TÜBİTAK'tan herkese Pardus CD'si

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
TÜBİTAK'ın popüler bilim dergisi ''Bilim ve Teknik'', Ağustos sayısıyla birlikte okuyucularına Pardus 2009'un kurulum CD'sini hediye edecek.

kboh3a.jpg

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) tarafından geliştirilen özgür işletim sistemi Pardus'un yeniliklerle dolu 2009 sürümü, TÜBİTAK Bilim ve Teknik dergisinin Ağustos sayısıyla birlikte ücretsiz olarak dağıtılacak. Dergi, 1 Ağustos 2009'da satışa sunulacak.

Türk bilgisayar uzmanlarınca geliştirilen ''Özgür işletim sistemi'' Pardus, bilgisayar virüslerinden ve diğer zararlı yazılımlardan etkilenmiyor. Bu sayede kullanıcılar, herhangi bir güvenlik endişesi taşımadan bilgisayarları üzerinden önemli işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebiliyor.

Sistemin en büyük avantajlarından biri de lisanssız bilgisayar programı kullanan kişi ve işletmelerin karşı karşıya bulundukları riskleri tamamen ortadan kaldırması olarak belirtiliyor. Pardus kullanımı için diğer bilgisayar programları gibi lisans ücreti ödeme mecburiyeti bulunmuyor. Linux çekirdeği diğer işletim sistemlerine göre çok daha az sistem kaynağını tüketiyor, bu sayede düşük konfigürasyonlu ve ucuz sistemlerde bile Pardus'u kullanmak mümkün oluyor.

Bir bilgisayarda olması gereken ve iş yaparken kullanılacak pek çok özgür yazılım da Pardus'un içinde yer alıyor. Bunlar arasında ''Firefox'' internet tarayıcısı, grafik işleme yazılımı olan ''Gimp'' ve tam bir ofis yazılımı olan ''OpenOffice.org'' paketi en bilinenleri.

Pardus'ta ayrıca internet araçlarından oyunlara, müzik ve film oynatıcılarından ve düzenleyicilerinden kişisel bilgi yöneticilerine kadar bir masaüstü kullanıcısının tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek çok sayıda ücretsiz program bulunuyor.

güzel haber very nice very nice parduslara

Microsoftun pabucunu dama atabilir mi?

güzel bi fikir. aynı ubuntu gibi davranmaya da baslasalar olabilir yakında.

Kesinlikle öneririm. Xp'ye taş çıkartır, kullanışlı bir menüsü var, hızından memnun kalırsınız, ayrıca bu sisteme virüs girmesi imkansız çünkü virüsler xp-vista için yapılmış, bu sistemde gabak gibi meydana çıkıyor ama işe yaramıyor:D

Bilim-Teknik dergisi yazısını başlıkta görünce eski sayıları aklıma geldi. Ne güzeldi eskiden. İçinde okunacak bir şeyler vardı.
Şimdi ise magazin dergisine döndü. Laçka ettiler dergiyi.

imkansız bence kırk fırın ekmek yemesi lazım daha
Kırk fırın ekmekten ziyade, para ve yaygınlaşma lazım. Pardus bir GNU/Linux'tur ve yeni bir dağıtımdır. Abilerinin(Debian ve Redhat tabanlı sistemler. Ubuntu-Fedora gibi...) yapamadığını mı yapacak?

TÜBİTAK'ın popüler bilim dergisi ''Bilim ve Teknik'', Ağustos sayısıyla birlikte okuyucularına Pardus 2009'un kurulum CD'sini hediye etti. :) arkadaslar suan pardus 2009 dan yazıyorum. Mukemmel bir gorsellik, hersey tek sidide kuruldu.Windows'a elveda artık Türk Pardusuyla netteyiz Saol 1001Design iyi formlar..!

Görmeden Bişey diyemem Linux işletim sistemi iyi onu biliyorum.
Yazılımını incelemem lazım.
Yakında pc ye kuracağım + ları ve - olabilir bence.
Windows sun Hata oranı Yüksek Bunuda Bierek Yapılıyor.
Virüslerin Çoğunun Windows Çalışanları Tarafından Yazıldığını Biliyormusunuz.
Denemek Lazım.

Görmeden Bişey diyemem Linux işletim sistemi iyi onu biliyorum.
Yazılımını incelemem lazım.
Yakında pc ye kuracağım + ları ve - olabilir bence.
Windows sun Hata oranı Yüksek Bunuda Bierek Yapılıyor.
Virüslerin Çoğunun Windows Çalışanları Tarafından Yazıldığını Biliyormusunuz.
Denemek Lazım.

Öncelikle şunu heryerde belirttiğim için burda da belirteceğim; yanlış anlamayın.
Linux diye bir işletim dizgesi(sistemi) yoktur. Linux bir işletim dizgesi çekirdeğidir. İşletim dizgesinin adı GNU/Linux'tur. Bununla ilgili bir başlık da açmıştım ama başlığa neden ilgi gösterilmediğini hala anlamış değilim.
http://www.hackhell.net/linux-isletim-sistemi/607472-bu-bolumun-basligi.html

Virüsler konusunda dediğiniz ise resmi olmasa da doğrudur. Microsoft'un yazmasından ziyade açıkları 1-2 ay sonra kapatarak anti-virüs programlarına bağlandırması daha büyük bir olaydır.

Geri