Su sıçratan sürücüye ceza

WaTcHFuL

EVERYWHERE
Altın Üye
Reaction score
0
Bizim Muhattap Olduğumuz Tek Gerçek Zihnimizde Yaş
Yağışlı havalarda su sıçratan sürücüye ceza

Yağışlı havalarda sürat yaparak yol üzerinde biriken yağmur suyunu yayalara sıçratan sürücülere 61 lira para cezası verilecek

179195.jpg

Isparta Emniyet Müdürlüğü, yaptığı açıklamada kış ayının gelmesi nedeniyle sürücüleri özellikle yağışlı havalarda yayalara karşı daha duyarlı olmaları konusunda uyardı. Sürücülerin yağmurlu havalarda daha yavaş seyretmeleri istenen açıklamada, hızını azaltmayarak yayaların üzerine su sıçratan sürücülerin tespit edilmesi halinde para ve puan cezası kesileceği kaydedildi.

61 LİRA VE EHLİYETTEN 10 PUAN KESME CEZASI
Bu tür şikayetlerin '154 Alo Trafik' hattına ihbarda bulunulabileceğini aktaran yetkililer, sürücülerin 61 lira para cezası, ehliyetinden 10 puan kesilerek cezalandırılacaklarına dikkat çekti. Yağışlı havalarda araç kullanılması ile ilgili şu uyarılar yapıldı: "Yağışlı havalarda lastiklerin tutunma özelliği azalıp, fren mesafesi uzayacağından hız düşürülmeli, takip mesafesi uzun tutulmalıdır. Su birikintilerine girildiğinde direksiyon sıkıca ve düz tutulmalıdır. Ani frenler yapılmamalı kaymalara neden olabilir. Islak yolda önde giden aracın izinden gidildiğinde daha iyi bir yol tutuşu sağlanacağından aracın kayma riski azalacaktır. Yağışlı havalarda camlar bir iki parmaktan fazla açılmamalıdır."

kaynak

Lütfen yayalara karşı daha dikkatli olalım.

memleketimizde alt yapı problemi ve yollar bu şekilde delik teşik olduğu sürece bu hatadan ceza yiyen çok kişi olacaktır...

ilk önce yol yapan kişileri denetlesinler sonra ceza kessinler.

Hehe vermeseler ehliyetine el konur elbet

Valla Bana Sıçratana İyi Bi Sayıyorum Ben Devlet Ne Yaparsa Artık :)

cezayı sürücüyemi kesecekler yoksa yollardaki su birinkitilerini oluşturan belediyeleremi ???? mantık olarak ben araç sürücüsü olarak yolun hız sınırı neyse ona göre giderim yayada kendine ayrılmış bölümden gider eğer yolda bi su birikintisi varda beni ve yayayı mağdur eden belediyedir veya karayolları!!! bu durumda bizde o yolun sorumlusundan şikayetçi olsak haklı çıkmazmıyız ??? doğal olarak belediye o yolda sorun yok dese bile trafiğin kestiği ceza var al belgeledim diyemezmiyiz

cezayı sürücüyemi kesecekler yoksa yollardaki su birinkitilerini oluşturan belediyeleremi ???? mantık olarak ben araç sürücüsü olarak yolun hız sınırı neyse ona göre giderim yayada kendine ayrılmış bölümden gider eğer yolda bi su birikintisi varda beni ve yayayı mağdur eden belediyedir veya karayolları!!! bu durumda bizde o yolun sorumlusundan şikayetçi olsak haklı çıkmazmıyız ??? doğal olarak belediye o yolda sorun yok dese bile trafiğin kestiği ceza var al belgeledim diyemezmiyiz

Malesef sen bir vatandaş olarak böyle haklara sahip değilsin.
Tıpkı diğer tüm vatandaşlar gibi.

İnsanlar En azından dikkat eder Destekliyorum

Geri