Su savaşlarının başlamasına sizde bir neden olmak istemiyorsanız gerekesiz su tüketim

toykan

Santimantal
Reaction score
0
o Kız bEni aŞar,çÜnkü O biR kAşaR,dElikAnlı aDam m
BANYO VE TUVALETTE SU TÜKETİMİ
l Banyo ve tuvalette tüketilen su miktarı, evde tüketilen toplam suyun yüzde 70’ini oluşturuyor.

l Tuvalet rezervuarınızdaki su sızıntısı, günde 700 litre suya ulaşır.

l Klasik duş başlıkları dakikada ortalama 15-20 litre, düşük akımlı aeratörlü duş başlıkları dakikada 9-10 litre su tüketir. 5-6 dakikalık duş sırasında 90-120 litre yerine 45-60 litre sıcak su ile aynı işlem yapılabilir. Böylece, 4 kişilik bir aile günde 3 defa duş yapsa yılda 55 ton su tasarruf eder.

l Diş fırçalama sırasında musluk açık bırakılırsa, her fırçalama sırasında ortalama 15 litre su israf edilmiş olur. Günde iki defa diş fırçalanırsa, yılda 10.950 litre su tüketilir.

l Eğer fırçalanmış dişinizi bir bardak su ile çalkalarsanız, yılda 9.100 litre su tüketimini önlersiniz.

l Diş fırçalarken, tıraş olurken ve yüz sabunlarken, musluğu kapalı tutarak günde 15-35 litre su tasarruf edilebilir.

Banyo yaparken, traş olurken, dişimizi fırçalarken, bulaşık yıkarken v.b günlük hayatımızın parçası olan ihtiyaçlarımızı görürken farkında olmadan o kadar çok temiz su tüketiyoruz ki. Lütfen yağmura hasret kaldığımız, su kaynaklarımızın hızla tükendiği ve belki de yazın ciddi su sıkıntısı çekeceğimiz bu dönemde olağan aktivitelerimizi yaparken, temiz suyu bilinçsizce kullanırken biraz düşünelim. Konunun önem ve hassasiyetini çevremize, ailemize, arkadaşlarımıza anlatım. Gereken duyarlılığın gösterilmesi temennisiyle..:emzik

konu taşındı herteldene öneri ve şikayetler sadece forum içerisinde geçerlidir!

Geri