Stepmotor

chamfer

O Şimdi Asker
Reaction score
0

İndireceğiniz Ödev ya da Tez'in Mini Özeti ...

Paralel portun çalışma mantığı, paralel porta veri göndermek ve veri almak , step (adım) motorların çalışma prensipleri, step motorların bilgisayar tarafından kontrolü.Delphi yardımıyla uygulama geliştirmek , Step motor kontrol eden bir nesne (bileşen) tasarlamak. Proje 1. Bölüm Bu kısımda projenin donanımsal (hardware) kısmı hakkında genel bilgi verilecektir. Paralel port ve Stepper motorların çalışma yapıları anlatılacaktır. Paralel portun yapısı Paralel portlar bilindiği üzere bilgisayara çevre birimleri

Ekli dosyalar

• hackhell_elektroteknik_186.zip
    147.4 KB · Görüntüleme: 236
Ödevin sonucundada yazdığın gibi işin elektronik kısmına pek değinmemissin, daha çok ilgilendiğim kısım orasıydı ama sanırım biraz problemlem yaşamışsın. Yinede iyi bi çalışma olmuş emeğine sağlık.

abi yeri değil sanırım ancak..
kadıköyde aradım step motor bulamadım nereden halletçem şu işi yazıcığolunda bi yerde var o da sökme motor kaç derecelik açı yapıo cinsi türü belli değil..kartalda var bi yerde oda tekerlekli sandalye için... bana sumo robot için lazım :(

yaw işte bizim proje de başkasında şimdi,
paralel port veya seri de step kontrolü yapcas ama 4 ayrı step olcek..
robot kol için 4 ayrı step motor çok :(
pnomatik sistem önerdi bi arkadaş, elektronik olarak kontrol etme olayı ve malzemeyi nerden bulucaz kaygısı var.. :(
senin projenin bilgisayarda kaydı varsa gönderebilirmisin bana pm den?

freemitnick' Alıntı:
abi yeri değil sanırım ancak..
kadıköyde aradım step motor bulamadım nereden halletçem şu işi yazıcığolunda bi yerde var o da sökme motor kaç derecelik açı yapıo cinsi türü belli değil..kartalda var bi yerde oda tekerlekli sandalye için... bana sumo robot için lazım :(

aradığın motor yenisini istersen karaköy de selanik pasajı ve karşında bulursun.
Çıkma istersen bu eskilerde kullanılan 80086 bilgisayrlarda kullanılan 5,25" disket sürücülerinin motoru, nokta vuruşlu fatura için kullnılan yazıcıların kafayı hareket ettiren motoru, bozuk cd rom ve dvd rom v.s cihazlardaki gözü hareket ettiren motorlar
umarım işine yarar

Geri