Suya düşen telefona mucize çözüm

kuzay

Pesimist
Altın Üye
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
Suya düşen elektronik cihazı yeniden çalıştırma alternatiflerine bir yenisi daha eklendi. İşte ilginç çözüm.

Cep telefonunuz suya ya da daha kötüsü tuvalete düşse ne yapardınız? Birçoğumuz ilk şaşkınlığı atlattıktan sonra, telefonun değerine ve düştüğü suyun temizliğine göre değişen düşünme süresinde elimizi telefonun bulunduğu yere uzatırız.
Telefonu sulu ortamdan çekip aldıktan sonra sıra ilk müdahaleyi yapmaya gelir. Kot pantolonumuzla silmek, bataryasını çıkarıp içindeki suyu boşaltmak ya da evdeysek saç kurutma makinesi ile kurulamak ilk akla gelen çözümlerdir. Bu durumlarda, bir nevi çok kan kaybetmiş hastaya benzeyen cep telefonu, ilk müdahale yapıldıktan sonra yeniden aktif hale getirilmeye çalışıldığında çoğu zaman bizi hayal kırıklığına uğratır.

WASHINGTON POST YAZARINDAN MACGYVER ÇÖZÜMÜ

Böyle bir olayla karşılaşan Washington Post yazarlarından Ernesto Londoño olayın çözümü için evlerimizde sıkça başvurduğumuz bir yöntemi kullanmış. Özellikle nemli ortamlarda tuz gibi gıdaların nemini almak için kullandığımız pirinç, bu olayda kurtarıcı rolü oynamış.
Tuvalete düşen BlackBerry cihazını çıkarıp yaklaşık yarım saat saç kurutma makinası ile kurutan yazar, daha sonra cihazı içi pirinç dolu kavanoza koyarak sabaha kadar burada tutmuş. Sabaha kadar bu şekilde tutulan telefon, sabah olduğunda yeniden çalışmaya başlamış.
Pirincin nemi çekme özelliğinden faydalanan Londono, bu tür pratik buluşları ile bildiğimiz MacGyver hatırlatıyor. Bu yöntemin, nem oranı az olan bir ortamda yapılması daha sağlıklı sonuç veriyor.

çok güzel bir fikirmiş

Yanimda hep bir kilo pirinc bulunduracam....
Ne olur ne olmaz :)

1 kere başıma geldi berberde iken teli koydugum yer başta kuruydu ama benim saçı yıkadıktan sonra ıslak bi ortam oluşmuştu telefonu elime aldıgımda şıpır şıpır su damlıyodu hemen fön makinesi ile bişeler yaptık sora zamanla düzeldi arkadas :D

mantıklı çözüm ama böyle bir durumda diğer bir sıkıntı tuvalete düşen telefonu nasıl tekrar elimize alacağız?

ya telefonun tuvalete düştüğünü anlamayıp üstüne sıçarsak onunda bi çözümü varmı nohut bezelye yada onun gibi bişi :)

Teşekkürler.

acil telefonla iş yoksa ıkı uc gun bekletılırsede aynı yöntem alınabılır

:hhmanD
Benim teLefonu bir deniyim çaLışcakmı =)

benim fikrim daha güzel benim telefon suya düşmüştü dedimki hazır düştü birde şunu yıkayayım güzel bir şekilde sabunla yıkadım yanan sobanın altına koydum ve 1.5 sene geçti hala çalışıyor ama iyi bi şekilde kuruduğundan emin olmadan sakın bataryayı takmayın oke bol denemeler

bunlar kendilerinide asmış olan zavallı princlere oluyor

telefonlu pilavida ilk defa duydum

cozum istiyosan al sana cosum

al telefonu temiz suda (mineral oranı an az olan su tercihen)

bi guzel yıka ondan sonra butun parcalarını makinayla kurut

kuruduğundan emin olduktan sonra tak parcaları %90 çalışır

ayrıca %60 ihtimalle sana sadece hoparlür sorunu verir oda ucuz degişiyor

güzel fikir için teşekkürler kemal abi

Geri