Sualtında çalısmak istermisiniz?

kesmans

New member
Reaction score
0
İstanbul Üniversitesinin ön lisans programı olan sualtı teknolojisi bölümüne öss ile ea 1 den girmeniz gerekiyor öncelikli olarak.. daha sonra bu bölümü bitirip kendinizi sualtında yetiştirmeniz gerekiyor.. tercihen başka yollarda var askerliği eğer dalgıç olarak yapabilirseniz oradan 2.sınıf dalgıç ehliyeti alabilirsiniz veya sürenize bağlı olarak 1.sınıf.. istanbul üniversitesinden alacağınız belgeler 1.sınıf dalgıç/first class diver, cmas 3* ve basınç odası operatörlüğüdür... bölüme hersene 30 civarında öğrenci giriyor fakat mezun olanların sayısı 10u geçmiyor. benim dönemimde olduğu gibi.. okul en buyuk avantajı eğer bu işte iyiyseniz okul bitmeden çalısmaya baslarsınız.. ben okula devam ederken marmaray tüp geçit projesinde çalıstım.. 32a sigorta ve aylık 3000 lira maaş.. 2 sende mezun oldum çıkışımı almadan yazın kıbrısta çalıstım 1500 dolar sabit+çalıstığın saat basına 7 dolar+mesai saat bası 14 dolar+240 lira mutfak masrafı toplam 4000-4500 doları buluyodu aylık.. bu işin zorluklarıda var tabiki.. düzenli bi iş garantisi yok,kışın buz gibi suda saatlerce kalabiliyosunuz,ve bi müddet işsiz gezebiliyosunuz.. yaptığımız sualtı işleri kesim,kaynak,montaj işleri,gemi altı temizlikleri,boruhattı işleri,dip kontrolü,marina işleri,liman inşaatlarında tesviye,patlatma,kaya sapanlama,airlift işleri, gemilerde pervane sökümü, kinistin temizliği,sörvey çekimleri...

Çok isterdim ama kader beni otomotiv sektörüne sürükledi :)

soğuk su olayı olmasa bende isterdim hakkaten:D

aslinda turistik otellerde de is imkani olabilir ama dedigi gibi sureklilik yok bu kotu :S

hayalimdeki meslek diyebilirim
ben cok soguk sularda da yuzdum acemi olaraj dalışlarda yaptim tabi kısa sureli

ama ngeoggrafikte izlerken bile hep heyecanlanmısımdır

ben bu işi yapıyorum açıkçası insan güzel bişey yaptığında zorlukları pekte dokunmuyo.. isterdim bi takım elbiseyle hersabah işe gidip akşam eve gelmek ama düzensizlikte güzel bence sıradanlıklardan uzak bişey bu hep farklı bi heyecan.. güneyde tabi daha eğlenceli oluyo bu iş gunde en az 50-60 turistle bi teknede vakit geçirmek gerçekten güzel.. bu meslek pek fazla bilinen ve tutulan bi meslek olmadığından sizlere elimden geldiğince açıklamak istedim herhangi sorunuz ve isteğiniz olursa memnuniyetle yardımcı olabılırım:)

Geri