Tüm Öğretmenlerimize...

Kopuk Dadı

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Görelim Mevlam Neyler / Neylerse Güzel Eyler!
[VIDEO]WT08GHinQKw[/VIDEO]

Video süper sonuna kadar dinlemenizi tavsiye ederim :aşk​

Ben bir öğretmenim
Sevgiyi, sevmeyi öğretirim çocuklarıma,
Kini, öfkeyi nefreti değil.

Ben bir öğretmenim
Dostluğu, kardeşliği öğretirim çocuklarıma
Dövüşü, kavgayı, savaşı değil.

Ben bir öğretmenim
Okumayı, yazmayı, küçükleri korumayı
Konuşmayı dinlemeyi, büyükleri saymayı
Öğretirim çocuklarıma.

Ben bir öğretmenim
Sevgiyle, bilgiyle sularım çiçeklerimi
Ve bu güzel çiçeklere
Cumhuriyeti kuran Atatürk’ü öğretirim.

Ben bir öğretmenim
Ve öğretirim çocuklarıma
Ülküm vatanı yüceltmektir.

Ben bir öğretmenim
Çiçektir diyemem çocuklarıma
Çiçeklerden güzeldir bütün çocuklar,
Ve öğreteceğim çocuklarıma
İyilikten güzellikten yana ne varsa.

Ahmet YÜCEL​

Öğretmenim canım benim canım benim
Seni ben pek çok pek çok severim
Sen bir ana sen bir baba
Her şey oldun artık bana
Okut öğret ve nihayet
Yurda yarar bir insan et

Bu şarkıyı dinlemekten ilk defa dün çok büyük zevk aldım Allah herkese böyle mutluluklar nasip etsin :melek

Tüm öğretmenlerimizin ve benim gibi öğretmen adaylarının öğretmenler günü kutlu olsun:aşk

eLine ve yüreğine sağlık canım öncelikle..

bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutLu oLsun :durdurun

tüm öğretmenlerın günü kutlu olsun...

Teşekkürler. Bu konu bugün ilk defa açıldıysa(ben başka görmedim) yazık. Az sonra öğretmenler günü ile ilgili tarihi , aydınlatıcı bilgiler, günün anlam ve önemini belirten mesajlar gelmeye başlar. Ama birşey söyleyeyim: Bir öğretmeni en iyi , bir öğretmen anlar.

kopukcum,şule ablan,benim canım ablam,sonsuzluğa ve bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Kopuk Dadı Teşekkürler...

öğretmen adayı Kopuk hanım :D ablası Şule abla,Şirinemin ablası,sitemizin öğretmeni Sonsuzluğa ablamızın ve daha nice öğretmen ve öğretmen adaylarımızn öğretmenler günü kutlu olsun :)

bende adaydım ama son anda vazgeçtim öğretmenlikten.neyse kısmet :D

eline sağlık dadıcım.

öğretmenlik vicdan meselesidir. inşallah mesleğimizi layıkıyla yapmaya devam ederiz.

sağolun arkadaşlar. duygulandım. :(

ben de burdan tüm ögretmenlerimizin ögretmenler gununu kutluyorum..ii ki varsınız:goz:

yüregine saglik canim

tüm ögretmenlerimizin ve ögretmen adaylarimizin ögretmenler günü kutlu olsun =)

ne cok "ögretmen" kelimesini yazdim :saskin

eline sağlık !

Tüm Öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun!

eLLErine saĞLIk inş AmaCına ULaşırSın :goz:...

şirine;2340356' Alıntı:
kopukcum,şule ablan,benim canım ablam,sonsuzluğa ve bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

tşk ettik canım benim sölerim ablamada :D

KıRmIzIkIz;2340375' Alıntı:
öğretmen adayı Kopuk hanım :D ablası Şule abla,Şirinemin ablası,sitemizin öğretmeni Sonsuzluğa ablamızın ve daha nice öğretmen ve öğretmen adaylarımızn öğretmenler günü kutlu olsun :)

bende adaydım ama son anda vazgeçtim öğretmenlikten.neyse kısmet :D

saol yawrum insan şule ablasınada msj atar puu :D

hem insan böle bişiden vazgeçermi :hadiordan

Bende ,beni etkileyen bir bir makale ile katkıda bulunabilirsem sevgili öğretmenlerimize , ne mutlu ban.
Bu arada ,
Öğretmenler gününüz kutlu olsun !!!!!

GÜLLER YETİŞTİRMEK İSTİYORSAN; ELLERİNE DİKENLER BATACAK, ELLERİN KANAYACAK, AMA SONRA GÜLLER KOKACAK.

Okulun bahçesinden gelen sesler beni yıllar öncesine götürüyor. “Türküm, doğruyum, çalışkanım, yasam…”

İlkokula başladığım günleri hatırlıyorum, hatta ondan da öncelerini;

Her çocuk gibi ilk öğretmenin annemdi. Bize vatan ve millet sevdasını aşılayan, insanları sevmeyi öğreten, sokaktan aldığımız çelik çomağı bile sokağa bıraktıran, kimsenin eşyasında, değil elimiz, gözümüzün bile olmamasını öğreten annemi…

Sonra gözlerimizin içine bakarak konuşan, sımsıcak sevgi dolu bakışlarını yüreğimize akıtan, insanlığa hizmet etmeye kendini adamış ve bu davranışlarıyla bize hayat dersi veren babamı…

Başköşemizde oturup bize, “Kuzularım” diye seslenen yaşlı babaannemi…

Sık ziyaret ettiğimiz nur yüzlü, dualarıyla ruhumuzu kuşatan anneannemi…

Dikkatle dinlediğimiz TRT Çocuk Radyosunu…

Bize fedakârlığı, dostluğu öğreten komşularımızı…

Evimizin arkasındaki mezarlığı…

Hepsi bize çok iyi öğretmenlik yaptı.

Altı yaşımda ilkokul öğretmenimle tanıştım. İsimlerimiz aynıydı, sevmeye hazırdım, ama elindeki sopa aramıza girdi, sevemedim. Üçüncü sınıfın yarısına geldiğimde, evimizin yakınına yapılan okula gitmek isteyeceklerin arasındaydı parmağım.

Artık karşımda sıcak ve sevecen bakışlı, öğretmenliğinin ilk yıllarında ama tecrübeli öğretmenleri aratmayacak öğretmenimleydim ve onunla çok güzel iki buçuk yıl geçirdim.

Bugünün çocukları gibi yarış atının temposuna benzeyen bir çalışma akışımız yoktu. Teneffüslerimiz uzundu. Kabiliyetlerimize göre görev alıyor, bir şeyler yapmayı öğreniyorduk.

Aradan yıllar geçti, bir öğretmenler gününde rahmetli Özay Gönlüm'ü izledim TV'de. Yıllar sonra ilkokul öğretmenini İstanbul'da bulmuş, çok yaşlı olan öğretmenini kucaklayıp arabasıyla İstanbul'u gezdirmiş.

Bu bana çok dokundu. Öğretmenimi aramak istedim, soyadının değişmiş olabileceğini biliyordum, rehberden eski soyadından bir numarayı aradım, abisinin evini aramıştım. Öğretmenimizin numarasını aldım, hemen aradım.

Söze, “Öğretmenler gününüz kutlu olsun” diye başladım. Tabii tanıyamadı, “Benim adımda bir öğrencinizin daha olduğunu sanmıyorum” deyip kendimi tanıtınca, ağlamaya başladı. Karşılıklı ağladık. Sonra evine ziyarete gittim. Hayatımın en anlamlı günlerinden biriydi. Vefa duygusunun ne kadar güzel olduğunu bir kez daha yaşadım.

Bugünün öğrencilerini ve öğretmenlerini bizim kadar şanslı görmüyorum. Anne ve babalar çok meşgul, başköşede konuşan yabancı farklı şeyler söylüyor, babaanne ve anneanneler uzakta, komşuluk yok, yok yok…

Öğretmenlerimizin bunlara rağmen daha çok çalışarak başarılı olacaklarına inanıyorum. Onlar yatırımların en güzelinin insana yapılanı olduğunu biliyorlar.

Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, dualarımız ve gayretlerimizle yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum.
22.11.2007

kaynak:http://www.tellal.com.tr/anasayfa/yazi.asp?yazilar_id=932&yazar_id=23

çok anlamlı bi paylaşım olmuş arkadaşım tşkler :goz:

Geri