Suse Ubuntu 64 bit Türkçe ??

leoing

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar merhaba ben uzun süre oldu linux kullanmadım.Son olarak Pardus kullandım.Şimdi bir projem var bunun linux geçmek istiyorum.İnternetten biraz araştırdım suse ile ubuntu arasında kaldım.Size hangisine geçeyim birde bu işletim sistemlerinin 64 bit türkçe versiyonları varmı şimdiden sağolun.

Bu konuya kısaca vereceğim yanıt ubuntudur.Sebepleri muhtelif ve defalarca yazdım.
Biraz araştırırsan, çok bilgi bulursun.

Burada bir karşılaştırma var.istersen bir göz at.

Oradakilere ilave olarak geniş driver database i en büyük artısı ubuntunun.tabii büyük bir teknik yardım alabileceğin topluluğu da cabası...

Bu konuya kısaca vereceğim yanıt ubuntudur.Sebepleri muhtelif ve defalarca yazdım.

Oradakilere ilave olarak geniş driver database i en büyük artısı ubuntunun.tabii büyük bir teknik yardım alabileceğin topluluğu da cabası...

Evet ubuntuyu fazla öneren var ama bildiğim kadarı ile türkçe kararter sorunu var.Birde sanırım türkçe 64 bit yok eğer varsa hiç durmam :)

Birde pardus dışında hangi linux sürümlerinde 64 bit türkçe desteği var?

Evet ubuntuyu fazla öneren var ama bildiğim kadarı ile türkçe kararter sorunu var.Birde sanırım türkçe 64 bit yok eğer varsa hiç durmam :)

Birde pardus dışında hangi linux sürümlerinde 64 bit türkçe desteği var?

64 bit desteği vardır.Türkçe desteği vardır.Fakat kurulum sırasında internete bağlı kalmak gerekir.
Dil dosyaları cd içerisinde değil.(7.10 için)
Türkçe karakter sorunu ben hiç yaşamadım.
Tüm 64 bit distroları burada sıralamak çok uzun sürer.Neredeyse tüm distroların 64 biti vardır.

64 bit desteği vardır.Türkçe desteği vardır.Fakat kurulum sırasında internete bağlı kalmak gerekir.
Dil dosyaları cd içerisinde değil.(7.10 için)
Türkçe karakter sorunu ben hiç yaşamadım.
Tüm 64 bit distroları burada sıralamak çok uzun sürer.Neredeyse tüm distroların 64 biti vardır.

Kurulum sırasında internette bağlı kalırım sorun değil.Bana indirme linki verirsen çok sevinicem yanlış dosya indirmek istemiyorum.(Ubuntu 64 bit Türkçe) Şimdiden teşekkürler.

Kurulum sırasında internette bağlı kalırım sorun değil.Bana indirme linki verirsen çok sevinicem yanlış dosya indirmek istemiyorum.(Ubuntu 64 bit Türkçe) Şimdiden teşekkürler.

Buradan Ubuntu 7.10 64 bit indirebilirsin.​

İndiriyorum bunu bulmuştum ama türkçe olduğundan emin olamadım umarım türkçedir yardımların için teşekkür ederim.

İndiriyorum bunu bulmuştum ama türkçe olduğundan emin olamadım umarım türkçedir yardımların için teşekkür ederim.

Bu iso lar standarttır.
Kurulum esnasında türkçe dil seçeneğini seçersen ve internet bağlantın varsa, türkçe olarak kullanabilirsin.
Rica ederim, dilediğin zaman teşekkür butonuna basabilirsin

ubuntu demişssin ve verdiğin sitede karşılaştırması war demişssin ama o siteye göre genelde opensuse avantajlı çıkıyor.. karasız kaldım

ubuntu demişssin ve verdiğin sitede karşılaştırması war demişssin ama o siteye göre genelde opensuse avantajlı çıkıyor.. karasız kaldım

Verdiğim linkte, genel olarak ayrıntılı diyebileceğim karşılaştırmalar yapılmış.
Örneğin, grub screen için opensuse de, tema içerdiği ve görselliği olduğu söylenmiş.Ubuntuda ise, siyah bir ekran.Diğer maddede ise, boot işleminin ubuntuda hızlı, opensuse de yavaş oldugu belirtilmiş.

Şimdi soru şu:Kullanıcı açısından görsellik mi yoksa performans mı?
Görsellik dersen, ubuntunun grub ekranında çok rahatlıkla opensuse deki gibi temalar ekleyebilirsin.Bunun için çok fazla linux tecrubesine gerek yok.Ama opensuse de, ubuntudaki gibi hızlı bir boot hazırlamak için daha fazla linux tecrübesi gerekir.

Ne demek istediğimi anlatabiliyor muyum?Belki ilk bakışta çoğu karşılaştırma opensuse lehine görünsede, asıl önemli ve sistemin performansı açısından kritik değerdeki özellikler ubuntu lehinedir.

Bir örnek daha vermek istiyorum.Ubuntuda Snaptic Package Yöneticisi ve opensuse de yast?
Kesinlikle Snaptic derim.Daha hızlı çalışıyor ve daha kolay konfigure edilebiliyor.

Tüm bunlardan sonra herkesin üzerinde hem fikir olduğu bir konu varki o da şu; Ubuntu daha kullanıcı dostu ve daha az yorucu.Başlangıç seviyesine daha uygun

Daha önce de dediğim gibi, bu konularda çok tartışmalar yaptık buralarda.Biraz araştırma ile bunları bulabilirsin.Ve bir distro seçmek/önermek, araba seçmek gibidir.Her arabanın artıları ve eksileri var ve her bakış açısına göre bunlar değişir.

Ben 8 senedir aktif olarak linux sistemleri kullanıyorum ve bu işi profesyonel olarak yapıyorum.Arkadaşlarıma önerdiğim sistem son 2 senedir hep ubuntu.Daha öncesinde mandrake/mandriva idi.oldukça iyi ve uygun sürümler çıkartıyordu.

Seçim tabiki sana ve diğer kullanıcılara ait.Ben sadece, kendi fikrimi aktarıyorum.oke? :goz:

çok teşekkürler güzel bi açıklama olmuş.. bide benim için en önemlisi çözünürlük desteği 1680x1050 desteklemesi lazım parduste ve backtrack kurdum ancak bunlarda çözünürlüğü elde edemedim, ubuntuda acaba bu çözünülüğü elde edebilirmiyim ?

çok teşekkürler güzel bi açıklama olmuş.. bide benim için en önemlisi çözünürlük desteği 1680x1050 desteklemesi lazım parduste ve backtrack kurdum ancak bunlarda çözünürlüğü elde edemedim, ubuntuda acaba bu çözünülüğü elde edebilirmiyim ?

Bende wide screen monitor yok.Bu yuzden denemedm.Fatak ubuntu community forumda;​

Kod:
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
bu yazılımla çalıştığı belirtilmiş.Ben onların yalancısıyım :D

benim pc 32 bit. ubuntunu türkçesi bana da uygun heralde ama işte 64 bitlik verilmiş az kalsın indiriyordum. doğru mudur ne yapayım?

tam bunu sorcaktım vallaha bytan ellerin dert görmesin.. hızır gibi yetiştin.. öte taraftan pardüs şynx lynx indiriyorum. iso şeklinde indirince cd yazcam.. şimdi aynı anda bunu da indireyim.. indirdikten sonra allah büyük bakarız çaresine..

teşşekkürlerin en büyüğü sana. ha burada bir teşekkür etmek az geliyo o yüzden diğer yazdıklarına da benden extra teşekkür :D

tam bunu sorcaktım vallaha bytan ellerin dert görmesin.. hızır gibi yetiştin.. öte taraftan pardüs şynx lynx indiriyorum. iso şeklinde indirince cd yazcam.. şimdi aynı anda bunu da indireyim.. indirdikten sonra allah büyük bakarız çaresine..

teşşekkürlerin en büyüğü sana. ha burada bir teşekkür etmek az geliyo o yüzden diğer yazdıklarına da benden extra teşekkür :D

Amaç paylaşım ve yardımlaşmaksa, bu yüzden hepimiz buradayız :goz:
Ubuntu ile çok fazla sorun yaşayacağını zannetmiyorum.fener maçından sonra adım adım kurulumu ile ilgili bir döküman hazırlıcam zaten :goz:

vallahi çok iyi olur. ben de bilgisayrı baştan aşağı temizleyip D de yer açayım.ubuntu indi şimdi..pardüs de yavastan geliyo. dogru mu indirdim bilmiyorum da pardüs lynx lynx hangisi iyiyse onu indireyim :D

Geri