M_Ce
New member
Sta4cad, İdecad ve Probina programlarının avantajları dezavantajları kullanım kolaylıkları,zorlukları .Kısacası bu konunun tartışılmasını istedim.Hepsini öğrenmeye gerek var mıdır yok mudur?Herkese şimdiden teşekkürler.
Liman' Alıntı:Hepsini öğrenmem gerekirmi sorusuna gelince. Piyasada varım demen için en birini çok iyi bilmeli. İkisini kullanabilmeli ve üçünden de haberdar olman gerekli. Anlatabildim mi.![]()
buderus' Alıntı:ama ikisinde de saatlerce süren çizim düzeltme olayları.. yok bodrum perdelerındekı acıklıkları cız demırlerı duzelt. govde donatılarını cız ... bı suru bı suru sey işte...
Liman' Alıntı:Şunu yapabiliyorsak çok iyi.
Sap2000 de çıkan sonuçları Sta4Cad, Probina, İDECad gibi programda kullanıp tam çözüme ulaşmak çok iyi,
E
Liman' Alıntı:sizlere istemeye istemeye katılıyorum. İstemeyerek çünkü bu yazdıklarınız kötü ama gerçek.
İşimize yeteri kadar değer verilmiyor. Bizde yeteri kadar özen mi göstermiyoruz. Göstermiyoruz ki bu bahsettiğiniz. AutoCad ve bilgisayar mühendisi terimleri ortaya çıkıyor.
Peki ne yapmak gerek. Okullarda verilen eğitim yeterlimi. Yeterli diyen çıkmayacaktır eminim.
Çözüm mühendisin kendini yetiştirmesi. Nasıl peki. Kitaplardan mı. O kitaplar değilmi bize okulda öğretilenler.
Mühendis acı ama gerçek. 5 sene gibi bi süre kendini yetiştirmek için yok pahasına çalıştırılıyor. Buna sağolsun İMO da çanak tutmakta. 2 sene bi yerde çalışmadan imza yetkisi vermiyo. Peki bu iki sene yenü mühendis nerde ne şartlarda çalışcak. Ben söyleyeyim asgari ücretle. ne iş yapacak büronun ayak işlerini yapacak.
Çözüm mü?
Çözüm insanın kendini yetiştirmesi. Bunun için ne mühendisi olursanız olun önce şantiye tecrubesi edinmek en az 1-2 sene daha sonra projeci, keşif-metrajcı, şantiyeci olunmalı.