile,vatanımızın ismi bile türkçe değil.siz böyle bir dili nasıl savunursunuz ki?

gangzta' Alıntı:
yazdıkların çok saçma bence neden diyceksin.çünkü:
"türkçe" kelimesi bile türkçe bi kelime değil.orda türklükten bahsetmişsin ama "türk" kelimesi bile türkçe bi kelime değil."türkiye cumhuriyeti" türkçe kelimelerden oluşmuyo.türkçe dilinde iki sessiz harf yanyana gelmez dolayısıyla "türk,türkçe,türkiye cumhuriyeti" gibi kelimeler türkçe değildir.orda "Mustafa Kemal Atatürk"den bahsetmişsin.bu insanın adı bile türkçe değil sen bunu nasıl savunuyorsun,dilimiz çok eksik arkadaşlar,kullandığımız kelimelerin %80'i türkçe değil.ya dilimizin abı bile dilimizde değilken biz bu dili nası savunuruz ki.Mustafa kelimesinde -s ve -t sessiz harfleri yanyana olduğu için bu türkçe bir kelime değildir.Atatürk kelimesinde de aynı şekilde -r ve -k sessiz harfleri yanyana atamızın ismi bile türkçe değil,yaşadığımız toprağın bile,vatanımızın ismi bile türkçe değil.siz böyle bir dili nasıl savunursunuz ki?

Sen ne kadar çok şey biliyorsun böyle :) Bak şimdi asıl sözcük Törük veya Türük'tür ancak sondaki ü harfinin düşmesi çok olağandır ve .kelimenin Türkçeliğini bozmaz..Sen o kadar bilseydin türk değil de Türk olarak yazardın. Mustafa Kemal Atatürk... Senin "bu insan" diye bahsettiğin kişi benim ve tüm Türk milletinin atasıdır.Başbuğumdur.O insanın adıda dediğim gibi Ata Türk kelimelerinin birleşimidir ki kaldı ki dediğin mantığa göre Gök Türk devleti de Türk değil o yüzden tarih boyunca Türk diye bir ırk olmamıştır. Bu da ayrı bir saçmalık...Mustafa ayrıca arapça bir isimdir.Atamızın ismi olan Kemal de arapçadır. Kemal'e ermek deyimini bilirsen eğer ne demek istediğimi anlayacaksın. Her dilde diğer dillerle etkileşimden dolayı geçen kelimeler vardır mesela selam verirken kullandığımız Selamün Aleyküm kelimesi de başlı başına ibranice bir kelimedir. O halde bunları sorgulamak istemiyorsanız eski Türkçe kullancaksınız ki size bir örneğini alt tarafta yazdım ha eğer istemiyorsanız o zaman Kafatası ölçmek mantığıyla her kelimeyi sorgulamayacaksınız...

ÜZE KÖK TENGRİ BASMASAR ASRA YİR TELİNMESER EY TÜRÜK BUDUN İLİNGİN TÖRİNGİN KİM ARUTADU... TÜRÜK BUDUN ÖKÜN....

BİZİM TÜRK MİLLETİNE VE TÜRK VATAN VE BAYRAĞINA BAĞLILIĞIMIZI DENEMEYE KALKANLARA TARİHİN YAPRAKLARINA BAKMALARINI TAVSİYE EDERİZ....

ilk önce birbirimizi
güzel bir hitamla eleştirmemiz gerekiyor
bir insanın herşei bilicek die bi lüksü yoq her insan sonuçta herşei bilmez
birbirimize kırı olmaq yerine yapıcı olsaq daha iyi olur
bu konu altında tartışma çıkarıcı mesaj atan kişi yada kişiler tarafımda cezalandırılacaqtır..

konuşurken taibki düzgün Türkçemizi kullanmamız gerekiyor
yoqsa nerde kalır bizim milliyetçiligimiz ama yazı yazarken yada forumda
mesajlaşırken anı şeyleri söyleyemem bi renk kattıgı için yada
klavyede eli daha yatkın oldugu için o harfleri kullanıodur buda kimsei ilgilendirmez
k yerine q kullanı forumda harfleri yutanı vatan haini ilan etmek gibi bişy olmuş
biraz daha dikkkatli olalım kimse kimsenin milliyetçiligini bilemez sonuçta..

yorma kendini

me|2w!sh!m' Alıntı:
cıx saçma degil..değişiq oluyo hoşuma gidiyo ;)
ne anlatsan boş anlamaz yorma kendini

Gєηco' Alıntı:
ilk önce birbirimizi
güzel bir hitamla eleştirmemiz gerekiyor
bir insanın herşei bilicek die bi lüksü yoq her insan sonuçta herşei bilmez
birbirimize kırı olmaq yerine yapıcı olsaq daha iyi olur
bu konu altında tartışma çıkarıcı mesaj atan kişi yada kişiler tarafımda cezalandırılacaqtır..

konuşurken taibki düzgün Türkçemizi kullanmamız gerekiyor
yoqsa nerde kalır bizim milliyetçiligimiz ama yazı yazarken yada forumda
mesajlaşırken anı şeyleri söyleyemem bi renk kattıgı için yada
klavyede eli daha yatkın oldugu için o harfleri kullanıodur buda kimsei ilgilendirmez
k yerine q kullanı forumda harfleri yutanı vatan haini ilan etmek gibi bişy olmuş
biraz daha dikkkatli olalım kimse kimsenin milliyetçiligini bilemez sonuçta..

bize hak veren arkadaşta böyle yazıyorsa yapacak fazla bir şey yok üstelik Moderator

psygnosiss' Alıntı:

bize hak veren arkadaşta böyle yazıyorsa yapacak fazla bir şey yok üstelik Moderator

baq cnm kardeşim
sen beni tanımıorsun bende seni
belki gerçek hayatta Türkçeyi senden daha iyi kounşuyorumdur
belkide sen daha iyi kounşuyorsundur bu ne beni ilgilendirir nede seni
sen kendine baq.
başkalarınında Türkçe sine şununa bununa karışma çünkü öyle bi hakkın yoq
sadece önerini sunarsın uyan uyar uymayan uymaz...

ok den de nefret ediyorum :) bi de o gün dizide izledim gerçi dizide herifin zengin pi*i olduğunu göstermek için yapıyolar , " see you later " diyo resmen :p

Düzgün Türkçemizi kullanmamız gerekiyor

Gєηco' Alıntı:
baq cnm kardeşim
sen beni tanımıorsun bende seni
belki gerçek hayatta Türkçeyi senden daha iyi kounşuyorumdur
belkide sen daha iyi kounşuyorsundur bu ne beni ilgilendirir nede seni
sen kendine baq.
başkalarınında Türkçe sine şununa bununa karışma çünkü öyle bi hakkın yoq
sadece önerini sunarsın uyan uyar uymayan uymaz...
kızma ama arkadaşım yazdığın gibi konuşuyorsan 2 yaşındaki çocuklar bile senden iyi konuşuyordur

psygnosiss' Alıntı:

arkadashım ayrıntılara taqılmayalım..ben güzell türkçemizin kurallarını bi çoq kişiden ii biliyorum..hatta Allah izin werirse hedefim türkçe öğretmeni olmaq..şimdi bu lafımın üstüne sen mi türkçe öğrtmeni olcaqsın tadında bi laf gelmesin lütfen..
burası sanal ortam nerdeyse herşey ingilizce..biz kalkıp bu şeqilde kitap yazmaya çalişmiyoruzqi..hemen her şeyin ingilizce olduğu bi yerde bu yazışmalar gayet normal..ayrıca biz bunu belki değişiq olduğu için belki hoşumuza gittiği için yapıyoruz..harflerini kullandığımız bu dillere bi hayranlığımız yoq..en azından benim yoq...
bu konuya warana kadar düzeltmemiz gereqen bi çoq şey war..yine de bu konudaqi hassasiyetiniz hoş bişi..inşallah sizler böle dewam edin de yeni nesil sizi örneq alsın..gerçi bu alemde örneq alınması gereqen bişi yoq ama nys..saygılar + sewgiler : ))

boş boş boş

me|2w!sh!m' Alıntı:
arkadashım ayrıntılara taqılmayalım..ben güzell türkçemizin kurallarını bi çoq kişiden ii biliyorum..hatta Allah izin werirse hedefim türkçe öğretmeni olmaq..şimdi bu lafımın üstüne sen mi türkçe öğrtmeni olcaqsın tadında bi laf gelmesin lütfen..
burası sanal ortam nerdeyse herşey ingilizce..biz kalkıp bu şeqilde kitap yazmaya çalişmiyoruzqi..hemen her şeyin ingilizce olduğu bi yerde bu yazışmalar gayet normal..ayrıca biz bunu belki değişiq olduğu için belki hoşumuza gittiği için yapıyoruz..harflerini kullandığımız bu dillere bi hayranlığımız yoq..en azından benim yoq...
bu konuya warana kadar düzeltmemiz gereqen bi çoq şey war..yine de bu konudaqi hassasiyetiniz hoş bişi..inşallah sizler böle dewam edin de yeni nesil sizi örneq alsın..gerçi bu alemde örneq alınması gereqen bişi yoq ama nys..saygılar + sewgiler : ))
ya arkadaşım neden "q" ya basıyorsun senin alfabende "k" harfi yokmu bu saçmalığın amacı nedir sonuçta bir tuşa basıyon Türkçeni bozmadan yazsana şu güzel yazını
İnşallah dileklerin kabul olurda Türkçe öğretmeni olursun ama öğrencilerine "k" yı öğret "q" yu değil

M.Q. ATATÜRQ Değil
M.K.ATATÜRK

stefanel' Alıntı:
valla kardeş her dile bulaşmış bizim kökümüz arapcadan geliyo türkce yazmaya başlıyalı kac yıl oldu

Senin kökünü bilmem ama benim köküm Orta Asya dan geliyor. Dilimin kökü de Ural - Altay Dil kısmına bağlı sonuç olarak eski Türkçe mide kullanmayı biliyorum Tanrı'ma şükür yenisinide...

Geri