Tümer İÇİNİ DÖKTÜ

ChaiCén

New member
Reaction score
0
Tümer bir konuştu pir konuştu. Yunanistan'a transferi sonrası içini böyle döktü;

Samsunspor forması altında kendini kanıtlayan ve Beşiktaş'a transfer olan, olaylı bir şekilde Fenerbahçe'ye giden ve son olarak askerlik problemi sebebiyle Larissa’ya imza atan Tümer Metin, Yunanistan'da çarpıcı açıklamalar yaptı.

İLK HEDEFİM EURO 2008

Transferinin ardından Yunanistan’da keyifli bir hafta geçirdiğini belirten Tümer; "Neden Yunanistan, neden Larissa diye soru işareti olabilir. Ben öyle düşünmüyorum. Neden burada olduğumu biliyorum. Bir tane hedefim var. 3.5 ay sonra oynanacak olan Avrupa Şampiyonası'nda Türk milli takımının kadrosunda olmak. Takdir görürsek, hazır olmak için böyle bir tercihte bulundum. Askere gideceğim zaten. Gitmeyeceğim diye bir şey söylemedim. İlk hedefim EURO 2008"

ASKERLİĞİMİ YAPACAĞIM

Kariyerini Avrupa Şampiyonası ile taçlandırmak istediğini söyleyen Tümer; "Buraya gelmemin gerekçeleri bunlardı. Adımın bu şekilde gündeme gelmesi beni yıpratmadı desem yalan olur. Canımın sıkıldığı doğru. Hiçbir zaman askere gitmeyeceğim askerden kaçıyorum demedim. Yine söylüyorum askerliğimi yapacağım. Belki Avrupa Şampiyonası'ndan sonra belki kariyerimi tamamladıktan sonra. Her Türk vatandaşı gibi askere gideceğim."

FENERBAHÇE BENDE İZ BIRAKTI

Tecrübeli futbolcu Fenerbahçe’nin kendisinde iz bıraktığını belirterek, “Fenerbahçe'ye imza attığım günden itibaren keyifli bir 1.5 sene geçirdim. Özellikle şampiyon olduğumuz sene. İyi bir çalışma ortamı içindeydik. Geçen sezon 100. yıl şampiyonluğu yaşadım. Fenerbahçe camiasının Tümer Metin de iz bırakmasının sebebi şudur. İmza attığım günden ayrıldığım güne kadar hep o saygıyı taraftar yönetici ve futbolcu arkadaşlarımdan hep gördüm."

BEŞİKTAŞ CAMİASI TÜMER METİN'E SEVGİ GÖSTEREMEDİ

Beşiktaş camiasına bir kırgınlığım yok diyen Tümer; "Taraftarın tabii ki kızgınlığı olacak. Diğer büyük bir takıma gitmişsiniz. Futbolcunun taraftar gibi düşünmeye hakkı yok. Ben tepkinin olduğu yerde aslında onun altında bir sevginin yattığını düşünüyorum. Beşiktaş taraftarı Tümer Metin'i sever. Belki de sevdi. Beşiktaş camiası Tümer Metin'e o sevgiyi gösteremedi"

"FENERBAHÇE CUMHURİYETİ' DOĞRU BİR DEYİM"

"Beşiktaş'ta, Galatasaray'da, Fenerbahçe'de Türkiye'nin önde gelen kulüpleri. ‘Fenerbahçe Cumhuriyeti’ deyiminin Fenerbahçe'nin dışında olduğum dönemde bunu çok fazla anlama imkanınız yok. Ancak içine girip yaşamanız lazım. Çok büyük bir camia. Futbolcunun mazeret bulamayacağı şartların çok iyi hazırlandığı bir camia. Bence "Fenerbahçe Cumhuriyeti" doğru bir deyim."

DEL BOSQUE'Yİ UNUTMADIM

Unutamadığın teknik adam sorusu için Tümer Metin, Del Bosque cevabını verdi. Zico'nun iyi bir insan olduğunu ifade eden milli futbolcu bundan Türk futbolcusunun ya da başka futbolcuların faydalanabileceğini vurgulayarak,

“Unutamadığım yabancı hoca olarak Del Bosque'yi söyleyebilirim. Hem hocalığı hem ekibi hem futbolcuya olan artıları. Del Bosque giderken 30 oyuncu iki göz iki çeşme ağladık. Bu bende bir iz bıraktı."

ZİCO ÇOK İYİ BİR İNSAN

Zico çok iyi insan. Zaman zaman Türk futbolcusu bundan faydalanıyor olabilir. Zico ile çok güzel bir 1.5 sene geçirdik. Fikir alışverişleri açısından, yardımları açısından o da önemli bir yer tutuyor hayatımda"

TÜRKİYE'YE DÖNERSEM FENERBAHÇE'DE OYNAYACAĞIM

34 yaşındaki sol ayak Türkiye'ye dönerse adresinin Fenerbahçe olduğunu söyledi.

"Kiralık imza attım. Dönüceksem Fenerbahçe'ye döneceğim. Mukavelem devam ediyor önümüzdeki sene için Fenerbahçe ile. Buraya da kiralık imza attım 3.5 aylık. Türkiye'ye dönüş söz konusu olduğunda mukavelem doğrultusunda Fenerbahçe'ye döneceğim. Buda beni çok mutlu eder. Eğer kariyerime Yurtdışında devam edecek olursam o zaman EURO 2008'den sonra şartlar neyi götericek ona göre davranacağım"

YUNANİSTAN'DA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMADIM

Başarılı orta saha oyuncusu, Türkiye dışına çıktığında hayal kırıklığı yaşamadığını da söyledi.

"Bugün idmanı izlediniz Türkiye'deki şartları burada ararsanız hayal kırıklığı yaşarsınız. Oraya bir çizgi çektim. Onları yaşadım. tüm güzellikleri ile. Bu yaştan sonra Barcelona'ya Milan'a İnter'e gidecek halim yoktu benim. Ama Belçika, Almanya ve Avustarya'ya gitme şansım vardı. Burası Türkiye'ye çok yakın burdaki ilgi hoşuma gitti"

ALEX Mİ SERGEN Mİ?

Tümer Metin, eski takım arkadaşları Sergen Yalçın ile Alex de Souza'dan hangisini daha çok beğendiği sorusuna, "Sergen çok büyük ozelliklere sahip. İstediği zaman çok iyi işler yapabilen yeteneklerinin farkında, akıllı biri. Alex'in ise bunlara ek olarak daha istikrarlı. Çok fazla farkları yok. Ben biraz milliyetçi olayım Sergen diyeyim" yanıtını verdi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK FUTBOLCUSU HAKAN ŞÜKÜR

Milli futbolcu en beğendiği Türk futbolcusunun Hakan Şükür olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin en büyük futbolcusu bence Hakan Şükür. Kariyer açısından, yaşadıkları açısından. O cv'ye bakıldığında bir boşluk yoktur. Arda çok yetenekli. Emre iyi bir kariyer. Tuncay takımı ateşliyor" dedi.

KİMSEYE YUKARIDAN BAKMADIM

"Ben neler yapabileceğimi, kim olduğumu biliyorum. Kimseye yukarıdan bakmadım. Sizin çizdiğiniz profil tamamen beni tanımayanların çizdiği bir profil. Beni tanıdığınızda benimle zaman geçirdiğinizde, ben o profili tamir edebileceğime inanıyorum. İyi insan ve doğru insan olduğumu biliyorum."

Kaynak

Geri