SVCHOST.EXE nedir Bilen VARMI????

brandeiss

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar işyerinde network ağından bağlanıyorum Kaspersky 2009 , Ad-Aware ve Zone Alarm son versiyonlarını kurulu bilgisayarda ancak sürekli svchost.exe firewalldan izin istiyor ancak bu durmdan birşey anlamadım . zone alarmı kurmadan önce Görev Yöneticisinde İşlemler kısmına Baktığım da 4-5 tane SVCHOST.EXE vardı şimdide durum sürekli Zone Alarm dan çalışma izni istiyo DENy diyorum ve bu durum sürekli devam ediyor
Bir çözüm varmı yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler:vur

Konuyla lakalı Microsoftun Windows XP'deki Svchost.exe'nin Açıklaması

Başlangıçta, Svchost.exe yüklemesi gereken hizmetlerin listesini oluşturmak için kayıt defterinin hizmetler bölümünü denetler. Svchost.exe'nin birden çok örneği aynı anda çalışabilir. Her Svchost.exe oturumu bir hizmet grubu içerebilir, böylece Svchost.exe'nin nasıl ve nerede başlatıldığına bağlı olarak farklı hizmetler çalışabilir. Bu durum, daha iyi denetim ve daha kolay hata ayıklama olanağı sağlar.

Konuyla lakalı Microsoftun Windows XP'deki Svchost.exe'nin Açıklaması

Başlangıçta, Svchost.exe yüklemesi gereken hizmetlerin listesini oluşturmak için kayıt defterinin hizmetler bölümünü denetler. Svchost.exe'nin birden çok örneği aynı anda çalışabilir. Her Svchost.exe oturumu bir hizmet grubu içerebilir, böylece Svchost.exe'nin nasıl ve nerede başlatıldığına bağlı olarak farklı hizmetler çalışabilir. Bu durum, daha iyi denetim ve daha kolay hata ayıklama olanağı sağlar

hocam tamam ancak bazı forum sitelerinde svchost.exe nin birçok sayıda olması mesela bende 8-9 tane bunun keylogger oldugu bilgisayardan download vs gibi sizin istemediğiniz şeyler yaptığını söylüyorlar bununla ilgili daha detaylı bilgisi olan var mı acaba

ben göeev yöneticisini açınca en az 4-5 tane oluo bunu bi sakıncası olmaz deilmi :

svchost.exe türevi virüslerde var.engelleme yolu sağlam bir firewall yükleyip güvenilmeyen uygulamaları sonlandırmak.

benim bilgisayarımda 11 tane çalışıyor, bu svchost.exe servisleri ve windows kayıt dosylaraını tutuyor.her açtığın program bir istemci yetmeyince yenileri açılıyor.o yüzden çok diye düşünüyorum. birde kullanıcı adında senin oturum açtığın isim yazıyora virüsdür.

benim pcde de 6 tanesi çalışıyor bi sakıncasının olduğunu sanmıyorum

bir svchost.exe bir de scvhost.exe var bir tanesi pc zararlısı. bir tanesi normal windows üyesi ...

svchost zararsızdır fakaaaaat bu dosyaya virüs bulaştırabiliyorlar..ki bu yüzden zone alarm uyarıyor seni...kesin pc de virüs var..!!!

Geri