Türban da Taksaydınız Bari

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

2qohk.jpg

Türban da taksaydınız bari

Öğrencilerin 19 Mayıs kıyafetlerine eleştiri: Başlarını da bağlasaydınız bari..

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen törenlerden sonra toplumun büyük bir kesiminden benzer eleştiriler yükseliyordu. Bu gençlerin üzerindeki kıyafetler hiç çağdaş değil..

Daha çağdaş olmalıydı

Toplumun büyük bir kesiminden gelen Atatürk'ün gençleri çağdaş ve laik Türkiye'nin simgeleri olarak çok daha uygar, çağdaş kıyafetler içinde Türkiye'yi temsil etmelidir." mesajı modacılar ve psikologlardan da destek gördü.

Örtünme üzerine programlanmış

Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen 19 Mayıs etkinliklerinde giyilen kıyafetlere dikkat çeken uzmanlar, şu uyarıda bulunuyor: Bugünün kıyafetleri örtünme ve kapanma üzerine planlanmış, programlanmış, uygulanmış.

Başları da bağlı olsaydı..

Psikiyatr Prof. Dr. Aysel Ekşi, "Öğrencilerimizin kıyafetlerinin bir eksikliği var. Kızlarımızın başları da bağlı olmalıydı. Saçlarını sımsıkı örten boneler giymeli ve üstüne kocaman eşarplar takmalıydılar." diyor.

Kostümler çok amatör

Modacı Cengiz Abazoğlu ise "Kostümleri çok amatör buldum. Giyinilmiş değil, örtünülmüş bir ifade var. Daha modern ve çağdaş olabilirdi." dedi.

(Hürriyet)

Kaynak

ßu Türßan oLayı Ne Dert oLDu miLLete ßatıyormu anLamadim gitti Yeter Artık anaLarımızın ßacıLarımızın Türßanından Daha ÖnemLi Şeyler Var ßu üLkede ASLan gißi Yiğitlerimiz Mehmetçiklerimiz Şehit oLuyor Yok yere teröre çözüm ßuLun iLk önce teröre..

çok büük tartşma çkar bu konudan.
ama 2 resim arasındaki fark zaten belli fazla söze gerek yok gibi

ßu Türßan oLayı Ne Dert oLDu miLLete ßatıyormu anLamadim gitti Yeter Artık anaLarımızın ßacıLarımızın Türßanından Daha ÖnemLi Şeyler Var ßu üLkede ASLan gißi Yiğitlerimiz Mehmetçiklerimiz Şehit oLuyor Yok yere teröre çözüm ßuLun iLk önce teröre..

Teşekkürler Katılıyorum

kıçı başı açınca çağdaşlık oluyorsa yazın buyrun beylerbeyinde turist kafileleri mayoyla geziyor.
çağdaşlıkta 10 numara sanırım.

gereksiz bir tartışma olmuş bence.

özgürün de dediği gibi teröre çare üretmeye harcasalar zamanlarını daha yararlı olur.

Önemli olan insandır kıyafet değil

Şimdi çağdaşlık eğer ki açılıp saçılmaksa ben almıyayım , mini etek giyilerek çağdaş olunduğunu hiç zannetmiyorum gericiliğin adı da kapanmaksa onu da almıyayım çünkü türban takılarakta gerici olunduğunu hiç zannetmiyorum kılık kıyafetin üzerine yüklenen bu tip anlamlar insanoğlunun beyninde farklı yansımalara yol açıyor diye düşünüyorum insanları taşıdıkları kılık kıyafetine göre değil o kıyafetin içinde ki insanın ilmine , kültürüne , devletine , milletine ne değerler kattığına insani yönlerine göre evrensel bir bakış açısı ile yaklaşıp bu yönde değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum.

çok doğru tespitler new.

ayrıca modacıya sorarak kıyafe hazırlamakta nerden çıkttı.. her okul kendisine bir modacı bulsun ozaman... bak bunu eleştiren modacımız Cengiz ABAZ-A- OĞLU ymuş. kendi kızına en çağdaşından elbise giydirsin bizde bayram olduğunu bilelim dimi ama...

Ya ülke batıyor hala türban diyorlar..... Başlatmayın türbana şimdi !!

kıçı başı açalım çağdaş olalımm yok böle bişiy arkadaşlarr atatürk batının bilimini,ilmini alın diyodu kıyafetını alın demıyorr lütfen daha önemlii konular varr ilk önce terör,ergenekon gibi konulara bakalımm yoksa bole bole bu ulke batacakk (elden gidecek ingilize,almana,amerikanına bu güsell canım vatann)
bırakın bu işlerii de onumuze bakalımm... bu konuda manutd arkadaşa katılıyorumm

GelişmişLiğin ÖLçütü OLarak HaLa KıyafetLerLe Uğraşan Zihniyet, Bu ÜLkede Medeniyetin Kapısının Avrupai Giyim Tarzından Geçtiğini İddia Etmektedir.Bu NasıL Bir şekiLciLik Bu NasıL Bir AnLayıştır AnLamakta ZorLanıyorum

hasan tahsin kurtuluş savaşında ilk mermiyi yunanlılara sıkarken sebeb başa takılan örtüydü
istiklal marşındada diyoya değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli
vede
medeniyet dediğin tekdişi kalmış canavar
ben mehmet akifin dediği gibi diyorum
biz allah aşkına daha neyin tartışmasını yapıyoruz.
aslımızımı inkar ediyoruz?

Ya kardeşim nelerle uğraşıyoruz yaa. tabiki orda türban takılmaz ama afedersiniz kıçı başı açıp da milletin önüne çıkılmaz. medeniyet bu değildir. önce ilimle bilimle ileri gidelim ondan sonra türban meselesini hallederiz.

herkes açarsa bi tarafını muasır medeniyetler seviyesine erişecegiz deil mi? bu nasıl cahilliktir eğitime aç bizim milletimiz aç. ama aç diyince sadece soyunmaktan ibaret olan açmak fiilini anladıklarından bi ilerleme kaydedilmemiştir. gelmişinden geçmişine kadar bütün büyükleri yanlış anlamıştır bu ülke neredeyse hepsini... ellemeyin sürünsün diyor bi ses bi yandan da içi acıyor insanın. yazık ...

Belli Bir Kesimin Simgesi Yapmasalardı Bu Sorun Olmayacaktı

Ne Ararsın AllahLa Aramda! Sen kimsin ki orucumu sorarsın? Hakikaten gözün yoksa haramda. Ne diye başı açığa türban sorarsın? Rakı şarap içiyorsam sana ne. Yoksa kimseye zararım içerim. İkimizde gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşkende geçerim. Esirken mümkün müdür ibadet? Yatıp kalkıp ATATÜRK'e dua et! Senin gibi dürzülerin yüzünden Dinden soğuyacak bu miLLet! İşgaLde ki HaLi sakın unutma ATATÜRK'e diL uzatma sebepsiz. Sen anandan gene çıkardın amma... Baban kimdi biLmezdin Şerefsiz!

Neyzen TEVFİK

kıçı başı açınca çağdaşlık oluyorsa yazın buyrun beylerbeyinde turist kafileleri mayoyla geziyor.
çağdaşlıkta 10 numara sanırım.

gereksiz bir tartışma olmuş bence.

özgürün de dediği gibi teröre çare üretmeye harcasalar zamanlarını daha yararlı olur.

herkez çağdaşlıığı yanlış tanımlıyor en önemlisi çağdaşlık mayolu turistlerle kıçı başı açık avrualı ... larla anlatılıyor yobazlık ise sadece türban ve çarşafla açıklanıyor
çağdaşlık her anlamda modern olabilmektir çağdaşlık her türlü olayı günümüz şartları parametreleri altında incelemek değerlemektir yobazlık ise bunun tam tersi yani eski kafalılıktır
ben kimseye çağdaş kimseye yobaz demiyorum ama Türkiyedeki tüm etnik toplumlar birbirine düşmanlar bu doğanın bir dengesi gibi oldu ama artık son bulmalı değilmi sizce ?

herkez çağdaşlıığı yanlış tanımlıyor en önemlisi çağdaşlık mayolu turistlerle kıçı başı açık avrualı ... larla anlatılıyor yobazlık ise sadece türban ve çarşafla açıklanıyor
çağdaşlık her anlamda modern olabilmektir çağdaşlık her türlü olayı günümüz şartları parametreleri altında incelemek değerlemektir yobazlık ise bunun tam tersi yani eski kafalılıktır
ben kimseye çağdaş kimseye yobaz demiyorum ama Türkiyedeki tüm etnik toplumlar birbirine düşmanlar bu doğanın bir dengesi gibi oldu ama artık son bulmalı değilmi sizce ?

iyi de ben orda çağdaşlığı türbanla veya başka bir şeyle özetlemedim ki.
orda bahsettiğim ülkende çağ dışı bir yapılanma varken sen çağdaşlığı dış görünüşünle çözmeye çalışıyorsan en büyük hatayı yapıyorsun demek istedim.

biz istediğimiz kadar çağdaş görünelim.
terör illeti ve bu ülkeyi peşken çeken şerefsizler başımızda oldukça içimizden yıkılacağız.
ayrılık olduktan sonrada artık çağdaş ayrıldık dargın değiliz mi diyeceğiz?

kolaydı öyle içip geçmek sırattan ... zuahahahha bolu tüneli sandılar heralde sırat köprüsünü ya sabır neyse :W insanı güldürdünüz akşam akşam helal =)

kolay mı öyle herseyin edebi ahlakı vardır
içim temiz diyerek cıkamazsınız işin içinden
ayrıca belli bir kesimin simgesi falan olayı da işin kulp kısmı ne demişler
minareyi calan kılıfını hazırlar ;)

Bu düşmanlık niye! Türban niye bu kadar önemli. Allah bir çok kural koymuş. Niye bu kurallara uymamakta ısrar ediliyor. Allah insanlara en güzel biçimde yaşabilecekleri bir kural koymuş. Bütün kurallar insanların yararına. Zararına değil ki. Türban takıldığı zaman kadınların kızların ne tür sıkıntı çekeceğini Allah (haşa)bilmiyormuydu. Konuyu belki çok geniş bir anlamda düşündüm. Ama bu şekilde devam edersek çağdaşlıktan daha çok sapıklığa düşeriz. Dinden ne kadar çok uzaklaşırsak bu ülke' nin başına o kadar çok bela ve musibet gelecektir. Türban Allah' ın emridir. Atalarımız bu ülkeyi kazanırken yüreklerinde bulunan imanla, vatan sevgisiyle, birbirlerine bağlandıkları güçlü sevgi.. ile kazandılar. İslamın olmadığı ülkelerin aile yapısına bir bakınız. Sakın ola ki düşüncemi bir irana bir ıraka veya arabistana göre sınırlandırmayınız. O ülkelerde islam tam olarak yaşanmamaktadır. Zaten tam olarak yaşamadıkları için bu şekildeler. Ve hatta tam olarak yaşamamakla beraber islamı kendilerine göre uydurmuşlardır. İslama uymamışlardır. Eğer uysalardı böyle bir halde olmazlardır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri