TÜSİAD'ta favori Ferit Şahenk

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
13102009105038.jpg

Yalçındağ'ın TÜSİAD başkanlığını bırakma kararının ardından gözler yeni adaylarda.....

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) son Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında su yüzüne çıkan fikir ayrılıkları ve Başkan Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın Doğan grubu gündemini TÜSİAD'a taşıdığı eleştirileri yönetimde değişiklik getiriyor.

Gazete Habertürk'ün haberine göre birkaç aydır kulislerde konuşulan Yalçındağ'ın başkanlıktan erken ayrılacağı iddiası resmen açıklanınca gündeme patronlar kulübünün yeni başkanının kim olacağı sorusu geldi. Başkan yardımcılarından ve Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk şimdilik en güçlü aday olarak gözüküyor.

VEKALET ÇÖZÜMÜ
Türkiye'nin en büyük gruplarından birinin başındaki isim olan Şahenk'in ise başkanlığa sıcak bakmadığı konuşulanlar arasında. Mevcut TÜSİAD tüzüğüne göre iki yılda bir yapılan seçimli genel kurulla seçilen yönetim kurulu kendi aralarında bir başkan seçiyor. Bu tüzük uyarınca yeni başkanın da mevcut yönetim kurulu içinden seçilmesi gerekiyor. Dolayısıyla Ferit Şahenk'in yanı sıra ...

Devami...

Geri