sUSHi!!!...

+u+énsté!n

FoRum ineği
Katılım
31 Eki 2005
Mesajlar
3,166
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
33
Konum
||||deeP|||||||||uAnkara]]]]]]]| |H|||||||||||||||
KAÇ KİŞİLİK: 2-3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ:2 saat
Malzemeler:

100 gr Japon pirinci

1 çay bardağı pirinç sirkesi

1 tatlı kaşığı tozşeker

İnce somon dilimleri

Buharda pişmiş karides

İnce dilimlenmiş levrek ve tonbalığı

İnce dilimlenmiş salatalık ve avokado

Hazırlanışı:

* Japon pirincini bol suyla yıkayıp süzün. Özel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pirinçleri harmanlayıp soğutun. Pirinç sirkesi ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın.

* Pirinçten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın. Pirinç köftelerinin üzerine aynı boyutlarda kesilmiş levrek, tonbalığı, somon veya karides yerleştirin. Servis tabağına dizdiğiniz sushileri zencefil turşusu, dilimlenmiş avokado, salatalık ve soya sosuyla birlikte servis
edin.Afiyet olsun


nOt:100 gr Japon pirinci ve 1 çay bardağı pirinç sirkesi baharatçılarda bulunur diyorlar...:hhman:
 
walla hep merak ediyordum bu sushi nası bişi, hiç yemekte nasip olmadı ( artık kendim yapar yerim :) ) demek ki böyle bişimiş
 
Geri
Üst