SQL Sorgulama (Resimli Anlatım)

Dark_Angel

Webmaster
Yönetici
Administrator
Reaction score
0
vBulletin ve dıger bazı scriptlerde Hack ve Eklentileri kurabilmemiz için Sql sorgulaması gerçekleştirmemiz gerekiyor. Nasıl yapacagınızı Cpanel Kullananlar için Resımlı anlatmaya calıstım arkadaşlar iyi forumalar..

sql10fk.jpg

sql26sc.jpg

sql32dq.jpg

sql45hl.jpg

Not: Resımlerde ilerde imageshack ten sılınırse diye eklenti olarakta ekledım...

Ekli dosyalar

• sql-1.jpg
    sql-1.jpg
    65.3 KB · Görüntüleme: 359
  • sql-2.jpg
    sql-2.jpg
    30.5 KB · Görüntüleme: 244
  • sql-3.jpg
    sql-3.jpg
    82.9 KB · Görüntüleme: 213
  • sql-4.jpg
    sql-4.jpg
    47.8 KB · Görüntüleme: 210
bigdump

tnx dark izin verirsen birşey daha eklemek istiyorum.. :)

Phpmyadmin 51,200KB alıyor.. Yani bunun üstünde bir sql dosyasını atarsanız hata veriyor.. Bunu ya sqldumpsplitter(sql u bölerek) yada "bigdump.php" yoluyla yaparız.. Sizde bigdump yolunu anlatıyorum daha kısa ve daha güvenli..

önce "bigdump.php" yi indiriyoruz..

BigDump Download

İndirdikten sonra zipten çıkarıyoruz ve txt editor yardımıyla açıyoruz.. (notepad)
işaretli yerleri screen'de verdiğim şekilde dolduruyoruz..
Burada "$filename" bulunan yere ftp'ye atacağımız sql u yazıyoruz.
(uzantısı .sql veya .gz olmalıdır.)

prowldb9te.jpg

Bunlar bittikten sonra sql dosyamızı ve bigdump.php yi ftp'ye upload ediyoruz..

bigdump.php'yi explorer'da açıyoruz.. "Start Import" u tıklıyoruz ve aktarım başlıyor..

Congratulations: End of file reached, assuming OK yazısını görene kadar bekliyoruz bittiğinde bu yazı çıkacaktır..
Sql aktarımı bittiğinde config.php yi açıp portalımızın ayarlarını yapıyoruz.. örneğin Vbulletin'de include/config.php yi açıp bigdump'a belirttiğimiz şekilde db ayarlarını düzenliyoruz..

Oluşabilecek hatalar;

Oluşabilecek hata olacağını sanmıyorum :) Eğer "error line" gibi bi hata verirse kesin bir yerde bir şeyi eksik yapmışsınızdır.. bigdump.php yi açıp tekrar göz gezdirin olacaktır.. Olmazsa biz ne güne duruyoruz :)

Forumu olanlar sql aktarımı yüzünden host değişiminden çekinirler aslında herşey bundan ibarettir..

Kolay Gelsin

Kod:
Written By ProwL

hocam ben bunu yapamadım sql ismi nedir.Ve bu sql benim bilgisayara aldıgım yedekmi onumu oraya yüklemem lazım.

bu birinci resimdeki yere nasıl ulaşılıyo açıklar mısın??
bu program gibi bişi mi ?

domain kontrol panel

/cpanel

yada

/2222 gibi

BigDump Download

İndirdikten sonra zipten çıkarıyoruz ve txt editor yardımıyla açıyoruz.. (notepad)
işaretli yerleri screen'de verdiğim şekilde dolduruyoruz..
Burada "$filename" bulunan yere ftp'ye atacağımız sql u yazıyoruz.
(uzantısı .sql veya .gz olmalıdır.)

Prowl kardeşim sql dosyasını ftp ye upload ederken şu hatayı verdi

HTML:
Ftp sunucusuna bir dosya kopyalanırken hata oluştu.Sunucuya dosya koyma izniniz olduğundan emin olun
Ayrıntılar
200 type set to I
227 entering passive mode(213,202,241,114,219,222).
150 opening binary mode data connection for my.sql

sql dosyasını ftp ye atarken %85 te yukarıdaki hatayı veriyor arkdaşım ne yapmalıyım

Prowl baba büyüksün.Sayende yeni kayıt almaktan kurtuldum,Allah senden razı olsun.

hocam sağolasın neden aklıma gelmediki hackhellde bu programı aramak sağolasın

BigDump: Staggered MySQL Dump Importer ver. 0.21b

Warning: fopen() [function.fopen]: Unable to access sql in /home/siteismim/public_html/install/bigdump.php on line 360

Warning: fopen(sql) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/siteismim/public_html/install/bigdump.php on line 360

Can't open sql for import

You have to upload the sql to the server

Start from the beginning (DROP the old tables before restarting)

© 2003-2005 Alexey Ozerov - BigDump Home

bende start importa tıkladığım zaman bu hatayı veriyor :(

güzel bi anlatım olmuş dark ve powl saolun arkadaşlar yapamasamda :S

bu arada dark_angel kardeşim sana ulaşmak için pm göndermeye çalıştım ama rütbe engeline takıldım :( sana bi şekilde acil ulaşmam gerekiyor mümkünse

( bu konuyla alakalı değil )

Geri