Susma sustukça...

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
“Ailem çiftçiydi. Adapazarı’nda köyde doğdum. Elektriği suyu yoktu. İlkokulda beş sınıf birlikte okuyorduk. Ortaokulu İstanbul’da amcamın yanında okudum.

Dayım Ankara’da toplum polisiydi, sınava gir dedi, Polis Koleji’ni kazandım. Devletin ekmeğiyle büyüdüm. Ayakkabıyı orada gördüm. Diş macununu, bornozu ilk orada gördüm. Hatta çok ilginçtir, sınava girerken 44 kilo olmam gerekiyormuş, basküle çıktım, bir kilom eksik... Çocuğum tabii, korkuyorum... Bir amca geldi, sınav kuruluna bağırdı, beni kolumdan tuttu, kantine götürdü, iki tane kola içirdi, geri getirip basküle çıkardı, kilom tam geldi... ‘İşte kazandı’ dedi. Meğer kolejin müdürüymüş, tanımam etmem, rahmetli sayesinde polis oldum.”
*
Hiç tanımadığı adaletli bir emniyet mensubu sayesinde polis olan bu gariban çocuk kim?
*
Az sabır...
*
“Akademi’de çok kaliteli hocalarla eğitildik; Hukuk Fakültesi’nden, Siyasal’dan profesörler geliyordu. 70’li yıllar, sıkıntılıydı... Polisler sağcı solcu diye bölünmüştü. Güvenlik zafiyetine yol açıyordu. Polisin güvenilirliği zedelendi. Hükümetler değişiyor, odacıdan müdüre tüm polisler sürülüyordu. Baba diye baktığımız devlet, evlatlarını öz ve üvey diye ayırıyordu. O dönemki tayinleri yapanlar, şimdi sağda solda avukatlık yapıyor; yine de canları
sağ olsun.”
*
Bu sözlerin sahibi, Ankara’da, Ordu’da, Erzurum’da, Hakkâri’de, Batman’da, Denizli’de görev yaptı. Karakolda da çalıştı, istihbaratta da... Lisan öğrenmeye ABD’ye giden ilk ekiptendi. Hırsızlığa da baktı, teröre de... Polis Akademisi’nde ders verdi. Hücreevi de bastı, bar pavyon da... Lojmanı karakolun üst katında olmasına rağmen, bir hafta evine gidemediği, çocuklarını günlerce göremediği dönemler oldu. Sadece
işini yaptı, daima takdir
edildi, hep yükseldi, sicili tertemiz... Dev-Yol,
Dev-Sol, İBDA-C, Hizbullah, PKK’yla mücadele etti.
*
İyi de kim?
Az daha devam...
*
“Terörün sağcısı solcusu olmaz. İnsan öldüren,
siyasi amaçla yapıyorsa
bu işi, teröristtir.”
*
“İBDA-C’yle Hizbullah’la karşılaştığımızda şaşırdık. Polisin o zamanlar, dini referans alan örgütler hakkında bilgisi yoktu. Kimdir, nasıl yaşarlar, nasıl örgütlenirler, bilmiyorduk. Camileri okul yaptılar, çocukları aşıladılar.
Doğu’da yeşerip, Batı’ya ilerlediler. İnanılmaz profesyoneldiler. Kavramları yerli yerine koyabilmek için aylarımızı yıllarımızı harcadık.”
*
Gaffar Okkan adı geçince, gözleri doluyor... Bölgeyi anlatmaya devam ediyor.
*
“Sorunun sosyolojik boyutu var. Her sakallı bunlardandır, her Kürt PKK’lıdır demek çok yanlış... Vatandaş, potansiyel tehlike olarak görülmemeli. Biz gençken, bunları görünce terörist, onlar bizi görünce faşist diye bakıyordu. Böyle bir yere varmak mümkün değil. Devlet olarak kollarımızı herkese açmalıyız. Vatandaşın tümünü kucaklamalıyız.”
*
“Doğal gelişime izin verirsek, her şeyin hallolacağını düşünüyorum. Otuz yıllık meslek hayatımda, bu düşüncemi doğrulayan yüzlerce olay gördüm. İnsanları anlamak lazım. Topluma saygı göstermek lazım. Her şeye rağmen, ülkemin geleceğini
parlak görüyorum.”
*
Evet... Kimdir?
*
Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan... Görevden alınan emniyet müdürü.
*
Yukarıdaki sözlerini, 2005 yılında, Polis Bilimleri Dergisi için yapılan “Türkiye’de Terör Üzerine Sözlü Tarih Çalışması”ndan aldım.
*
Tanımam etmem...
*
Bu polisi yediler.
*
Köyden çıkan, namuslu polisler tarafından elinden tutulan, devleti baba bilen, hayatının tamamını kelle koltukta yaşayan, evlatlarına haram lokma yedirmeyen... “Sorunun sosyolojik boyutu var, insanları kucaklamalıyız” diyen
polisi, yediler.
*
Söyledik...
Böyle bu işler.
Gazeteci, prof, sendikacı, hukukçu, işadamı, asker...
Sıra namuslu polise geldi.

..::YILMAZ ÖZDİL::..

Egenokoncu israil işbirlikcisi ve vatan haini genarallerinde bulunduğu örümcek beyinli topluluğun ülke üzerindeki oyunları devam ediyor ama millet sizin ucuz ırkçı söylemlerinizi yemiyor ne kürtler ne türkler nede ermeniler sizin küçük beyninizden geçenleri umursamyor, malatya yayınevine yapılan saldırı, rahip santora cinayeti, hırant dink katliamı ve son olarak ahmet türke yapılan saldırı, biz hepsinin ne amaçla olduğunu görüyoruz.......sizin sonunuz geldi siz artık tarih oldunuz...

aponun iti olacağımızatabiki ergenekoncu oluruz sen git haburda pkk lı kardeşlerini karşıla kim kimi tarihe gömecek onu yakında göreceğiz alayınızın sonu yağlı ilmek vatansızlar

aponun iti olacağımızatabiki ergenekoncu oluruz sen git haburda pkk lı kardeşlerini karşıla kim kimi tarihe gömecek onu yakında göreceğiz alayınızın sonu yağlı ilmek vatansızlar

DOĞU PERİNÇEK, ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ OLDUĞU GEREKÇESİYLE TUTUKLANDI.

Sen ergenekoncusun ve o da ergenekonun yöneticisi.

Biz vatan hainiyiz ama o değil.

per02.jpg

Per06.jpg

:sigara:YORUMSUZ:sigara:

DOĞU PERİNÇEK, ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ OLDUĞU GEREKÇESİYLE TUTUKLANDI.

Sen ergenekoncusun ve o da ergenekonun yöneticisi.

Biz vatan hainiyiz ama o değil.

per02.jpg

Per06.jpg

:sigara:YORUMSUZ:sigara:

doğu perinçek hangi çakal? tamam işte o da sizin tayfadan oda aponun çakalı olmuş ergenekon bir türk destanıdır ben ergenekoncuyum var mı ?sen bırak kıvırmayı pkk lıları törenle karşılattınızmı ona cevap kıvırmadan hala utanmadan konuşuyorsunuz doğu perincek apoyla buluşmuş ergenekoncu yıllarca pkk ya kök söktüren askerlerde ergenekoncu ha siz bu masalları kömürle kandırdığınız cahillere anlatın TÜRK çocukları şakirt masallarını yemez

doğu perinçek hangi çakal? tamam işte o da sizin tayfadan oda aponun çakalı olmuş ergenekon bir türk destanıdır ben ergenekoncuyum var mı ?sen bırak kıvırmayı pkk lıları törenle karşılattınızmı ona cevap kıvırmadan hala utanmadan konuşuyorsunuz doğu perincek apoyla buluşmuş ergenekoncu yıllarca pkk ya kök söktüren askerlerde ergenekoncu ha siz bu masalları kömürle kandırdığınız cahillere anlatın TÜRK çocukları şakirt masallarını yemez

Doğu Perinçek`in Paşaları

Bizim tayfa diye bir şey yok. Ben sıradan bir türk vatandaşıyım. Bu ülkenin %40-47 si ile aynı siyasi görüşü savunuyor ve destekliyorum. Bir kişi çıkıpta bu düşünceyi savunanların her birine terörist derse ben ona gülerim. :laugh:

Bu kişilerin terörist olması demek zaten bu ülke elden gitmiş. Geçmiş olsun. Ülkende bu kadar insan terörist olmuş ve sen bir şey yapamamışsın ve hala da konuşuyorsun böyle türk gencine yazıklar olsun o zaman.

Ben pkklıların öyle görüntülenmesine tamamen karşıydım. Bu bir provakasyondu ve devlet bunu önceden kestirememişti. Ben bunun önüne geçemediği için partimi bu konuda tutupta savunmuyorum. Ama bir hata yüzünden görüşümü en fazla savunan ve Türkiye'yi coğrafyasında söz sahibi yapan partiyi bırakmam. Diyelim ki bıraktım kimi tutucam göstersene. 20 yıldır partinin başında kök salmış, kaç tane seçim kaybetmiş ve hala daha M.K Atatürk üzerinden siyaset yapmaya çalışan Baykal'ı mı? Yoksa sağcı görünüpte zamanında ülkücülük görüşleri yüzünden darbe mağduru olmuş insanlara "Zavalllı" diyen Bahçeli'yi mi? Bi Sarıgül geldi yeni. Onunda görüşleri bana Ak Parti kadar uymuyor. Ama seçimlerde anamuhalefet olarak görmek istediğim isim.

"ergenekon bir türk destanıdır ben ergenekoncuyum var mı ?" karşımda çocuk mu var ya da karşımdaki beni çocuk mu sanıyor. İkimizde biliyoruz neyin malı olduğunu kıvırma.Kıvırıcaksan kendini buralarda harcama.

"askerlerde ergenekoncu ha siz bu masalları kömürle kandırdığınız cahillere anlatın TÜRK çocukları şakirt masallarını yemez" Askerler ergenokan terör örgütünden değil. Yani üye olmak için asker olmak şart değil. Hepimiz zamanı geldiğinde askere gideriz ve vatan uğrunda görev yaparız. Askeriye kimsenin malı değil hepimizin ama suç belgeleri meydan da olan kişileride asker diye savunacak kadar bağnaz değiliz.

Ben de Türküm ama iddana göre yemişim. Ya bana sen Türk değilsin diyeceksin ya da yorumunu seni yalancı çıkaracak.

Geri