System Volume Information ve RECYCLER

OksiDAN

New member
Reaction score
0
Merhaba ArkadasLar Pc'e Format attım fakat sadece C: attım .. Attıktan hemen sonra Virüs taramasından gecirdim ve gördüqüm Win32.Parite.B...

Nod32 kurarak onları sildim .. Ama şu 2 dosyanın içinde 800 mb bişi hepside virüsLü fakat dosyayı bulamıorum :S

adları System Volume Information ve RECYCLER

Nolur yardımcı olun Nod32 le tarattıqımda silior fakat temizlenemiyor diyor

Dosya açılamadı. Bir başka uygulama tarafından yada işletim sistemi tarafından kullanılıyor olabilir.

System Volume Information klasörüne gel sağ tıkla özellikler güvenlik sekmesine gel orda kullanıcı gruplarinda sadece System var buraya kendimizi ekliycek biz de bu klasöre erişebilir o zaman Bu arada giriş yaparken administrator olarak gir kullanıcı adlarindan yaparsan izin vermeyebilir..

Eğer güvenlik sekmesini görmezsen windows gezgininde araçlar klasör seçenekleri görünüm gelişmiş Basit dosya paylaşımını kullan (Tavsiye edilir) işaretli ise işareti kaldır tmm de...

kendini eklemek için ekle gelişmiş bul de kendi kullanıcı adını seç tmm de

Artık istediğin gibi erişebilirsin o klasöre yalnız işini hallettikten sonra yine aynı şekilde gir ve kullanıcı gruplarında sadece system kalsın kendini kaldır güvenlik açısından...

RECYCLEr için ise çalıştıra cmd yaz çıkan ekrana rd /s /q c:\recycler bunu yaz olduğu gibi silicektir...

teşekkürler bilgilendirme için

ΜεтάĻïڪţ;3666190' Alıntı:
System Volume Information klasörüne gel sağ tıkla özellikler güvenlik sekmesine gel orda kullanıcı gruplarinda sadece System var buraya kendimizi ekliycek biz de bu klasöre erişebilir o zaman Bu arada giriş yaparken administrator olarak gir kullanıcı adlarindan yaparsan izin vermeyebilir..

Eğer güvenlik sekmesini görmezsen windows gezgininde araçlar klasör seçenekleri görünüm gelişmiş Basit dosya paylaşımını kullan (Tavsiye edilir) işaretli ise işareti kaldır tmm de...

kendini eklemek için ekle gelişmiş bul de kendi kullanıcı adını seç tmm de

Artık istediğin gibi erişebilirsin o klasöre yalnız işini hallettikten sonra yine aynı şekilde gir ve kullanıcı gruplarında sadece system kalsın kendini kaldır güvenlik açısından...

RECYCLEr için ise çalıştıra cmd yaz çıkan ekrana rd /s /q c:\recycler bunu yaz olduğu gibi silicektir...

ii bilgi için teşekkürler

Ayrıca 1 şey sormak istiyorum ben de windows gezgini

görünmüyorda kısayol yada bölümünü söler misin

ya bende System Volume Information ve RECYCLER normalde gözükmüyor.
ama winrarla bakınca gözüküyor. bunlar virüs mü?

system volume information'u kullanıcı manuel yolla nasıl gorucek?

Arkadaşlar dosyayı görmek için üst menüden araçlar/klasör seçenekleri/görünüm/gizli doyaları göster seçneğini işaretleyin aynı yerde altlarda korunan işletim sistemi dosyalrını gizle(önerilen)ordaki işreti kaldırın sonra uygula deyip tamamlyın dosylarınız gözükür.daha sonra System Volume Information dosyasını sağ tıklayıp paylaşıma açın.Böylece dosya içerisine girebilirsiniz.

evet bu şekilde yapın fakat Bir sürü gizli klasör meydana gelcektir... Sildikten sonra tekrar kapatın Önünüze gelen dosyaları da silmeyin =)

C:\RECYCLER\S-1-5-21-1935655697-746137067-839522115-1003
D:\RECYCLER\S-1-5-21-1935655697-746137067-839522115-1003

burda senın masaustunde sildiklerin yada çöp kutusundan sildiklerin olur buradan silmeden yani sana tavsiye unlocker çok küçük bir produr silemedeği hiç bir dosya yoktur http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/visit.php?lid=1881 bu linkte sağ tuş bütün kilitleri aç sil dedin mi sanal çöplüğe yollayabilirsin

unlocker direkt olarak silmeyebilir.bu durumda unlockerdeki yeniden adlandır'ı tıklayıp dosyaya başka bir isim verin.sonra da yine aynı programla silin.kesin çözüm olacaktır.

ayrıca system volume ınformation dosyasını silmeyin,sisteme zarar verebilir.mesela bilgisayarın sesinin gittiği görülmüştür.silmek isterseniz önce bilgisayarım'ı açın,boşluğa sağ tıklayıp özelliklere girin,sistem geri yükleme'yi kapatın (system volume ınformation sistemi geri yüklemek için otomatik yerleştrilmiş bir programdır) yine unlocker'i kullanarak ismini değiştirin sonra da silin.silinecektir.sonra sistem geri yüklemeyi açıp bilgisayarı daha önceki bir güne yüklemek için gerekli işlemleri yapın.çöktüğün de kurtarabilesiniz diye...

C:\RECYCLER\S-1-5-21-1935655697-746137067-839522115-1003
D:\RECYCLER\S-1-5-21-1935655697-746137067-839522115-1003

burda senın masaustunde sildiklerin yada çöp kutusundan sildiklerin olur buradan silmeden yani sana tavsiye unlocker çok küçük bir produr silemedeği hiç bir dosya yoktur http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/visit.php?lid=1881 bu linkte sağ tuş bütün kilitleri aç sil dedin mi sanal çöplüğe yollayabilirsin

arkadaşım dikkatli olun böle gizli görünen herşeyi silim milim demeyin sakın :D gizli durumda duran birsürü sistem dosyası bulunmakta windowsun vistanın doğru çalışmasını sağlıycak.. Dikkatli oLun önce araştırma yapın ardından silebilirsiniz...

ya bende System Volume Information ve RECYCLER normalde gözükmüyor.
ama winrarla bakınca gözüküyor. bunlar virüs mü?

Bunun sebebi genelde gizli klaörlerin gözükmesini engelleyen Autorun.inf, Uxdeiect.com, Cfmon.exe Amvo.exe isimli dosyalardır bunların nasıl silineceği forumda ayrıntılı olarak anlatılmıştır saygılar.

Geri