Steril olmayan şırınga öldürür

İηvictus

Banned
Reaction score
0
zste8dc22a688dc08bb4by.jpg

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), güvenli ve temiz şırınga kullanımının yılda 1,3 milyon ölümü engelleyebileceğini bildirdi. DSÖ'den yapılan açıklamada, özellikle yoksul ülkelerde kullanılan şırıngaların yüzde 40'ının steril olmadığı ve iğnelerin yeniden kullanıldığı belirtildi. Açıklamada, dünyadaki yeni Hepatit B vakalarının yüzde 33'ü ve iki milyon yeni Hepatit C vakasının, güvenli olmayan şırınga kullanımı ve sağlık alanında çalışanların iğne yaparken neden oldukları yaralardan kaynaklandığı da kaydedildi. Bütün dünyadaki yeni HIV vakalarının yüzde 5'ine de tıp kurumlarındaki güvenli olmayan iğne vurmaların neden olduğunu belirten DSÖ'nün tahminlerine göre, dünya genelinde güvenli olmayan şırıngalarla yılda 6 milyon iğne vuruluyor.

CENEVRE (A.A)

ay allah korusun.ben zaten iğneden çok korkarım.

zannetmiyorumki bizim ülkemizde steril olmayan bir iğne kullanılsın artık..

olur olur merak etme.bir sürü skandal oluyor sağlıkla ilgili.mesela sahte dr lar bile çıkıyor.olan yine zavallı garibanlara olur.ben kızıma iğne falan yaptırırken gidiyorum özel dr una yaptırıyorum.hastanedekinin aksine minicik iğne ile yapıyor iğnesini ne acıyor ne ağlıyor.ama durumu iyi olmayanlar hastanelerde neler çekiyor bazen dr arkadaşları ziyarete gidince görüyorum ne ilginç sahneler oluyor.

Geri