TÜBİTAK Pardus'u gerçek anlamda "milli işletim sistemi" yapmak istiyor..

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

TÜBİTAK, yeni bir yapılanma süreci içine girdi. Çoğu zaman içine kapanmış bir yapı olmakla suçlanan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu artık bu imajı değiştirmek ve kabuğunu kırmak istiyor.
Bunu gerçekleştirmek için de verdiği hizmetler ve ürünlerde de yeni bir yapılanma başlattı.

TÜBİTAK'ın en önemli ürünlerinden biri olan Pardus işletim sitemi, bilişim ve teknolojiyle ilgilenen kesim haricinde malesef çok tanınmıyor.
Bugüne kadar hak ettiği yere ulaşamadığına inandığım PARDUS ile ilgili çok umut verici bir toplantıya katıldım.

İŞTE PARDUS HAREKAT PLANI:

Bağlantı için tıklayınız...

Madem ciddiye alıyorlar o zaman akıllı hareket etmeleri gerek stratejilerini iyi belirlemeleri lazım yoksa bir cacık olmaz.

Benim önerim pardusla ilgili bir üniversite kursunlar böylece pardus işletim sistemi hakkında kullanıcıların kesintisiz destek bulabileceği bir merkez olmuş olur buda pardusa olan güveni artırır.

alternatif işletim sistemleri geliştirebilecek özgür ortamlar sağlanamadığı müddetçe tübitakmış mübitakmış felan hikayeden tatlı bir düşten öteye gitmez.

diyelimki pardus üniversitesi kuruldu, özgür bir ortam temin edildi bu seferde ordaki bilim adamlarını kaçırtmayacak kaptırmayacaksın.

pardus bu haliyle aragazından başka bir şey değildir, hitap ettiği kesim bilgisayardan çok iyi anlayan gerektiğinde kod yazıp işini görebilen kesimdir.

Geri