Tübitak darwine hayır dedi

cyber32

Banned
Reaction score
0
ya birde kimsesizsem,ya ölümm kadar sevdiğim cesar
TÜBİTAK'ta Darwin depremi
Yayın yönetmeni Darwin'i kapak konusu olarak belirleyince görevden alındı, derginin kapağı değiştirildi.

10.03.2009 11:40
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu'nda Darwin krizi yaşanıyor.
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dr. Çiğdem Atakuman, Evrim Teorisi’nin kurucusu Charles Darwin’i derginin mart sayısının kapak konusu olarak belirlediği gerekçesiyle, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Cebeci tarafından görevden alındı.

KAPAK DEĞİŞTİ

Milliyet Gazetesi'ndeki habere göre görevden alınma sonrasında Darwin konusu yerine "Küresel İklim Değişikliği" kapak konusu olarak belirlendi

CHP'Lİ VEKİLDEN BAŞBAKAN'A SORU

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, TÜBİTAK'ın Bilim ve Teknik Dergisinin Darwin fotoğraflı kapağının değiştirilmesini, Meclis gündemine getirdi.

Çöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, TÜBİTAK'ın Bilim ve Teknik Dergisinin, evrim teorisinin kurucusu Darwin'in fotoğrafı ile hazırlanan kapağının değiştirildiğinin kamuoyuna yansıdığını ifade etti.

Hüsnü Çöllü, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

''Bilim ve Teknik Dergisinin, Mart 2009 sayısı için Yayın Kurulu toplantısı yapılmış mıdır, yapılmış ise hangi tarihte yapılmıştır? Toplantıya kimler katılmış ve derginin kapak konusu olarak hangi konu seçilmiştir?

Derginin, Darwin fotoğrafı ile hazırlanan kapağının değiştirilmesi ve Darwin ile ilgili hazırlanan bölümün çıkarılmasının gerekçesi nedir?

Derginin kapağına ve içeriğine, baskı aşamasında müdahale edilmesi, sansür değil midir? Bilim kuruluşunda böylesine bir uygulamaya izin verilmesi, kabul edilebilir bir durum mudur? Böylesine bir değişiklik, TÜBİTAK Başkan Yardımcısının kişisel müdahalesi ile olamayacağına göre, karar nasıl alınmıştır?''

Çöllü, ayrıca '' UNESCO tarafından 2009 yılı 'Darwin yılı' olarak ilan edilirken ve birçok uluslararası bilim kuruluşu bu konuda uluslararası boyutlarda etkinlikler gerçekleştirirken, TÜBİTAK bunu görmezden mi gelecektir?

Bilim ve Teknik Dergisinin Mart 2009 sayısı ile ilgili yaşanan bu süreci onaylıyor musunuz? Onaylamıyorsanız, konunun incelenmesi ve soruşturulması için bir girişimde bulunacak mısınız?'' diye sordu.

AJANSLAR

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=133483&cat=140&dt=2009/03/10

iyiki kaldırmışlar benim atam maymun değildi arkadaş veya bir parazitte değildi kanlı canlı yeryüzünündeki ilk canlılardan olan adem babamızdı

arkadaş ne kadar meraklılar var..
benim atam maymun benim soyum sopum maymun demek isteyen o kadar çok bilimden uzak insanlar varki aklım almıyor...

biraz kuran okusunlar ...orada her şey yazıyor...insanın nasıl embriyodan oluştuğunu,,ana rahminden itibaren anlatılıyor...

ama darwinide sevenlere onun maymun iddiasını kabul edenlere hayvanat bahçesi açık orada atalarını ziyaret edebilirler ..

arkadaş ne kadar meraklılar var..
benim atam maymun benim soyum sopum maymun demek isteyen o kadar çok bilimden uzak insanlar varki aklım almıyor...

biraz kuran okusunlar ...orada her şey yazıyor...insanın nasıl embriyodan oluştuğunu,,ana rahminden itibaren anlatılıyor...

ama darwinide sevenlere onun maymun iddiasını kabul edenlere hayvanat bahçesi açık orada atalarını ziyaret edebilirler ..

cok guzel yazmışsın tebrikler. birde bunu kabul etmeyenlerede gerici irticacı damgası vurarak insanların bu tip konularda fikirlerini paylaşmasına forumlarda boyle bir haber okudugnda tepkisiz kalmasına neden oluyorlar.
DARWİNE İNANMAYANLAR LÜTFEN TEPKİSİNİ FORUMLARDA HABER SİTESİNDE GÖSTERSİN.BİZ SESSİZ KALDIKÇA GENÇLERDE ve BU KONUDA BİLGİSİ OLMAYANLARDA NEYE İNANACAKLARI KONUSUNDA BİLGİSİZ KALIYORLAR.

iyiki kaldırmışlar benim atam maymun değildi arkadaş veya bir parazitte değildi kanlı canlı yeryüzünündeki ilk canlılardan olan adem babamızdı

sen gördünmü nerden biliyon adem olduğunu. adamlar bilim yapıyor orda haybeden laf sallamıyorlar. TUBİTAK Türkiyenin en saygın Bilim Araştırma kuruluşlarından biri(siydi AKP bulaşmadan önce).

Dikkat Ederim

Darvin insanın atasının maymun olduğunu değil ,
insan ve maymunların hayret verici benzerliği sonucu bu iki türün ortak atadan geldiğini söyler

araştırıp konuşmak lazım ...

darwin' in insanların "atası maymundu" teorisi zaten çürütüldü. fakat evrim teorosi halâ çürümüş değil. o bir bilim adamıydı ve şuanki genetik biliminde kullanılan bir çok yöntem onun sayesinde olmuştur. Bu işi dini boyuta taşımak yanlış olur diye düşünüyorum.

Darvini yakından tanı. Burdan

sen gördünmü nerden biliyon adem olduğunu. adamlar bilim yapıyor orda haybeden laf sallamıyorlar. TUBİTAK Türkiyenin en saygın Bilim Araştırma kuruluşlarından biri(siydi AKP bulaşmadan önce).

bana laf yetiştirip bişiler biliyormuşcasına konuşana dek biraz araştır dedesini maymun zanneden bir zihniyetin arkasından gitme bak yüce kuran ne diyor

Secde – 7. O ki, yarattığı her şeyi güzel yarattı ve insanın yaradılışına çamurdan başladı.

Saffat – 11. muhakkak ki, biz onları yapışkan bir çamurdan yarattık

Mü’minun - 12. Ve and olsun ki, insanı çamurdan bir sülaleden yarattık.

Hicr – 26. Muhakkak ki, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattık.

Rahman - 14. İnsanı pişmiş çamurdan yapılmış çanak gibi kurumuş, ses veren bir balçıktan yarattı.

A'raf – 11. And olsun ki, sizi yarattık, sonra size şekil verdik…

Kıyame - 39. Sonra ondan erkek ve dişi iki sınıfı -var- kıldı.

Ali - İmran - 59. O’nu (Âdemi) topraktan yarattı, sonra ona ol dedi, o da oluverdi.

Lokman - 28. Sizin yaratılmanız da, tekrar diriltilmeniz de ancak bir tek kişi -yi yaratıp iâde etmek- gibidir. Şüphe yok ki, Allah hakkıyla işiticidir, görücüdür.

Kıyame - 38. Sonra alaka (spermin yumurtayı döllediği hal) oldu.

İnsan - 2. Şüphe yok ki: Biz insanı karışık bir nutfeden yarattık, onu imtihan ediyoruz, imdi onu işitici, görücü kıldık.

Fatır – 11. Sonra sizleri çiftler kıldı.

Mü’minun – 13. Sonra onu sağlam bir karargâhta bir nutfe kıldık.

Tarık - 7. sulb (sırt veya bel) ile göğüs kemikleri arasından çıkar.

38 – Sad - 71. O zaman ki, Rabb’in meleklere demişti ki: Şüphe yok, ben çamurdan bir beşer yaratıcıyım.

32 – Secde - 9. Sonra onu düzeltti ve içerisine ruhundan üfürdü.

Rahman - 3. İnsanı yarattı.

İsra - 61. Ve o zaman ki, Âdem’e secde ediniz diye meleklere emrettik.

Sad - 73. Bunun üzerine melekler hepsi birlikte secde ediverdiler.

Sad - 74. İblis müstesna. O kibirlendi ve kâfirlerden oldu.

daha fazla buraya eklemem gereken bir delili istiyormusun

Geri