Türk’üm, doğruyum, AKP’nin prangasıyım!

By_SEKOPY

_C*_Özel Harekat_
Süper Moderatör
Reaction score
0
Türk’üm, doğruyum, AKP’nin prangasıyım!

Ben söylemedim; Tayyip Erdoğan, “demokratikleşme paketi” adını verdiği girişimin ne anlama geldiğini bir gün öncesinden açıkladı ve “11 yıldır yaptığımız reformlara yenilerini ekleyecek, Türkiye’yi ağırlıklarından, prangalarından, zincirlerinden kurtaracağız. Bu ilk değil, son da olmayacak” dedi.
Ve nihayet dün, “Bugün biz, bu demokratikleşme paketini açıklarken, aslında, işte tüm o şehitlerimizin de arzularını bir kez daha yerine getiriyoruz” diyerek maddeleri sıraladı.
Bir gün önceki pranga laflarını ise “Açıklayacağımız paket, elbette Türkiye’yi bütün prangalarından kurtaracak, bütün tortuları temizleyecek bir paket değildir; ancak, bu istikamette, bu hedef doğrultusunda çok önemli bir aşamadır, nihai hedefe ulaşmak için de çok önemli bir eşik noktasıdır” diye açmak ihtiyacını hissetti?

Paketi açıkladı ama Tayyip Erdoğan, nihai hedefinin ne olduğunu söylemedi!
“Türküm, doğruyum, çalışkanım” diye başlayan ilkokul andını kaldırmakla, Türkiye, bütün ağırlıklarından, prangalarından, zincirlerinden, tortularından kurtarılma yoluna giriyorsa, Tayyip Erdoğan’ın nihai hedefi Türklüğü, bu coğrafyadan bir millet adı olarak tamamen kazımak mıdır?
Ve tüm o şehitlerimizin arzusu bu muydu? Okullarda Türkçe dışında dillerde eğitim yaptırmak mıydı veya?
Şehitler, Potamya’yı Güneysu yapmıştı, şimdi eşik noktası Güneysu’yu Potamya yapmak mıdır?
Arif Nihat Asya, bakın ne diyor bu
konuda:
“Ben ki ateşle konuşurdum, selle konuşurdum
İdil’le Tuna’yla Nil’le konuşurdum
Sangaryos’u Sakarya yapan
İkonyom’u Konya yapan
Dille konuşurdum...”
Erdoğan ise Güroymak’ı Norşin yapan dille konuşuyor!

Daha şimdiden, sokak aralarında bile gece yarısına kadar tarikat toplantıları yapılıyor. Yeni yasalarla Türkiye Afganistan’dan beter olur! Türkiye’de en büyük ayırımcılık; çoğunluk olan ama yönetimi Türk’e düşmanlık güden unsurlara kaptıran Türklere karşı yapılıyor. Nefret suçu, Türklere karşı işleniyor ama bundan sonra Ermeni mezaliminden bahsetmek nefret suçu olacak! Rum çetecilerin katliamlarından bahsetmek, onların hakkından gelen Topal Osman’ı övmek de suç olacak! Kapılar aralanıyor ya!
Üstelik “Gazi Mustafa Kemal” den söz ederek, böyle bir eşik atlamaya çalışmak, milletle alay etmek değil midir?
O Atatürk ki, “Şüphe yok ki, arkadaşlar, millet birçok fedakârlık, birçok kan pahasına, en nihayet elde ettiği hayat dayanağına kimseyi tecavüz ettirmeyecektir. Bugünkü hükümetin, meclisin, kanunların, anayasanın mahiyeti ve hikmeti hep bundan ibarettir” diyordu.

Tayyip Erdoğan’ın ise başka bir millet tasavvuru var! Orta Doğu’daki bütün milletleri kapsayan bir millet anlayışına sahip... Bu da yolu, İsrail’in “Orta Doğu Birleşik Devletleri” hedefine doğru götürüyor... Türk Milleti, bunun için mi bu kadar şehit verdi ve Anadolu’yu vatan yaptı?
Daha şimdiden Avrupa Birliği sözcüleri, “Paketteki maddeler çok önemli, uygulamayı bekliyoruz” diyor... Zaten, AB temsilcisi Karen Fogg, “Türk tarihinin hakkından gelmek lazım” demiyor muydu? İşte şimdi Tayyip Erdoğan da ilkokullardan andımızı kaldırmakla, Türk kimliğinin hakkından geleceğini zannediyor.
Asıl bundan sonra, babalar ve anneler, çocuklarını her sabah okula gönderirken, kapıdan çıkmadan önce, “Evladım unutma, sen bir Türk çocuğusun” diyecek! Bugüne kadar söylemek ihtiyacı hissetmiyorlardı, çünkü baştakileri Türk zannediyorlardı. Baştakiler Türklüğü reddediyor hatta ortadan kaldırmak istiyor!

Türk’üm, doğruyum, AKP’nin prangasıyım!-Yazarlar-Yeniçağ Gazetesi

peltek iyi o zman kardeşim 3 - 5 soytarı vatan haini bunları yaptı diye yıkalım cumhuriyeti sokakta bağırta bağırta kafa keseni , para kazancam diye yapmadığı soytarılık kalmayan adınıda dine bağlayan abd ye satılmış yavşaklara , 60 yaşına gelip milletin 15 yaşındaki kızlarına göz koyup bunuda dine bağlayan sapıklara rejim kurduralım yaşayalım haklısın

anda gerek yok kardeş allaha şükür türküm!!!!!!!!! allaha şükür doğruyum yapacak bir şey yok adamlar 70 senedir calışıyor yapılanı yıkmak için bizde calışağız 80 sene yıkılanı yapmak için

mustafa armağanı kaynak diye gösteriyorsa zaten sıkıntı var cevap vermeye tenezül etmeyin..

sabahları andımız okunmaması bu ülkeyi bu kadar zor duruma düşürecekse, bu kadar aciz bir ülkeysek bırakın okunmasın.

ben Türk'üm. aynı zamanda güneydoğuda 4 yıl görev yapmış bir öğretmenim. her sabah çocuklara andımızı okutarak onları Türk yapamazsınız. Kürt ve Zaza çocuklarına zorla "Türküm" dedirtmek hangi akla hangi vicdana sığar?

- hocam biz Zazayız. Türk değiliz, neden Türküm diyoruz?

oralarda yaşamadan, insanlarla kaynaşmadan burdan yapılan yorumlar ne derece objektif olabilir ki...

andımızın amacı onlara kimliğini unutturmak değil ki millet olma bilinci vermek.. nedense bir tek bu zazalarda kürtlerde sıkıntı cıkıyor belkide cıkmıyorda bize öyle lanse ediyorlar.. bugün iktidarımız sayesinde doğuda devlet falan yok bu saatten sonra istesekte okutamazsın zaten..

Ben türk falan değilim neden bana hergün türküm dedirttiler ki ? Gerçi söylemedik zaten biz,kürdüm diyorduk herzaman.ey büyük atatürk de demedim hiç.
sakın bu mesajıma hitaben cevap yazmayın,uğraşamam.fikrimi söyledim sadece.

Millet olma bilinci verilecekse o zaman kurtum, dogruyum, caliskanim diyelim. Turkum demek turk irkina mensubum demektir. Neden zorlama cumleler kuruluyor bunu anlamak mumkun degil. Mesela bu ulke kurdiye cumhuriyeti olsa. Kurt vatandaslar cogunlukta olsa ve Kurtum dogruyum caliskanim diye andimiz olsa. Ben kurtce ogrenmek zorunda birakilsam, Kurt tarihi ogretilse, kurtce konusurken sivemden dolayi bir dislanmaya maruz kalsam, bana sen kurtsun (yani kurdiye cumhuriyeti vatandasisin!?) dense, benim turk dedelerimi kurt yogunluklu bolgelere postalamis olsalar bana butun bunlar agir gelirdi.

Bunu neden anlamak istemiyoruz hakikaten anlasilmasi guc bircok irki millet olma bilinci(!?) adina tek bir irk ismi altinda toplamaya calismaya zaten oldum olasi anlam veremiyorum. Elemanin tuzu kuru tabi anasi, babasi turk. Hayatinda hic siveli konusmamis. Yeni bir dil ogrenmek zorunda kalmamis. Turk dogmus. eline ailesi Turk bayragi (bkz. osmanli bayragini irk bayragi yapmak) vermis. herkesin ailesi ayni kosullarda yasiyor saniyor.

sıktı bu klişelerde.. elin fransız ingilizine gelince millet oluyor.. türkiyeye gelince neymiş zorla millet olmuşuz.. zaten aç televizyonu nerde atatürk düşmanı yobaz varsa nerde sözde demokrat sosyalist günümüzün akpli ama liberal diye tanıtan dönekleri nerde ppkklısı var bi bunlar rahatsız burdan bile belli ne oldukları ... adam türkiyeden rahatsız türk bayrağından rahatsız andımızdan rahatsız.. fransızın ingilizin kucağına hasret işte.. dedeleri ne ki cocukları ne olsun..

Bu Cumhuriyete vatandaşlık bağı ile bağlı olanların alayı Türk tür.Heleki bunlar eğitimci ise hem Türk hem de Atatürk çüdür.Başka sözü olan ?
Ayrıca madam ki ırkçılığa karşısınız ,nedir bu kürtçülük merakı kardeşim,dansçı olmayınız lütfen

anlamıyorum anlam veremiyorum... aslında anlam veriyorum fakat elden gerçekten birşey gelmiyor.. diktatör başta olduktan sonra elin kolun baqlı...

arkadaş 1453'te Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u ele geçirdiğinde ortadoks ve kataloliklere kilisenizde ibadet edebilir İstanbul'da yaşayabilirsiniz demedi mi? Bu ülke topraklarında asırlardır Ermeni'si, Kürd'ü, Türk'ü, İngilizi, Fransızı yaşamıyor mu? Yaşıyor... Eee sorun ne?

Atatürk'ün Nutkunda ne diyor? "Kendini Türk hisseden herkes Türk'tür" hissetmeyende hissetmez arkadaş bundan daha doqal ne var?

Şimdi Ermeni'si, Kürd'ü, İngilizi, Fransızı Andımızı okumak istemiyor diye Andımızı kaldırmanın anlamı ne? Türk'üm Doğruyum demek istemiyorsan sen doğru deilsin zaten. 76 milyon Türk vatandaşımız diyorsun mitinglerinde??? Ama Çeliştiqin bi yer var.. bu 76 milyonun içinde her türden dilden ırktan vatandaş var? Eee sen bunları da Türk yaptın?? Sen daha ne dediğini bilmiyosun be adam!

Neymiş herkes Andımızı okumak zorunda değil. Okumak isteyenleri napıcaksın? Türk olanları napıcaksın? 76 milyondan 70 milyon Türk olduğunu düşün? 6 milyonun kıçını yalamak için 70 milyon Türk'ü sen ne hakla ti'ye almazsın? Sen muz devletinin başbakanı mısın? Sonra beni umursamıyorlar dersin. Sen beni umursamassan ben seni neden umursayayım?

Yukarıda bi arkadaş bi resim koymuş. Bende ona karşı söyle bişey ekleyeyim.
2dw6bev.jpg

Akp kendine verilen her emiri yerine getiryor elitler dunyada ulusal milli hicbir ulke istemiyor zaten her alanda Turkiyeyi yeni dunya duzenine entegre ediyorlar

Turk bu millettin adidir icindeki herkesi kapsar biyolojik bir olgu degildir Turkluk adamliktir....

Mantığa bak heletc ye bağlı olan herkes türkmüş :)) ben türk değilim arkadaş bunu kabullenmek bu kadar mı zor ?
Ne türküm nede atatürkçüyüm kabullenin bunu artık..Hem atatürküde hiç sevmem,ama asla da saygısızlık etmem çünkü farklı görüşlere saygım var.Siz karşınızdakinin kimlik ve görüşlerini kabul etmediğiniz sürece bu kavga böyle gider.
Türküm doğruyum demedim diye adam olmadım mı şimdi ? Bu ne biçim bir saygısızlıktır Allah aşkına.Özgür düşünce ve görüşleriniz olabilir ama bu asla karşınızdakini aşağılayacak seviyeye gelmemelidir.

Yaz gelecek,kış gelecek :)

Ahmet Hakan'dan:

Rahmetli babam derdi ki:

Bir adamın her şeyden önce tıyneti ve karakteri sağlam olacak, gerisi o kadar da mühim değil.

Bir ülkede asli kurucu unsur kimse , o ülkede yaşayan etnik veya dini azınlıklar o ülkenin vatandaşlığına hukuk yoluyla bağlıdır..

Türkiye'yi kuran asli kurucu millet türkler oldugu için , türkiye'de yaşayan rum -ermeni -kürt -yahudi gibi etnik unsurlar hukuk yoluyla türktür,türk vatandaşıdır.

İstanbul Patriği bunu çok güzel ifade etmiş , Bartholomeos Anayasa Komisyonu'nda, "Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür ,"TÜRK DEVLETİNE VATANDAŞLIK BAĞIYLA BAĞLI OLAN HERKES, DİN, MEZHEP, DİL VE ETNİK KÖKEN GÖZETMEKSİZİN TÜRK’TÜR, TÜRKLÜK, BÜTÜN TÜRK VATANDAŞLARININ BERABERCE VARLIĞININ VE DAYANIŞMASININ İFADESİDİR." dedi..

Türk Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman yine şöyle diyor ; Geçen salı günü AB Bakanımız Egemen Bağış’ın toplantısı vardı. İfade ettik orada. Bizim normal olarak arzumuz eşit vatandaş. Her açıdan eşit vatandaş. Her Türk yurttaşının sahip olduğu haklara sahip olmak demektir. Ne bir aşağı ne bir yukarı. Pozitif ayrımıcılık olsun negatif olsun herhangi bir ayrımcılık istemiyoruz. ‘Her şeyden önce Türküz. Türk olarak tanımlanmak isteriz. Kimliğimiz Türk vatandaşıdır ve Türk’üz. Dinimin nedir derlerse o zaman inancımızı söyleriz.

Bu arada her şeyi devletten bekleyen Kürt şovenistlere bir keç kelime de etmek gerekir,bir tanesi der ki;eşit şartlar...len sümbül bakanlar kuruluna bak hele kaç tanesi Türk,kaç tanesi Kürt.demek ki kafası çalışan bir şeyler yapıp siz gibi her şeyi devletten beklemiyor.lan bize ödettirdiğiniz elektrik parasını bile helalleşmeniz gerekirken hala bize ırkçılıktan bahsediyorsunuz ya,allahınızda baş başa kalın...

Bu arada her şeyi devletten bekleyen Kürt şovenistlere bir keç kelime de etmek gerekir,bir tanesi der ki;eşit şartlar...len sümbül bakanlar kuruluna bak hele kaç tanesi Türk,kaç tanesi Kürt.demek ki kafası çalışan bir şeyler yapıp siz gibi her şeyi devletten beklemiyor.lan bize ödettirdiğiniz elektrik parasını bile helalleşmeniz gerekirken hala bize ırkçılıktan bahsediyorsunuz ya,allahınızda baş başa kalın...
ağzına sağlık kardeşim milleti ırkcılık suclayan namusuzlar ırkcılığın faşizmin allhını yapıyor onlar anırsın diye biz onların gecimini sağlıyoruz

Beyleeer
Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti
istemeyen defolur gideeeer
gitmeyeninde, elbet Kafası gideeer - bekleyiiin az kaldıı.

iyi tamam elektriğimizi ödediniz diye türk olduk tamam.yaw arkadaş elektrik meselesi devletin kendi stratejisi değil mi ? öyle olmasa ömrü hayatında kontrol edilmemiş sayaçlar olur muydu ?
batıda birço il var g.doğuya yapılan yatırımın toplamından daha fazlasını tek başına alan,bu adil mi ?

Geri